Hiuksensa löytänyt

Hiuksensa löytänyt

­– Vau, ovatko nämä oikeasti mun hiukset!?
Sometähti Mmiisas eli Miisa Rotola-Pukkila oppi arvostamaan omia hiuksiaan vasta, kun luottokampaaja Isa-Maria Liljedahl loihti esiin
niiden todellisen luonteen.

Usein luottokampaaja löydetään etsimällä, vertailemalla ja ystävien suosituksiin luottaen. Isa-Maria Liljedahlilla ja Miisa Rotola-Pukkilalla kävi toisin päin: kampaaja löysi asiakkaan. – Olin pitkään seurannut Mmiisasia somessa ja hän vaikutti mukavalta ja omanlaiselta ihmiseltä, jolta ehkä puuttuisi luottokampaaja. Laitoin Miisalle Instagramin kautta viestiä, että kiinnostaisiko yhteistyö ja siitä tämä lähti, Isa-Maria kertoo Sievä-liikkeessään Helsingissä.

Miisalla ei ole koskaan ollut varsinaista luottokampaajaa, vaan hän on käynyt ”siellä sun täällä” aina tarpeen mukaan. Ensimmäinen kerta Isa-Marian penkissä pari vuotta sitten muutti kaiken.
– Isa-Maria raidoitti hiusta ja sai niistä jotenkin esiin aivan uuden puolen. En edes tiennyt, että minulla on näin upeat hiukset, Miisa huudahtaa.
Miisan hiusten upeuden saivat nähdä myös hänen some-seuraajansa, huimat lähes 440 000 seuraajaa In-stagramissa ja lähes 400 000 tilaajaa Youtubessa. Uudet hiukset saivatkin heti huomiota.
– En ollut ennen saanut somessa kehuja hiuksista, mutta nyt niitä tuli. Olen suositellut Isa-Mariaa ja tätä Sievä-kampaamoa myös ystävilleni ja osa on myös vaihtanut tänne asiakkaaksi, Miisa kertoo.
– Ja ei ole ollut vain yksi tai kaksi kertaa, kun asiakkaita on tullut tänne Miisan kuva kädessään, Isa-Maria hymyilee.
Isa-Maria ei kuitenkaan ota stressiä saamastaan julkisuudesta some-tähden kampaajana.
– Pyrin aina tekemään kaikkien asiakkaiden hiukset niin hyvin kuin osaan. Alalla kehittyy koko ajan, kun haluaa ja Miisan kanssa on kiva, kun on tuttu tukka ja tiedän, mitä Miisa haluaa, Isa-Maria kertoo.
– Eikä mun hiukset ole kuitenkaan sen erityisemmät kuin muidenkaan, joten ei näistä tarvitse mitään ylimääräistä stressiä ottaa, Miisa muistuttaa.

Mmiisas eli Miisa Rotola-Pukkila ihastui hiuksiinsa saadessaan Isa-Maria Liljedalista oman luottokampaajansa. Isa-Maria onkin laittanut Miisan hiukset jo mm. Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kuvauksiin, Emma-gaalaan ja Ruisrockiin. – Isa-Mariaan luotan varmasti ensi vuoden häissäkin, Miisa kertoo.

Miisa kuitenkin kertoo panostavansa hiuksiinsa nyt enemmän kuin ennen. Isa-Marian an- siosta hiuksissa on nyt sitä jotakin, mitä voi ylpeänä esitellä.
– Mulle ulkonäkö ei ole ikinä ollut se ykkösprioriteetti. Tekemäni sisältö someen ei myöskään ole pinnallista vaan hyvin luonnollista. En häpeä esiintyä ilman meikkiä ja tukka sekaisin. Uskon, että se miltä aidosti näyttää, tulee sisältäpäin ja omasta fiiliksestä, Miisa kertoo.
Miisa on tehnyt somea kymmenen vuoden ajan. Se on pitkä aika elää ja kasvaa nuoreksi aikuiseksi muiden silmien alla.
– Vuosi vuodelta olen tullut varmemmaksi omasta ulkonäöstäni sillä tavalla, että minua ei enää niinkään kiinnosta, miltä näytän videoilla. Finni saa olla aamulla otsalla ja tukka takussa. Olen sinut itseni kanssa ja voin vain todeta, että tällainen minä olen, Miisa kertoo.

Ennen kuin Isa-Maria perusti oman Sievä-liikkeensä, ehtivät naiset nähdä Kampaamo Kotosassa, missä Isa-Maria oli vuokratuolilla. Sievä vietti juuri yksivuotissynttäreitään ja Miisa kehuukin liikettä kotoisaksi ja Isa-Marian näköiseksi.
– Olen itsekin yrittäjä ja minusta on ollut hienoa nähdä, kuinka nuori yksityisyrittäjä on tehnyt kaiken itse ja pärjännyt sillä näin hyvin, Miisa kehuu.
Ensimmäisellä tapaamiskerralla Isa-Maria ei tehnyt Miisan tukkaan isoa muutosta, vaan hiusta sävytettiin ja latvoista leikattiin hiukan.
– Kävimme myös läpi, mitä Miisa haluaa ja millainen hius hänellä on. Onhan nämä nyt todella upeat hiukset: paksut ja hyväkuntoiset, Isa-Maria kertoo.
Ensimmäisen kerran jälkeen Miisa on käynyt Isa-Marian luona säännöllisesti. Näiden kahden vuoden aikana Miisan hiukset ovat kokeneet ison muutoksen pituuden suhteen. Ekstrapitkistä hiuksista on pätkäisty polkkapituuteen.
– Minulla oli pidempi someloma vuoden alussa ja sen aikana sain idean hiusten leikkaamisesta. Tuntui, että olin saanut pitkistä hiuksista jo kaiken sen irti, mitä niistä voi saada. Viime vuoden lopun Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassakin hiuksista saatiin tehtyä kaikki kampaukset. Isa-Maria oli ensin vähän kauhuissaan tästä leikkuuideasta, mutta kävi sitten saksiin kiinni kuitenkin, Miisa nauraa.
Ensin Isa-Maria lyhensi hiukset long-bob-tyyliin vähän olkapäiden alle menevään pituuteen. Tämän jälkeen pituudesta on lähtenyt tasaista tahtia pois aina vähän enemmän.
– Olen tykännyt tästä todella paljon. Nämä ovat niin freesit, Miisa sanoo.

Miisa arvostaa hiuksissaan helppoutta ja tykkääkin kiepauttaa hiuksen niskanutturalle keskijakauksen kera. – Treenaan paljon ja se on rento ja helppo yleislookki.

Miisan hiushistoriasta ei löydy katastrofeja, muualta kuin äidin mielessä. – Lapsena inhosin hiusten harjaamista ja olin aina se takkupää, joka ei halunnut mennä edes kampaamoon. Sellainen jääräpää. Muuten olen ollut perus kiltti lapsi, joka ei ole uskaltanut kapinoida edes hiuksillaan. Lukioikäisenä kuljin paljon pipo päässä, enkä välittänyt miten hiukset oli, Miisa kertoo.
Isa-Marialla käynnin jälkeen hiusten harjaaminen on ollut mielekästä puuhaa. Tähän auttoi Miisan hiukselle sopiva hoitoaine.
– En ollut ennen käyttänyt hoitoainetta, vaikka hius oli pitkä ja takussa usein. Jotenkin en ollut ajatellut asiaa, koska hiukset eivät olleet ikinä olleet huomion keskipisteenä. Nythän harjaaminen on paljon helpompaa, Miisa naurahtaa ja kertookin nauttivansa hiusten harjaamisesta joka aamu.
Hiusten laittajana Miisa on myös kehittynyt viimeisen parin vuoden aikana. Nykyinen polkka on kuitenkin helppo laitettava.
– Jos oikein innostun, käännän pyöröharjalla latvat sisäänpäin. Tai sitten otan Dysonin Airwrapin ja muotoilen sillä, Miisa kertoo ja Isa-Maria nyökkäilee vieressä. On taidettu saada oppia luottokampaajalta, sillä Isa-Maria viimeisteli juuri hiukset föönaamalla ne pyöröharjalla ja taivuttamalla latvat vielä raudalla kevyesti sisäänpäin.
Kun on kuvausvalmista, poseeraavat naiset kameralle kuin parhaat ystävät.
– Olemme ihan saman oloisia, meillä klikkasi hyvin heti alusta asti, naiset sanovat yhteen ääneen.

Saksenterävät kysymykset:

Miten hoidat hiusta kotioloissa?
Pesen hiukset noin kolmen päivän välein. En föönaa hiusta vaan se saa kuivua vapaasti. Käytän paljon kuivashampoota, usein Living Proofin Perfect Hair Dayta tai Design.ME Puff Me -hiuspuuteria.

Paras muisto yhteistyönne varrelta?
Oli todella mullistava hetki, kun Isa-Maria loihti hiuksista upeat ja olin aivan hämmästynyt siitä, millaiset hiuksistani sai.

Onko sinulla koskaan bad hair day?
Ei useinkaan. Jos tulisi sellainen tunne, pitäisi äkkiä päästä Isa-Marian penkkiin.

Paras vaihe kampaamokäynnillä?
Kun saa kahvia ja suklaata ja voi vain rentoutua ja höpötellä Isa-Marian kanssa. Pyrin pitämään tämän hetken sellaisena omana aikana, jolloin en tekisi töitä, mutta välillä se lipsahtaa ja tuleekin tehtyä myös työjuttuja.

mmiisas ELI MIISA ROTOLA-PUKKILA

Ammattisomettaja

Asuu: Helsingissä.

Perhe: Puoliso.

Harrastaa: Padelia, kahvakuulailua ja rantalentistä sekä TKK:sta innostuksen saaneena tanssia.

Lempiruoka: Pizza.

Minkä kirjan luit viimeksi?

En lue juuri ollenkaan, mutta viimeisin taitaa olla Jojo Moeyesin Kerro minulle jotain hyvää.

Haave: Urallisesti tv-alan työt. Muuten tasapainoinen arki, jossa pääsee toteuttamaan omia unelmiaan.