Ei mikään seinäruusu

Ei mikään seinäruusu

Billy Porter on amerikkalainen näyttelijä, laulaja ja tyyli-ikoni, joka käveli ensimmäisenä miehenä hameessa kameroiden eteen Oscar-gaalassa. Tony- ja Emmy-palkinnoilla ansioitunut näyttelijä on nimitetty Amerikan muotisuunnittelijoiden neuvoston suurlähettilääksi.

51-vuotias Billy Porter on kertonut, että hänen rakkautensa muotiin syntyi lapsuudessa ”mustien kirkossa”, missä hän tarkkaili ihmisten pukeutumista ja käyttäytymistä. – Se oli niin valtavaa intohimoa ja hurmosta, että rakastuin siihen. Se oli jokasunnuntainen muotinäytös!
Porter valmistui Carnegie Mellonin yliopiston draamakoulusta ja hän saavutti mainetta esiintyessään Broadwaylla ennen soolouran aloittamista laulajana ja näyttelijänä. Porter voitti vuoden 2013 musikaalinäyttelijän Tony-palkinnon Lolasta Kinky Bootsissa.
Näyttelemisen ja laulamisen lisäksi hän suunnittelee lähes kaikki omat asunsa, joita luottostylisti Sam Ratellen mukaan on nähty 150 erilaista punaisilla matoilla. Billy Porter on itse sanonut, että hän haluaa haastaa ihmisten ajatukset maskuliinisuudesta ja muodista.
– Lisäksi haluan provosoida asuillani, olen niissä kävelevä poliittisen taiteen kannanotto. Vastustan valkoista ylivaltaa, hän on perustellut.
Näyttelijä on nähty isoissa, erivärisissä viitoissa, erikoisissa hatuissa, miesten smokin ja naisten juhlahameen yhdistelmissä, strasseissa, sulissa, korkokengissä, timanteissa ja isoissa ruseteissa. Ei siis todellakaan mikään seinäruusu!

Billy piilottelee mielipiteitään asuihinsa, tässä käsilaukkuun. Violetti kokonaisuus nähtiin Elton Johnin Aids-säätiön tilaisuudessa helmikuussa 2020 Los Angelesissa.
No nyt on väriä! Pinkissä, tyllihelmaisessa lookissa Billy saapui Tony Awards -juhliin heinäkuussa 2019. Paikkana Radio City Music Hall New Yorkissa.
Tulihan se sieltä! Syyskuussa 2019 Billy Porter palkittiin Emmyllä. Sitä hän saapui noutamaan valtavalierisellä hatulla.
Billyn kriteereillä tätä voisi jo kutsua tavispuvuksi. Siinä hänet nähtiin muotinäytöksessä Los Angelesissa elokuussa 2018.
Vihreällä hameella Billy edusti tammikuussa 20 Critics Choice Awards -tilaisuudessa Santa Monicassa Kaliforniassa.
Tulihan se sieltä! Syyskuussa 2019 Billy Porter palkittiin Emmyllä. Sitä hän saapui noutamaan valtavalierisellä hatulla.
Sulkaa päässä ja harteilla! Tässä tyylissä Billy tuli seuraamaan muotinäytöstä Lontoon British Museumiin syyskuussa 2019.
Jättirusetti koristi Porterin juhla-asua juhlissa Los Angelesissa tammikuussa 2019.
Tammikuussa 20 Billy saapui Spotify’n Best New Artist -partyyn tyylilleen uskollisesti eli näyttävästi.