Harri Åkerbergista Sassoonin Image of the Year -voittaja

Harri Åkerbergista Sassoonin Image of the Year -voittaja

||
Harri Åkerbergin voittotyö Sassoonin Image of the year -kilpailussa. Kuva: Eero Kokko Meikki: Harri Åkerberg Asu: R/H Store Malli: Anni Mölsä

Harri Åkerberg voitti Sassoon Professionalin Image of the year -kilpailun kansallisen kilpailun. Voitostaan Harri saa huikean palkinnon eli VIP-matkan Lontoon Salon International -messuille sekä vapaavalintaisen koulutusviikon lentoineen ja hotelleineen Sassoon Akatamialla Lontoossa. Lisäksi Harri saa 1000 euron arvoisen tuotepaketin.
– Olen hyvin kilpailuhenkinen ja perfektionisti ja siksi voitto tuntuu erityisen upealta. Palkinto on aivan mieletön ja sen lisäksi voin sanoa, että sain voiton myötä ammatillista itseluottamusta, joka varmaasti kantaa pitkälle, Harri kertoo suorilta käsin kuullessaan voitosta Wellan asiakasmatkalla Malagan auringon alla torstaina.

Harri sai kuulla voitostaan Wellan asiakasmatkalla Malagassa.

Kilpailun Suomen edustajana Harri osallistuu kansainväliseen kilpailuun, jonka voittaja pääsee Mark Hayesin mukaan seuraamaan tulevan Sassoon kokoelman kuvauksia.

Harri etsi työhönsä vaikutteita some-maailmasta. Aihe “Image of the year” sai myös tutustumaan perin pohjin sekä nykyisiin että myös tuleviin hiustrendeihin.  Sassoon-värit Harri oli ottanut käyttöönsä puolisen vuottta sitten A.K.A Luova -liikkeessä, jossa työskentelee.
– Inspiroidun Sassoonin värimaailmasta ja hain sieltä sävyt, jotka korostivat sekä leikkausta että sopivat mallille täydellisesti.  Leikkaukseen hain huolettomuutta ja etuhiuksen linjaan 70-luvun henkeä eteen aukeavalla jakauksella, Harri kuvailee.

Harri kertoo olevansa perus liiketyössään hyvin Sassoon ja Sebastian Professional -henkinen ja siksi huolettoman un done- tyylin luominen tuntui haastavalta.
– Teen luonnostaan supersiistiä ja sileää linjaa ja siksi työ oli minulle myös uuden oppimista, Harri kertoo.
Helsinkiläinen A.K.A Luova -liike on jo tuttu nimi kilpailumaailmassa. Harrin voitto vahvisti liikkeen imagoa kampaamona, jossa sekä kouluttaudutaan että uskalletaan näyttää osaamista sekä Suomessa että ulkomailla.
– Meillä on hyvä ryhmähenki, joka kannustaa kilpailemaan ja jossa työkavereiden  konsultointi on normaalia arkipäivää. Olemme myös halunneet luoda luovan työilmapiirin, jossa on helpompi menestyä, Harrin vierellä voittouutisen kuulleet A.K.A Luovan omistajakampaajat Piia Kannaspuro ja Tuula Jääskeläinen hymyilevät.

Harrilla on jo tiedossa seuraava kilpailuetappi.
– Osallistun I Love Me -messuilla järjestettävään #beautyprocover2017-kilpailuun ja unelmana olisi saada kansainvälinen kilpailupaikka Style Masters -kilpailussa, Harri sanoo.