Hienostunutta arjen luksusta kotoisella otteella

Hienostunutta arjen luksusta kotoisella otteella

|||||||||||||||

Helsinkiläiskampaamo Inochin remontti oli kahden viikon tiukka rutistus. Tässä ajassa 114 neliön liiketila uusittiin täysin lattiasta kattoon. Pitkään alalla kampaamoa pitänyt liikkeen omistaja Ansku Särkiniemi on tyytyväinen, sillä tämä liike on vihdoin se unelmaliike, josta hän haaveili jo viisivuotiaana.

Inochin omistaja Ansku Särkiniemi haluaa luoda uutta ja mennä eteenpäin Inochin liikkeen ja tiimin kera samalla kehittyen ja kasvaen ihmisenä ja kampaajana. – Tässä ammatissa ei ole koskaan valmis. Pitää olla nöyrä, avoin ja valmis oppimaan joka päivä uutta.

– Muistan, kuinka näin 5-vuotiaana tähdenlennon liukumäen katolla ja silloin päätin, että haluan isona kampaajaksi. Halusin keskelle purkkeja ja purnukoita ja lisäksi paljon karkkia. Liikkeen olen nyt saanut, mutta karkkia yritän kuitenkin välttää, Ansku nauraa.

Annettu kahden viikon remonttiaika oli kustannuskysymys. Helsingin keskustassa keskeisellä liikepaikalla vuokrat ovat sen verran kovia, että ovet pystyivät olla säpissä vain lyhyen hetken. Jotta kokonaisuus saatiin pakettiin ajallaan, tarkoitti tämä pikkutarkkaa ennakkosuunnittelua. Tilasuunnittelussa Anskulla oli apuna arkkitehtiystävä Outi Ruski, ja remontin toteutti Anskun jo hyväksi toteama Poncen Kim Jääskeläinen
– Kim ymmärsi, mitä kampaamon remontointi tarkoittaa ja myös sen, kuinka tärkeää remontin aikatauluttaminen on. Parhaimmillaan liikkeessä oli kymmenisen miestä töissä aamusta iltaan, jotta ovet saatiin auki ajallaan. Niinhän se meni, että kello 16.55, viisi minuuttia ennen kuin remontin piti olla valmis, noukittiin lattialta viimeiset naulat ja vasarat. Täydellistä, Ansku kiittää.

Luksusta ja lämpöä kotoisasti
Anskulla oli selvät sävelet kampaamon tulevasta ulkonäöstä. Yleisilmeeseen haluttiin suoraviivaisuutta, selkeyttä, valoa ja kotoisuutta. Vastaanottotiski sai hakusanakseen ”maffa muffa massimo dutti feat riviera maison”.
– Lopulta teetätin vastaanottotiskin puusepällä, jotta sain mitä halusin. Yleisväri liikkeessä on vaalea, mitä rakastan, mutta jotenkin kokovalkoinen kampaamo ajatuksena hirvitti. Piti keksiä lisäksi jotain kotoisuutta, mutta silti pientä luksusta ja lämpöä ja sitähän löytyy puusta ja viherkasveista, Ansku kertoo.
Peilipaikkojen pöytätasot ovatkin tammisaarnia ja ikkunoihin Ansku on suunnitellut roikkuvat puukehykset, joita rytmittävät kauniit viherkasvit. Tilan takaosaan on omaksi rauhalliseksi tilakseen rakennettu pesupaikkahuone Maletin lymfahierovine pesupaikkoineen.

– Pesupaikalla jokainen asiakas saa akupisteisiin pohjautuvan hiuspohjan hieronnan pesun yhteydessä. Meidän pesupaikalla ollaan aina hiljaa, jotta jokainen asiakas saa pienen hetken päivän aikana vain olla ja nauttia.
– Elämä on niin lyhyt, että ajoittain täytyy olla pientä luksusta, Ansku hymyilee.

Uudenlaista johtamista
Remontin myötä Inochi sai myös kauan kaivatun ja halutun äänieristetyn kosmetologin huoneen.
– Olen aina haaveillut liikkeestä, josta saa kaikki kauneusalan palvelut saman katon alta. Oma haasteensa saada paikkaan hyvä tekijä. Onneksi löysin, asiakkaani kautta, loistavan kosmetologi Maria Sihvosen. Vielä olisi tilaa ainakin yhdelle kampaajalle, ellei jopa kampaaja-kosmetologille, Ansku vinkkaa.

Uudistuneen liikkeen myötä Ansku on opetellut myös uudenlaista johtamista. Uuden alussa Anskua ovat auttaneet muun muassa kollegat Kimmo Alarotu, Piia Martiskainen ja Timo Mäkinen.
– Ehkä se on hiipivä keski-ikä, mikä on laittanut ajattelemaan alaa ja liikkeen johtamista eri kantilta. Tiedän, että olemme paljon muutakin ”kuin vain kampaajia” ja haluamme tehdä tätä kaikkea rakkaudesta lajiin. Onneksi ympärillä on tiimi ja loistavia kollegoja, sekä ennen kaikkea mahtava mieheni ja ystävät, joilla on ollut halua ja aikaa kuunnella minua ja kertoa omia neuvojaan, Ansku kiittää.

Inochin valaistus uusittiin täysin: lamppubudjetista ison osan kahmivat Swarovski-kristallein koristellut lamput.

 

 

 

Remontissa wc-tilan seinästä paljastui upea rouhea pinta, joka päätettiin jättää näkyville.