Brittimiehet parturin riesana Haminassa – parturiyrittäjä vaatii valtiolta tiukempia rajatoimia

Brittimiehet parturin riesana Haminassa – parturiyrittäjä vaatii valtiolta tiukempia rajatoimia

||||||

Mikko Korpelalla on liikkeitä Kotkassa, Haminassa ja Kouvolassa. Uusimman vitsauksen liiketoimintaan ovat tuoneet nuoret brittimiehet, jotka oman maansa parturisulun takia istuvat heti Haminaan saavuttuaan parturin penkkiin – ilman maskia ja karanteenia. Ja mitähän ne brittimiehet Haminassa tekevät ja miksi uusi asiakaskunta onkin pahimmillaan vitsaus?

Koko prosessin laittoi alulle Google, joka parhaillaan lisärakentaa Haminaan palvelinkeskusta. Tämä tuo kaupunkiin brittityöntekijöitä.
– Työntekijöitä palvelinhallien myötä on briteistä tullut sellainen 500-1500 henkilöä, jotka majoittuvat kaikki Kotka-Hamina-seudulle. Todellakin ollut meille hyvä lisä, kun tulevat parturiin leikkauttamaan hiuksensa ja ottamaan oluen. Haasteeksi tämä asiakaskunta tuli, kun Google laittoi kaikki työntekijänsä joululomalle 18.12. kolmeksi viikoksi. Kun he tulivat lomilta takaisin, oli moni asia koronapandemian osalta muuttunut, Mikko kertaa.

Briteissä parturit ja kampaamot ovat olleet suljettuina pitkään ja kansalaiset ovat kovien koronarajoitusten kourissa, kuten muuallakin pandemian koviten kolhimissa maissa. Koronaviruksen brittimuunnos on lisäksi tuonut omat ongelmansa tarttuvuutensa vuoksi ja tämän myös Haminaan takaisin töihin tulleet brittityöntekijät ovat saaneet huomata – lentokentillä vastassa on koronatestaus ja karanteeni. Tosin testaus on vapaaehtoista, kuten on lentämällä Suomeen tuleminenkin. Testausta ja sitä kautta karanteenia välttelevät tulevat Suomeen nyt Mikon tietojen mukaan rahtilaivoilla.

– Siinä parturipenkissä naureskelivat, kuinka ovelia ovat, kun tulivat rahtilaivalla, missä testejä ei tehdä muita kuin kuumetta mitattu. Voi tulla suoraan laivalta parturinpenkkiin briteissä rähjääntyneellä tukalla ja siitä töihin! Mikko kertoo.

– Ei tunnu kivalta siinä sakset käsissä kuunnella, kuinka “ovelia” sitä on oltu, Mikko lisää ja kertookin liikkeidensä työnteijöiden olleen huolestuneita siitä, onko työnteko turvallista, vaikka kaikki suojauskeinot onkin käytössä maskeista ja käsideseistä lähtien.
– Yksi englantia puhuva asiakas kertoi puolessa välissä parturointia, että oli juuri eilen tullut Suomeen Tanskan kautta. Jos olisimme tämän tienneet ennakkoon, emme olisi edes ottaneet asiakasta, mutta minkäs voit, kun on työ kesken, Mikko sanoo.

Kuva haminalaisesta Vanhankaupungin Parturista @vanhankaupunginparturi . Kuvassa esiintyvät ihmiset eivät liity juttuun.

– Ja sitten vielä se, että näillä ulkomailta tulleilta tuntuu puuttuvan sama vastuunkanto kuin paikallisilta – he eivät käytä maskia ja perusasenne koronavirusta ja sen taruttavuutta kohtaan on välinpitämätön. He kokevat ihan naurettavana koko meidän vapaaehtoisuuteen perustuvan testausjärjestelmän ja heidän silmissään Suomi on koronalukuina kuin “koronavapaa”, Mikko puuskahtaa.

Hiusalan yrittäjä Mikko Korpelalla on liikkeitä Haminassa, Kotkassa ja Kouvolassa. Kuva Mikon Instagram-tililtä @hairmikkok

Mikko kiertää liikkeidensä välillä tiuhaa tahtia Kotkan, Kouvolan ja Haminan liikkeiden välillä. Vielä turvatoimet ovat pitäneet, eikä kukaan Mikon työntekijöistä ole sairastunut koronaan. Mikko odottaa vain jännityksellä sitä, milloin sattuu “arpa kohdalle”.
– Jos brittimuunnos liikkeeseen tulee, tarkoittaa se varmasti sitä, että se leviää sitten kaikkiin liikkeisiimme. Siinä sitten ollaan lock downissa kohta koko porukka, Mikko maalailee kauhukuvaa.

Mikko perääkin nyt tiukempia toimia valtiolta: Rajat kiinni ja vastuunkantoa kaikille.
– Kantaväestö tekee todella kovasti toimenpiteitä, jotta virus saataisiin kuriin, mutta valtio ei niinkään mitään. Tiedämme kuitenkin kaikki, että me kansalaiset maksamme tämän jälkipyykin nousevina veromaksuina ja se on yrittäjät ja työntekijät kenelle maksu lankeaa. Meiltä yrittäjiltä vaaditaan joustoa ja vastuullisuutta, mutta valtio ei kuitenkaan ota vastuuta tukemalla meitä esimerkiksi estämällä koronan leviämistä tiukemmilla toimilla. Ihmisten annetaan tulla ja mennä täällä vapaasti – siis muiden kuin suomalaisten, joilta odotetaan venymistä ja nöyryyttä, Mikko lataa.

———————————————————————————————————————–

Ole aina hiuskarvan edellä muita ja tilaa hius- ja kauneusalan ammattilehti PINNI TÄSTÄ!

 

 

Instagram @pinnilehti
Facebook @pinnilehti

Lue lisää hiusalan artikkeleita TÄSTÄ