|||||||||||||

Vielä suurelle yleisölle tuntematon Anni Ellinoora Leikas astui Stage 11 Helsinki –liikkeeseen Miia-Maria Levälammen pidennyskonsultaatioon nelisen vuotta sitten. Tänä päivänä liikkeestä poistuu sama nainen – nyt Katja Kadylon luomassa pinkissä leijonanharjassa ja kaikkien tuntemana laulaja Ellinoorana.

Laulaja Ellinoora muutti Helsinkiin kotikaupungistaan Oulusta neljä vuotta sitten. Saman tien alkoi haku kampaajasta, joka pystyisi toteuttamaan Ellinooran villeimmätkin haaveet. Ystävien suosituksesta Ellinoora lopulta tilasi ajan Miia-Marian pidennyskonsultaatioon. Tämän jälkeen Ellinooran ei ole tarvinnut liikettä vaihtaa.
– Täällä ei ole ikinä kommentoitu, että ei näin tai noin voida tehdä tai että joku väri olisi mahdotonta toteuttaa. Pidän siitä, että ajatellaan heti positiivisesti, että pystytään ja osataan ja ainakin yritetään, Ellinoora selittää samalla kun Stage 11 Helsinki –liikkeen Katja Kadylo sutii hiukseen pinkkiä hiusväriä.

Saumatonta yhteistyötä. Katja Kadylo (oik.) värjää ja Miia-Maria Levälampi hoitaa Ellinooran pidennykset.

Neljän vuoden aikana Ellinoora onkin tutustunut koko Stagen tiimiin ja kertoo luottavansa jokaisen liikkeen tekijän kädenjälkeen sataprosenttisesti.
– Vaikka hiukseni yleensä värjää Katja ja Miia-Maria laittaa pidennykset, tuntuu kuin koko tiimi täällä osallistuisi värin suunnitteluun ja lopputuloksen tekemiseen. Se on hienoa katseltavaa ja upeaa tiimityötä, Ellinoora kehuu.

Hiusideoiden tuuliviiri
Ellinoora on käynyt hiustensa kanssa pitkän värimaratonin. Ensimmäisen kerran hän värjäytti hiuksiaan 15-vuotiaana. Silloin äidiltä kinutut vaaleat raidat tuntuivat tekevän maantien ruskeaan hiukseen ihmeitä. Mutta kuten kampaajat tietävät, kun värjäämiselle antaa pikkusormen, vie se jo heti koko käden. Onnekseen Ellinooralla oli kotikaupungissaan Oulussa luottokampaaja, jonka käsistä hän pääsi kaupungille milloin oranssissa, punaisessa tai platinablondissa hiuksessa.
– Olen varmasti ollut aina kampaajalle haasteellinen asiakas, tällainen tuuliviiri näiden hiusideoiden kanssa, Ellinoora nauraa.
Pitkän väri-ilotulituksen jälkeen Ellinoora nautti hetken kaudesta, jolloin halusi saada hiuksiin takaisin sen oman luonnollisen värin.
– Iski luonnonlapsikausi. Mutta tämä kestikin vain hetken!
Tosiaan. Ellinoora on tammikuusta alkaen toteuttanut haavettaan pinkistä hattaratukasta ja totta kai tekijöinä pitkässä ja hauskassa projektissa ovat olleet Katja ja Miia-Maria.
– Elämässä tapahtui paljon vuoden vaihteessa ja peiliin katsoessa huomasin, että pukeuduin vain mustaan. Halusin elämään väriä ja sain idean pinkistä hattaratukasta. Ei sellaisesta kirkkaan shokkiväripinkistä, vaan nimenomaan tällaisesta pehmeästä hattarapinkistä, Ellinoora kuvailee.

Ellinoora oli sen verran innostunut uudesta väri-ideastaan, että laati Katjaa ja Miia-Mariaa varten moodboardin, johon oli hienosti koottu pinkin eri tunnelmia.
– Siitä sai hyvin kiinni, mitä tunnelmaa Ellinoora haki kokonaisuuteen, Katja ja Miia-Maria muistavat ja samalla huokaavat tätä samaista hetkeä.
– Siinä joutui hetken miettimään, että kuinka saadaan tummaksi värjätty hius tasaisen hattarapinkiksi: Hiuksen tyvessä oli eri sävyä kuin pituudessa, joten aikamoinen suunnittelutyö jouduttiin tehdä heti alkuun, naiset kertovat.

Hiustenpidennys on kuin asuste
Tällä kertaa pinkiksi värjäys, kuten muinakin kertoina, aloitettiin hiuksen vaalentamisella. Tämä prosessi tehtiin jo edellisenä päivänä ja nyt ”vain” lisättiin pidennykset ja värjättiin hius pinkiksi.
– Hius on saanut hetken levätä ilman pidennyksiä ja värjäyksiä ennen tätä kertaa, jolloin aloitettiin taas ihan alusta, jotta hiukseen saadaan täydellinen hattarapinkki. Vaalennan hiusta mahdollisimman pienellä hapetteella ja rauhallisesti ja totta kai on plexit käytössä, Katja kertoo ja ”lypsää” samalla väriä Ellinooran hiukseen.

– Tiedän, että Katja osaa tehdä tällaisia isoja muutoksia ja silti pysyvät hiukset päässä. Luotan häneen täysin, vaikka aina kuitenkin jotenkin kuumottaa tämä hetki, kun väri syntyy, Ellinoora sanoo.
– Värin sävy on muuttunut paljon ensimmäisestä värjäyksestä siihen, mitä se on nyt. Ollaan saavuttu näin kohteeseen pikkuhiljaa, vaikka mielestäni sävy ei ihan vieläkään ole täydellinen, vaikka se siltä saattaa kuvissa näyttääkin, Katja mietiskelee.

Pinkki väri ei synny hiukseen kertaheitolla. Ellinooran hiuksen sävy on luotu neljänä eri värjäyskertana tammikuusta alkaen.
– Puoli vuotta on tässä parannettu maailmaa pinkimmäksi, Ellinoora ja Katja Kadylo tietävät.

Neljä vuotta sitten, ensimmäisen pidennyskonsultaation jälkeen, Ellinooralle laitettiin mago-pidennykset. Tästä Miia-Maria on myöhemmin vaihtanut sinetteihin, jotka nykyisessä hiuksessa palvelevat tarkoitusta paremmin. Tällä kertaa sinettejä on työstetty hiukseen kolme tuntia.
– Sinetillä hiusta saa mukaan todella pienen osuuden, mikä saa hiuksen liikkumaan kauniisti. Käytän Ellinooran hiukseen Simply Naturalin silver-hiusta, jota on hyvä lähteä värjäämään, Miia-Maria kertoo.
– Parhaimmillaan hiusten pidennys tai tuuhennos on kuin asuste. Ja kun tämä asuste laitetaan ammattitaidolla ja sitä hoidetaan hyvin, saa siitä iloa pitkäksi aikaa. Ja artistilla hiuksilla on vielä isompi merkitys – hiusten täytyy olla osa artistin visuaalista kokonaisuutta, Miia-Maria tietää.
– Pärjään hyvin ihan omalla luonnollisella tukallanikin, mutta on se hienoa, kun lavalla on piiska vielä pidempi ja väri viimeisen päälle. Se nostaa itsetuntoa, tuo itseluottamusta ja ryhtiä, Ellinoora tietää.

SAKSITUT
Kuinka hoidat hiuksia kotioloissa?
– Olen ollut aina laiska hoitamaan hiusta. Onneksi täältä saa hyvät ohjeet hoitoon: käytän Sebastian Professionalin Twisted-sarjaa, joka on täydellinen tähän luonnonkiharaan sekä päivittäin myös Wellan SP Luxe Oilia aina. Pidennyksiä harjatessa käytän aina pidennysharjaa.
Paras muisto yhteistyönne varrelta?
– Olin täällä liikkeellä, kun kuulin, että Elefantin paino –kappaleeni oli noussut Spotify-listan ykköseksi. Putosin penkiltä, sillä fiilis oli ihan mieletön.
Mielivaihe kampaamokäynnillä?
– Se jännitys juuri enne pesupaikalle menoa: Millainen lopputuloksesta tulee?
Onko sinulla koskaan bad hair day?
– Onhan noita. Käytän silloin hattuja tai isoa nutturaa.

FAKTA
Laulaja, lauluntekijä Ellinoora
Anni Ellinoora Leikas
Mukana tulevalla Vain Elämää –kaudella. Debyyttialbumi Villi Lapsi vuonna 2016.Uusin single Bäng Bäng typerä sydän feat. Eetu ilmestyi toukokuussa 2018. Kesäkiertueen päätöskeikka Helsingin Juhlaviikoilla Huvilateltassa 29.8.

Idolit: Florence Welch sekä ihmiset, jotka ovat sinut itsensä kanssa ja antavat tilaa myös muille.
Paljastus: Vuonna 2010 Ellinoora nakkasi Ruisrockissa rintaliivinsä lavalla Florence and the Machine –yhtyeen keikalla.
Asuu: Helsingissä
Perhe: Läheiset ihanat ihmiset
Harrastukset: Tanssitunnit pienryhmässä, viimeisimpänä hiphop, voguing ja dancehall. Pitkät kävelylenkit.
Haaveet: Olla onnellinen ja terve sekä paljon isoja keikkoja tulevaisuudessa.
Motto: Eeva Kilven sanoin: ”On vain yksi periaate: Epätäydellisyys. Joka hyväksyy sen, jaksaa elää.”