||||||||||||||

28 vuotta Helsingin Kampissa sijainnut L’Oréal Academy on nyt viimeistä piirtoa myöten remontoitu uusiksi. Kokonaisvaltainen remontti päivitti koulutustilan näkyvien pintojen lisäksi myös tekniikat täydellisesti. Ulkoasussa on haettu tehdasmaista tunnelmaa pariisilaismausteilla, ja siinä on onnistuttu erinomaisesti.

Akatemian yläkerrassa on uusi showroom.

 

Runeberginkadulla sijaitseva L’Oréalin akatemia on lähes 30 vuodessa muodostunut niin istuvaksi osaksi katukuvaa, että nyt tehty kokonaisvaltainen uudistus näkyy vasta sisään astuessa. Katutasossa sijaitseva pienehkö yläkerran huone on nyt viimeisen päälle edustava showroom, jossa on huomioitu kaikki L’Oréalin kampaamobrändit. Showroomissa on nostettu esille myös väripalvelu, onhan brändin osuva motto “ Hair Color is the new make-up”. Showroom päivittyy nopeasti uusien tuotteiden myötä erilaiseksi eli se myös elää jatkuvasti. Tilasta löytyy nyt myös vieraiden päällysvaatteiden säilytystila. 300-neliöisen tilan varsinainen toimintakeskus löytyy alas vievien portaiden päässä. Ensimmäisenä huomion varastaa oivallisesti keksitty “selfieseinä” eli L’Oréalin brändilogoilla taustoitettu seinä, jonka edessä on kätevää kuvata hiusmalleja ja miksei itseäänkin muistoksi koulutuskäynnistä.

Kuvausseinä on kätevä ratkaisu.
Loungessa ei olla tyydytty tavanomaiseen värimaailmaan.

Alakerroksen aula toimii kutsuvan houkuttelevana lounge-tilana, jossa käytetyt värit hätkähdyttävät epäsovinnaisuudellaan – anarkiaa? “Myrkynvihreä” seinä ja oranssinbeige sohvaryhmä mustine lamppuineen, peileineen ja lehtitelineineen luovat upean erilaista kontrastia muuhun tilassa näkyvään mustavalkoisuuteen. Kerrassaan oivaltavaa, rohkeaa värinkäyttöä! Sohvaryhmää vastapäätä on ns. café -piste, josta kätevästi voi valita haluamansa kofeiinipommin. “Kahvitiskin” lasiruudutettu taustaseinä avaa upean värikkään näyn, sillä takana on Akatemian ylpeys eli Color Bar, jossa ammattilaiset toteuttavat juuri oikeat sävyt toimivassa miljöössä. Color Bar toimii myös esittelykonseptina, sillä se on rakennettavissa myös kampaamoihin.

Kahvipisteen takana sijaitsee upea Color Bar.
Color Bar on kätevä konsepti, joka on täysin siirrettävissä kampaamo- ja parturimiljööseen.

 

Alakerran tilasta puolet vie varsinainen koulutustila, joka on tehty todelliseksi tilaihmeeksi, sillä sen kaikki seinät ovat siirrettävissä. Lisäksi paikalleen suunnittelut seinät on erikoisratkaisuin akustoitu niin, että yhdellä kahvanpainalluksella ne lukittuvat ääntä päästämättömiksi. Koulutustilan voi jakaa kolmeksi eri huoneeksi tai seiniä sivuun siirtäen tilasta saadaan sata henkeä vetävä isompi sali.

 

Koulutustilan kaikki väliseinät ovat siirrettävissä sivuun, jolloin tilasta tulee avoin.
Valokatto lavan päällä tarjoaa luonnonvaloa.

 

Koska Akatemian tila sijaitsee katutason alapuolella, ja sen huonekorkeus on tavallista matalampi, tilaratkaisut ovat olleet haastavia. Ne on kompensoitu huolellisella suunnittelulla, mutta tärkeimpänä kaikesta, laadukkaalla valaistuksella. Luonnonvaloa kun tilaan ei saada, se ratkaistiin nyt tehdyssä remontissa laadukkaan valokaton rakentamisella. Täysin viimeisintä lediteknologiaa hyödyntävä valaistusmenetelmä tarjoaa muunneltavuudellaan mahdollisuuden luoda tilaan erilaisia tunnelmia. Ja tärkeintä tietysti se, että luonnonvalo auttaa parhaiten koulutuksissa näkemään hiusten värisävyt. Valaisimissa on käytetty – huipputekniikasta huolimatta – retromaista tunnelmanluojaa: 13-paikkaisen “kampaamotilan” peilipaikkojen varsivalaisimet pallokupuineen näyttävät vintagen ja modernin sekoitukselta. Pehmeää vastakohtaa, jolla vältetään hygieeninen kliinisyys, antavat myös eri paikkoihin ripustetut riippuvalaisimet.

13-paikkainen kampaamotila on avara ja käytännöllinen. Peilipaikkojen upeat pallovalaisimet ovat erinomainen yksityiskohta, joka pehmentää liiallista kliinisyyttä.

 

Valkoisen tiiliseinän tiilet ovat pikantti Pariisi-lisä – ne kun ovat prikuulleen samaa, kuin mitä käytetään Pariisin metroasemilla.

Kokonaisuutena L’Oréal Akatemian remontti on – varsinkin sen jokapäiväisten käyttäjien, eli kouluttajien mielestä – erityisen onnistunut. Sisustuksessa haettiin industrial -tyyliä, jossa korostuu rouheus, kivi- ja tiilipinnat. Siinä on onnistuttu, etenkin, kun tiloista löytyy rennon tehdasmaisuuden pikantti erikoisuus: valkoinen tiiliseinä, jonka tiilet ovat prikuulleen saman näköisiä jollaisia löytää Pariisin metroasemilta!

Kouluttaja Jukka Tikkinen (oik.), koulutuspäällikkö Jari Laamanen, Akatemian koordinaattori Suvi-Tuuli Räsänen ja kouluttaja Reijo Salimäki ovat tyytyväisiä uusiin tiloihin. – Erittäin iloisia olemme, että tänne on saatu loistava ilmastointi, joka ennen puuttui! he toteavat.

 

L’Oréal Academy, Runeberginkatu 4, Helsinki.

– 300 neliön koulutustilat ja showroom. – Avattu 1990, täydellinen remontti heinä- marraskuussa 2017, viimeiset viimeistelyt kesällä 2018. – Sisustussuunnitelmasta vastasi SI Hannakaisa Ukonaho Sisustusvimmasta.