Drag-diivat tähtihiuksissa

Drag-diivat tähtihiuksissa

|||||||||

Rupaul Andre Charles, 57, on amerikkalainen drag queen, näyttelijä, malli, laulaja, säveltäjä, kirjalilija sekä televisiopersoona, jonka Time-lehti on listannut 100 maailman vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon. Vuodesta 2009 hän on tuottanut ja juontanut realitytelevisiosarjaa RuPaul’s Drag Race’a, joka on voittanut kolme kertaa Primetime Emmyn, vuosina 2016, -17 ja -18. RuPaul on myötävaikuttanut siihen, että drag-kulttuurista on tullut valtavirtaa, ei ainoastaan Yhdysvalloissa, vaan ympäri maailmaa.

RuPaul Andre Charlesvastaanotti kolmannen Emmy-palkinnon RuPaul’s Drag Race -ohjelmastaan 9. syyskuuta Los Angelesissa.

Drag ei ole “enää vain” miehiä mekoissa, vaan parhaimmat drag-hahmot ovat pitkälle luotuja persoonallisuuksia, joiden esittäjät taitavat niin näyttelemisen, laulamisen kuin stand up-komiikan. RuPaul’in showsta on viihteen tähtitaivaalle kohta kymmenen kauden ajan noussut taiteilijoita, joilla on oma, vankka fanikuntansa somekanavissa. Parhaat heistä tekevät jopa maailmankiertueita, esimerkiksi vuonna 2014 kilpailun voittanut Bianca Del Rio toi kiertueensa elokuussa Helsinkiin, missä esiintyi kahtena iltana loppuunmyydylle katsomolle Finlandia-talossa. Aika on nyt muutenkin otollinen drag’ille, sillä myös Helsingin Kaupunginteatterin Kinky Boots -musikaali on kerännyt paitsi teatterikriitikoiden ylistykset, myös yleisön suursuosion.

Bianca Del Rio on voittonsa (2014) jälkeen noussut maailmansuosioon ja kävi loppuunmyydyn stand up -shownsa kanssa Helsingissäkin syyskuussa.
Sharon Needles voitti kisan 2012. Hänet nähtiin Betsey Johnsonin muotinäytöksen mallina New Yorkissa 2015.
Trinity kisasi 9. kaudella vuonna 2017.
Bob the Drag Queen voitti RuPaul Drag Racen kahdeksannen kauden vuonna 2016.
Charlie Hides saapui sinisissä hiuksissaan yhdeksännen kauden finaaliin kesäkuussa 2017.
Sasha Velour voitti RuPaul Drag Racen vuonna 2017. Finaali järjestettiin 9. kesäkuuta Kaliforniassa sijaitsevassa Alex-teatterissa.
Violet Chachki lumosi tuomariston ja yleisön vuonna 2015 ja voitti kilpailun ylivoimaisesti.
Cynthia Lee Fontaine häikäisi yhdeksännellä kaudella vuonna 2017 sarjakuvamaisilla meikki- ja hiusstailauksillaan.
Kimora Blac häikäisi upeassa gaala-asussaan yhdeksännen kauden kisan finaalissa kesäkuussa 2017 Kaliforniassa.
Aquaria (2. vas.) voitti tämän vuoden kilpailun. Finaalissa mukana Michaels (vas.), Asia O’Hara ja Eureka. Finaalia juhlittiin 28. kesäkuuta New Yorkissa.