Häämeikki 2024 haetaan Tampereelta

Häämeikki 2024 haetaan Tampereelta

Helsingissä kaapelitehtaalla tammikuussa järjestetyssä tapahtumassa palkittiin Vuoden Hääyritys 2024. Palkinnon sai sama yritys, joka voitti Vuoden Hääkauneuspalvelu 2024 palkinnon – tuplakultaa Elina K:lle Tampereelta.

Häät ovat aina sesongissa, sitä enemmän mitä enemmän valo lisääntyy kevättä kohden.

Messuja, tapahtumia ja yrittäjyyttä häiden ympärillä riittää.
Helsingissä kaapelitehtaalla tammikuussa järjestetyssä tapahtumassa palkittiin Vuoden Hääyritys 2024. Palkinnon sai sama yritys, joka voitti Vuoden Hääkauneuspalvelu 2024 palkinnon – tuplakultaa Elina K:lle Tampereelta.

Mitä erinomaista Elina Kymäläinen on tehnyt ansaitakseen tuplatunnustuksen?
Ainakin hoitanut asiakassuhteensa hyvin, sillä 75 prosenttia yrityspalkinnon pisteistä tuli yleisöäänten perusteella ja 25 prosenttia sijoituksesta ratkaisi tuomaristo.

– Palkinto tuntuu hyvältä, sillä aloitin yrittäjänä tyhjästä. En ollut työskennellyt toisessa liikkeessä eikä minulla ollut asiakaskuntaa. Joten kyllä tämä tunnustus ja palkinto on ansaittu siveltimenveto kerrallaan.

– Häämeikkaukset työllistävät erityisesti kesäisin. Joka lauantai
meikkipenkissä istuu morsiamia ja näiden läheisiä. Oikeastaan ympäri vuoden. Ja sana kiertää.

Morsian haluaa näyttää paremmalta versiolta itsestään

Meikkistudio Elina K ilmoittaa motokseen: “Uskalla erottua, Ole persoonallinen”.
Hääkuvia kuitenkin katsellaan vuosikausia. Miten persoonallinen uskaltaa olla?

– Hyvä häämeikki on morsiamen näköinen. Jos tämän arkilook on näyttävä, täytyy meikin olla näyttävä myös hääpäivänä. Mutta asiakkaan ehdoilla mennään. Yhdelle jo pelkkä silmien rajaaminen on rohkeaa, toiselle rohkeaa ovat glitterhuulet.

– Vain harvoin morsiamet haluavat suurta muutosta.  Yleisin toive on: Haluan näyttää itseltäni, mutta vain paremmalta. Korostetaan asiakkaan parhaita puolia ja tuloksena on ”Oma Minä 2.0”.

Häät elävät ajassa. Mikä on häämeikkimuotia juuri nyt?

– Tänä vuonna valloilla on kaksi eri häämeikkitrendiä: utuinen ja unenomainen pehmeä ja luonnollinen meikkityyli sekä graafinen ja selkeälinjainen -meikkityyli, jossa pääpaino on vahvoissa silmänrajauksissa ja selkeissä huulissa.

– Haastattelen aina aluksi morsianta ja kysyn millainen kampaus on suunnitteilla, millaisia ovat puku ja kimppu, missä häät pidetään jne. Näistä kaikista muodostan kuvan kokonaisuudesta ja sen pohjalta osaan lähteä tekemään oikeanlaista meikkiä.

Sadat Nordic Hair Star -tapahtuman kävijät muistavat Elina Kymäläisen viime syksyltä Glitter Barin iloisena pitäjänä. Yhden jos toisenkin juhlijan iholla kimalsi vielä seuraavanakin päivänä.

Monesta tulee kanta-asiakas

Häämeikkiin  ja -kampaukseen valmistaudutaan huolella. Jotkut teettävät montakin versiota ennen kuin lopputulos miellyttää. Millainen merkitys häillä on liiketoiminnalle?

– Merkittävä. Ne työllistävät minua ennen kaikkea kesäisin, mutta onneksi juhlia on muulloinkin.  Monet asiakkaat, jotka ovat käyneet minulla häämeikissä, ovat tykästyneet 2.0 versioonsa niin paljon, että käyvät hakemassa uuden päivityksen ennen isoa juhlaa tai vaikka risteilyä.

Tampereen Aleksanterinkadulla toimiva Meikkistudio Elina K on aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja sen yrittäjä Elina Kymäläinen alalla tunnettu ammattilainen.

Elina on kauneusmeikkaajien Suomen mestari ammattilaissarjassa sekä maailmanlaajuisen IBI Awards palkinnon voittaja 2023. Morsiamet epäilemättä kokevat olevansa osaavissa käsissä.

Vuoden Hääyritys 2024 palkintoperustelut nostavat esiin kaksi tärkeää asiaa: “Yrityksellä on tyytyväisiä asiakkaita, jotka haluavat kehua ja kiittää tekijää ja toisaalta yritys osaa myös itse kertoa tuotteistaan ja palveluistaan. Taito korostuu erityisesti sosiaalisessa mediassa.”

– Tällainen pääosin yleisöäänillä saatu tunnustus ja palkinto on huippujuttu yrittäjälle, sanoo Elina Kymäläinen kiitollisena.

Lue lisää hiusuutisia

Hyvissä käsissä

Miten läsnäolon voima valjastetaan asiakastyöhön ja miten kosketuksella synnytetään pitkäaikaista luottamusta? Näitä ja muita palvelun tuottamiseen...

Ripsari ja rusketus mukaan

– Yrittäjyys on DNA:ssa. Äitini oli yrittäjä ja omisti 70- ja 80-luvuilla kemikalioliikkeitä, joissa tuli opiskeluaikana...

Harri Åkerberg jatkoon Wellan Trend Vision -kisassa

Suomalaiset pärjäsivät hyvin Wellan Nordic Trend Vision kuvakisassa. Tulokset julkistettin 25.1. Paremmuudesta  kilpailtiin kuudessa kategoriassa ja viisi...