Emilia Westman on Taitaja 2018!

Emilia Westman on Taitaja 2018!

||||
Emilia Westman Turun ammatti-insituutista voitti Taitaja2018-kilpailun hiusmuotoilusarjan Suomenmestaruuden.

Turun ammatti-instituutissa opiskeleva Emilia Westman voitti Taitaja 2018 -kilpailun hiusmuotoilusarjan Suomen mestaruuden eilen Tampereella päättyneessä tapahtumassa.

 

Voittaja Emilia Westman työntouhussa.

Taitaja2018-kisan hiusmuotoilusarjassa kisasi kahdeksan niin sanottua SM-finalistia, jotka olivat valikoituneet yli 30:stä kisaan eri ammattikouluissa pyrkineestä.

-Innostus on ollut käsinkosketeltavaa, kertoo lajivastaava, ammattiopettaja Johanna Ojamäki, joka kolmatta vuotta vastaa Taitaja2018-kisan hiusmuotoilusarjan järjestelyistä.

– Tänä vuonna kilpailusääntöjä muutettiin liiketyömäisempään ja muodikkaampaan suuntaan, ja se kyllä näkyy kilpailutöissä, jotka ovat aivan uskomattoman upeita, hän iloitsee. Lisäksi tänä vuonna harjoituspäiden lisäksi hiuksia kammattiin ihkaeläville malleille.

– Sääntöuudistus näkyy ihan konkreettisesti kisatöissä, toteaa niinikään Jari Kytömäki KAO Finland Oy:stä, joka toimi perinteiseen tapaan hiusmuotoilusarjan pääsponsorina. “Kytis” on vuosia toiminut kouluttajana oppilaiden parissa, ja innostusta riittää edelleen.

– Onhan se upeaa nähdä nuorten ennakkoluulottomuus ja rohkeus, mutta myös lahjakkuus. Taitajien kautta on Suomen hiusmaailmaan tullut useita huikeita osaajia, jotka nyt pystyvät hyödyntämään kilpailuahkeruutensa liiketyössä, Kytis kertoo. Hän myös kehuu työnantajaansa KAO:a siitä, että se erityisesti panostaa nuoriin tulevaisuuden lupauksiin.

– Toimitimme tänne kisapaikalle peilipöydät, kampaamotuolit ja pesupaikat sekä kaikki Goldwellin lahjoittamat muotoilu- ja viimeistelytuotteet, Kytömäki kertoo ja paljastaa mielenkiintoisen yksityiskohdan, kuinka sponsori saa hyödynnettyä panostuksensa:    – Kaikki muut kuin tuotteet on jo myyty etukäteen eteenpäin salonkeihin eri puolille Suomea, joten niitä ei tarvitse täältä enää toimittaa takaisin varastoon.

Netta Immonen viimeistelee kisatyötään.

Taitaja2018 hiusmuotoilusarjan voitti Emilia Westman Turun ammatti-insituutista (76,43 pistettä), toiseksi eli hopeaa nappasi Minna Ala-Penttilä Vamiasta (74,27 pistettä) ja pronssia saavutti Emmi Hartikainen Hyriasta (71,16 pistettä). Muut sijat menivät: 4. Emmi-Mari Mustapää (71.08 p.), 5. Erica Silvennoinen Koulutuskeskus Salpauksesta (69,46 p.), 6. Alona Yershova Turun ammatti-instituutista (67,43 p.), 7. Jonna Pohjonen SASKY koulutuskuntayhtymä, Mäntän seudun koulutuskeskus (66,67 p.), 8. Netta Immonen Hyriasta (64,94 p.).

Pinni-lehti palkitsi 150 euron lahjakortilla Erica Silvennoisen, jonka miesten muodikas hiustenleikkaus ja muotoilutyö voitti Instagramissa olleen yleisöäänestyksen. Palkinnon luovutti Tampereella päätoimittaja Rainer Nyman.

SkilssFinlandin järjestämät Taitaja2018-kisat järjestettiin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Nuoret tulevaisuuden huippuosaajat ja ammattilaiset kilpailivat ammattitaitokilpailun SM-mitaleista noin 45 eri ammattialalla yli neljänsadan kilpailijan voimin. Osassa kilpailulajeista nähtiin myös kansainvälisiä kilpailijoita sekä lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijoita näyttämässä osaamistaan. Lisäksi tapahtumassa nähtiin lajikohtaisia tapahtumia ja esittelyjä, seminaareja, ammatti- ja yritystori sekä paljon muuta.

Pinnin päätoimittaja Rainer Nyman palkitsi Erica Silvennoisen, joka voitti Instagramin äänestyksen parhaimmasta miesten muodikkaasta hiustenleikkaus- ja muotoilutyöstä. Erica sai 150 euron arvoisen PinniShop-lahjakortin.