Harri Åkerberg kutsuttiin kansainväliseen hiusmuotikilpailuun ainoana pohjoismaalaisena kampaajana

Harri Åkerberg kutsuttiin kansainväliseen hiusmuotikilpailuun ainoana pohjoismaalaisena kampaajana

|

International Hairdressing Award (IHA) on kutsunut suomalaiskampaaja Harri Åkerbergin osallistumaan International Hairdressers of the Year -kilpailuun. Harri on ainut mukaan kutsuttu kampaaja koko pohjoismaissa.

Harri Åkerberg on aktiivinen hiusalan kilpailija ja voittanut useita kansainvälisiäkin palkintoja.

Vuoden Kampaaja -kilpailuun pääsee mukaan vain kutsuttuna ja Harri onkin kovassa joukossa muiden kilpailuun mukaan kutsuttujen, kuten Angelo Seminara, Cos Sakkas, Mark Leeson ja Robert Eaton kanssa!!
Kilpailukutsun saavat tapahtuman sivujen mukaan kampaajat, jotka ovat voittaneet useita kansainvälisiä hiuskilpailuja, tekevät erittäin laadukkaita hiusmuotikuvia, suhtutuvat ammattiinsa intohimolla, kouluttautuvat jatkuvasti ja ovat luoneet aktiivisesti omaa uraansa alalla. Tieto kutsusta tulee valituille yllätyksenä.

– Tämä on nyt toinen vuosi putkeen, kun minut valittiin mukaan kilpailuun. Uskon, että viime vuonna tähän kilpailuun tekemäni Dystopia-kokoelma oli heille selkeä viesti osaamisestani ja ehkä he ovat sitä kautta jääneet seuraamaan kehitystäni. Kutsu tuli kyllä todellakin yllätyksenä. Viime vuonna ajattelin, että tämä oli sellainen kerran elämässä tapahtuva juttu, että valitaan maailman parhaimpien kampaajien joukkoon, mutta että saan jälleen olla mukana. Aivan käsittämätöntä, Harri kertoo työnsä lomasta A.K.A Luova -liikkeessä Helsingissä.

Kutsu tarkoittaa sitä, että Harrin tulee lähettää kilpailuun oma hiuskuvakokoelmansa 23. syyskuuta mennessä. Tuomaristo arvostelee kokoelmat ja ilmoittaa finaaliin valitut 16. lokakuuta Salon Look Madrid -tapahtumassa.
Itse The International Hairdressing Awards -tapahtuma tullaan järjestämään helmikuussa 2021.

Kiukkua kokoelman fiilikseen
Harrilla on jo selvät sävelet tulevan kokoelmansa suhteen: Ohjeen mukaisesti kilpailukuvia tulee olla neljä. Muita rajoitteita tai ohjeita kilpailukokoelmalle ei ole annettu. Harrin kokoelman teema on anger eli viha.
– Aiheella viittaan tämän hetken maailman tilanteeseen. Vuosikymmen on alkanut hyvin latautuneessa tunnelmassa ja ammennan fiilistä näistä tunteista, Harri kertoo.

– Tulen tekemään kokoelmaan paljon yksinkertaisempaa hiusta, kuin mitä viime kokoelmaan tein. Nyt kokoelma tulee olemaan hyvin editorialmainen: mustia ja valkoisia vaatteita, vahvaa ja synkkää tunnelmaa meikkien osalta ja hiuksissa puuterisia ja himmennettyjä pastellisävyjä. Selkeitä muotoja ja muotoilua, Harri kuvailee tulevaa kokoelmaansa.

International Hairdressing Awards -kilpailussa on kaksi kategoriaa, joihin pääsee vain kutsuttuna: International Hairdresser of the Year ja International Artistic Team of the Year. Muihin kolmeen kategoriaan pääsee osallistumaan ilman ennakkokutsua kuka vain.
– Jos haluaa menestyä kansainvälisillä hiuslavoilla, täytyy osallistua kilpailuihin ja olla määrätietoinen. Menestykseen tarvitaan toki aivan järjetön määrä aktiivista työtä ja rohkeuttakin, jotta uskaltaa kontaktoida alan huipputekijöitä ja tehdä itseään tunnetuksi tälläkin tavalla. Uskon, että jos jotakin oikein kovasti haluaa ja on valmis tekemään töitä unelmansa eteen, on kaikki mahdollista, Harri rohkaisee kollegojaan mukaan kisaamaan.

Viime vuonna  International Hairdresser of the Year -tittelillä palkittiin Angelo Seminara.
Kuvakokoelma: IMATAT-O
Tekijä: Angelo Seminara
Styling: Niccolo Torelli
Makeup: Laura Dominique
Valokuvat: Andrew O’Toole

Lisätietoa kilpailusta ja tapahtumasta  www.ihawards.com