Hiukset ovat missin kruunu

Hiukset ovat missin kruunu

||||||||||||

Missihiuksista jo seitsemättä vuotta huolehtinut parturikampaamoketju Salon Klipsin yrittäjä Hanna-Riikka Salo voi kokemuksesta sanoa, että vuosi vuodelta missikandidaatit pitävät yhä paremmin huolta hiustensa kunnosta. Miss Suomeksi kruunatun Michaela Söderholmin hiukset ovat kuitenkin aivan omaa laatuaan: pitkät, paksut ja hyväkuntoiset.

Kampaamoketju Salon Klipsin yrittäjä Hanna-Riikka Salo ja tuore Miss Suomi Michaela Söderholm muistelivat missikiertueen ikimuistettavimpia hetkiä. Yksi niistä koettiin finaalipäivän aamuna, kun Hanna-Riikka passitti Michaelan takaisin hotellihuoneeseen kuivaamaan hiukset loppuun asti. – Finalistien piti tulla aamusta paikalle puhtaalla täysin kuivaksi föönatulla hiuksella. Michaelan hiukset olivat vielä hiuspohjan tuntumasta kosteat. Kosteassa hiuksessa kampaus ei pysy ja totta kai ajattelin vain Michaelan parasta, Hanna-Riikka kertoo. – Tätä hiusmäärää saa kyllä föönata pitkään ja hartaasti, jotta hius on kuiva hiuspohjasta latvaan asti, Michaela kuittaa.

Michaela ja Hanna-Riikka halaavat toisiaan pitkään Helsinkiläiskampaamo Elo by Salon Klipsissä, sillä viime näkemästä on jo yli viikko. Viikko on myös siitä, kun Michaela kruunattiin Miss Suomeksi kymmenen finalistin joukosta. Kiirettä on pitänyt, molemmilla.
– Olen saanut viikon aikana tehdä useita haastatteluita niin lehteen kuin telkkariinkin ja ollut mukana useassa muotinäytöksessä. Viikko on mennyt todella nopeasti ja hauskaa on ollut, Michaela kertoo ja väläyttää häkellyttävän täydellistä hymyään.
Michaela ja Hanna-Riikka tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa missikiertueen semifinaaleissa toukokuussa. Kello oli tällöin viisi aamulla ja Hanna-Riikka oli jo varmoin ottein tarttunut kihartimeen. Michaelan toiveissa oli isot ja näyttävät kiharat.
– Muistan, että lopulta, kun kaikkien 21 tytön hiukset oli viimeistelty, oli lattia aivan tahmea hiuslakasta. Ja minulla oli juuri niin upeat kiharat kuin olin toivonutkin, Michaela kertoo.
– Missikiertue oli vasta alussa ja oli hienoa heti huomata, kuinka ammattitaitoinen tiimi oli pitämässä huolta hiuksista ja meikeistä. Pystyi luottavaisin mielin antamaan kutrinsa heidän käsittelyynsä, Michaela lisää.


Kiertueen aikana Michaelan hiuksia on suoristettu ja kiharrettu niin loiville laineille kuin tiukalle säkkärällekin. Kampauksiakin on tehty klassisesta räväkämpään. Hanna-Riikan mukaan Michaelan hiuksiin on helppo tehdä kampauksia, vaikka hius onkin peruslaadultaan liukas.
– Hiusta on niin paljon, että melkein mikä tahansa kampaus onnistuu ilman lisäkkeitä. Ja vaikka hiuksesta puuttuu tietty karheus, saadaan kampaukset pysymään hyvällä pohjatyöllä. Missien kampauksissa ammattitaito ja pito on erityisen tärkeää, sillä kampaus saatetaan tehdä aamuviideltä ja vasta illalla ovat kuvaukset, Hanna-Riikka kertoo.

Finaalikampauksesta täydellinen
Erityisen onnistuneena kampauksena Michaela piti sitä ehkä tärkeintä, eli varsinaisen televisioidun finaalipäivän kampausta. Kampauksen idea lähti Michaelan Hanna-Riikalle viedystä valokuvasta.
– Hiusten tyyliä pohdittiin aina yhdessä. Piti miettiä, millainen sopii tilaisuuteen ja asuun. On hyvä, että missillä on mielipide siitä, millaisen hiustyylin haluaa. Tärkeintä kuitenkin on, että missi tuntee olonsa hiuksissa itsevarmaksi. Ja tämä itsevarmuus pääsee sitten loistamaan lavalla, Hanna-Riikka tietää.
– On ihmeellistä, kuinka Hanna-Riikka osasikaan tehdä täydellisen kampauksen vain yhden valokuvan avulla. Vaikka kuvassa näkyi vain kampauksen etuosa, osasi Hanna-Riikka loihtia kampauksen takaosan täydellisesti etuosaan sopivaksi. Upeaa työtä, Michaela kiittelee.

Vaikka Salon Klipsistä oli koko kiertueen aikana aina vähintään yksi paikalla huolehtimassa hiuksista. Saivat missit työstää meikkiä ja hiuksiaan myös itse. Michaelasta kasvoikin kiertueen aikana todellinen hiustaituri, joka tarvittaessa auttoi myös kanssakilpailijoita.
– Kun hiuksiani tai meikkiäni laitettiin, seurasin aina tarkkaan, kuinka ammattilainen työskentelee. Olen saanut kiertueen aikana upeita vinkkejä hiusten ja meikkien laittoon. Uutta oppia tuli muun muassa siitä, mihin suuntaan kiharoita täytyy raudalla tehdä ja kuinka saada rullat pysymään päässä parhaiten. Lisäksi olen löytänyt tuotteen, mistä en enää luovu: Sebastian Professionalin Drynamic+ -kuivashampoon. Ilman sitä en lähde enää mihinkään, Michaela naurahtaa.
– Mutta yksi tärkeimmistä on vielä oppimatta! Kuinka tuo Hanna-Riikka osaa tupeerata hiusta niin, että kampaus kestää toista vuorokautta?

Tummalla värillä Universum-kisoihin
Kotioloissa Michaela tykkää pitää hiuksiaan aina auki, vaikka perus saliponnarikin kietaistuu päälaelle helpon rennosti. Aivan lyhyitä hiuksia Michaelalla ei ole ollut koskaan, polkka kerran elämässään.
– Olen aina ollut hyvin tarkka hiuksistani. Hiukset kasvavat nopeasti ja siksi niitä on helppo pitää pitkänä. Nuorempana hermostuin, kun hiukset olivat aina takussa ja siksi leikkautin ne polkaksi, pituudelta kuitenkin olkapäille asti.


Michaela syntyi lähes mustatukkaisena ja tumma, kaunis väri on pysynyt hiuksessa tähän päivään asti. Blondiksi Michaela värjäytti hiuksensa parikymppisenä muuttaessaan Australiaan työtehtävissä.
– Kävin vaalentamassa hiukset kampaamossa, sillä en ikinä lähtisi blondaamaan hiusta kotikonstein. Vaalea väri oli ihan ok, mutta aika nopeasti palasin kuitenkin tummaan tukkaan. Mielestäni hiuksen tumma sävy korostaa paremmin kasvojani, Michaela kertoo.
Nyt Michaelan hiusta on värjätty vain latvasta ja tällä periaatteella aiotaan jatkaa kohti marraskuun lopun Miss Universum –kisojakin.
– Näemme taas ensi viikolla ja silloin värjätään kylmää sävyä todennäköisesti Wellan Illuminalla, jotta saadaan hyvää kiiltoa. Samalla suunnitellaan Universum-kisojen hiustyylejä ja katsotaan, mitä tuotteita Michaela tarvitsee mukaan pitääkseen hiukset kurissa Vegasin kosteudessa, Hanna-Riikka jo suunnittelee.
– Hanna-Riikka tietää, millainen hiuslaatuni on ja siksi luotan häneen täysin, Michaela hymyilee itsevarmasti.

Michaela Söderholm
Miss Suomi 2017

Asuu: Helsingissä
Harrastukset: Valmentaa junioreiden SM-tason tanssijoukkuetta. Kuntosali.
Kauneussalaisuus: Juon vettä vähintään kaksi litraa päivässä. Tärkeää on myös terveellinen ruokavalio ja syömisen rytmittäminen 3-4 tunnin välein. Välillä täytyy myös herkutella! Silloin syön pitsaa ja suklaata.
Luottotuote: Sebastian Professional Drynamic+ -kuivashampoo: Kuivashampoon ominaisuuksien lisäksi tuote pitää kiharan ryhdissään ja kokonaisuuden aina ilmavana.
Haave: Työn täyteinen ura missivuoden jälkeenkin.
Motto: Elämä on onnellisten sattumien summa.
Mitä minusta ei tiedetä: Haluaisin oppia tekemään voltin takaperin.

Mielivaiheesi kampaamokäynnissä?
Lopputuloksen näkeminen sekä kuulumisten vaihtaminen.
Kuinka hoidat hiusta kotioloissa?
Pesen hiukset 2-3 päivän välein. En käytä paljoakaan jätettäviä hoitoaineita, mutta lämpösuojaa käytän, jos föönaan hiukset. Yleensä annan hiusten kuivua vapaasti.
Paras muisto yhteistyön varrelta?
Tärkeästä finaalikampauksestani tuli täydellinen ja se kesti hyvänä koko päivän.
Onko sinulla koskaan bad hair day?
Ei hius aina asetu, kuten haluaisin, mutta ei se ole maailman loppu. Tärkeintä kuitenkin on se, kuinka kauneus kumpuaa sisältä, ei se, ovatko kiharat aivan täydelliset. On minulla aina laukussa mukana harja ja matkakokoinen kuivashampoo, jos on tarvetta kohentaa hiusta.