Arvotalossa ajan jäljet saa näkyä

Arvotalossa ajan jäljet saa näkyä

||||||||

Villi Vanilija –liike muutti 140 m2 tilasta puolet pienempään pitäen silti tiimin yhä kuusihenkisenä. Asiakkaat ovat kuvailleet uutta liikettä kotoisemmaksi ja fiilikseltään lämpöisemmäksi.

Villi Vanilija –liike muutti 140 m2 tilasta puolet pienempään pitäen silti tiimin yhä kuusihenkisenä. Asiakkaat ovat kuvailleet uutta liikettä kotoisemmaksi ja fiilikseltään lämpöisemmäksi.

Villi Vanilja –liikkeen omistajapariskunta Mareena Vainio ja Julius Sepponen alkoivat etsiä uutta liiketilaa Helsingin keskustasta viime elokuussa. Tätä ennen ajatus muuttamisesta oli kypsynyt jo vuoden päivät.
– Tekijätiimimme on vakiintunut kuuteen ja selvää oli, että Kaisaniemen liiketila oli meille liian iso ja kalliskin. Kun olimme varmoja muuttohalukkuudesta, päätimme lopettaa vuokrasopimuksen, vaikka uutta liiketilaa ei vielä ollut tiedossa. Otimme siis tietoisen riskin, Julius kertoo.
Aikaa uuden tilan löytämiseen oli kuusi kuukautta, mikä riittikin mainiosti. Riski siis kannatti.
Juliuksella ja Mareenalla oli kiikarissa jo parikin vapaata liiketilaa, kunnes Kasarmitorin kupeesta löytyi hiukan yli 73m2 tila upean 1900-luvun alussa rakennetun kivitalon katutasosta.
– Kun kävimme tässä ensimmäistä kertaa, tuli heti tunne, että tämä me halutaan. Mielenkiintoista oli myös se, että vuokranantaja oli etsinyt tilaan kampaamoa, joten lopuksi kaikki olivat tyytyväisiä, Julius ja Mareena kertovat.

Remonttiin Villi Vanilja lähti avoimin mielin. Tilassa oli aikaisemmin toiminut kahvila, joten isoin työ oli teettää pesupaikoille koroke ja vesipisteet. Muuten selvittiin vain kevyellä pintaremontilla.
– Pohjaratkaisu oli kuin tehty meitä varten: nyt saimme oman sopivan kokoisen ikkunallisen huoneen hoitotilaksi ja henkilökunnan tilatkin olivat valmiina omana huoneenaan, Mareena kertoo.

Heti alussa tuli selväksi, että talon omistava taho halusi vaalia arvotalolle perinteisiä ratkaisuja. Mareena ja Julius päättivätkin entisöidä tilaa kauniisti, vanhaa kunnioittaen.
– Lattia on alkuperäinen ja säilynyt yllättävänkin siistinä yli sata vuotta! Meidän työssä lattia tosin saa väriä pintaansa, mikä omalla tavallaan tekee lattiasta vielä kotoisemman – siinä näkyy historian jäljet, Mareena sanoo.
– Ja toinen arvotalolle ominainen juttu on kauniisti valoa sisään tuova upea kaari-ikkuna. Harmi, ettei näitä ei enää tehdä uudistaloihin, Mareena lisää.

Pesu- ja peilipaikat sekä salin puolen kalusteet olivat niin hyvässä kunnossa, että ne asennettiin uuteen tilaan sellaisinaan. Uutta liikkeessä on vastaanottotiskin lisäksi valkoiset tuotehyllyt salissa ja värikeittiössä.
– Nämä uutuudet ovat Pahin mallistosta. Saimme maahantuoja Jari Ahmalalta erinomaista palvelua ja olemme olleet hyvin tyytyväisiä tuotteisiin, Mareena kertoo.
Vastaanottotiskin yläpuolella komeilevat Villi Vanilja 10-vuotisjuhliin tilaustyönä Voeman Decotiimin Anni Murtosaarelta tilatut värikkäät sakset, jotka kertovat liikkeen vahvuuksista.

– Meidän vahvuutemme ammattilaisina on varmasti erikoiset värjäykset, joita meiltä tullaan hakemaan paljon: kestoväreissä Elumenia ja suoraväreissä Joicoa menee päivittäin hurjat määrät! Teemme ehkä normaalia enemmän myös hiustenpidennyksiä erityisesti ompelutekniikalla ja rastoja, Mareena kertoo.