Hiusalan opiskelu

Hiusalan opiskelu

Itselle hiusala on ollut pienestä asti se ammatti mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Ajatus ammatista tuli mummini kautta, joka on toiminut parturina, ja olen saanut hänen ansiostaan nähdä ja kokea ihan pienestä pitäen ammattiin liittyviä asioita.

Mutta monelle voi silti tulla yllätyksenä, että mitä se opiskelu tuokaan tullessaan. Ensimmäisenä kouluvuotena voi helposti tuntua kummalta, että oliko tämä nyt sitä mitä haluan tulevaisuudelta. Siinä vaiheessa kaikki on vielä uutta ja hämmentävää. Jopa saksien pitäminen käsissä voi olla hankalaa ja tylsää opettelua. Ensimmäisenä vuotena käydään paljon teoriaa ja se näin käytännön läheiselle ihmiselle voi tuntua erityisenkin tylsältä. Omaa luovuutta ei juurikaan pääse käyttämään perus hiustenleikkauksissa, jota tehdäänkin ihan kyllästymiseen saakka ensimmäisenä opiskeluvuotena. Tässä vaiheessa moni voikin jo luovuttaa opiskelun suhteen ja lähteä etsimään uusia polkuja omaan elämäänsä, onhan se toki myös hyvä siinä vaiheessa tajuta, että ala ei tunnu omalta. Miksi sitä väkisin yrittää saada tuntumaan oikealta?

Kun ensimmäisen vuoden on käynyt, on jo voiton puolelle. Omat taidot kehittyvät huimaa vauhtia ja pääsee jo toteuttamaan itseään. On hyvin paljon itsestä kiinni, kuinka pitkälle haluaa ammatillisesti edetä, ja siksi onkin hyvin tärkeää olla aktiivinen ja ahkera päästäkseen mukaan esimerkiksi koulupäivien ulkopuoliseen toimintaan. Ota paljon asioista selvää, ja pyri kyselemään opettajilta vinkkejä siitä, kuinka päästä esimerkiksi erilaisiin tapahtumiin avustajaksi. Opiskelu vaiheessa kannattaa muistaa pitää yllä taitoja mitä on tunneilta saanut. Esimerkiksi kotona sukulaisten hiustenleikkaaminen tai harjoituspäähän tekemät kampaukset auttavat siinä.

Kannustn jokaista kokeilemaan opiskelua, jolla on harkinnassa saada itselleen parturi-kampaaja nimike tulevaisuudessa. Muista että taidot kehittyvät ja opetusta on saatavilla. Ota alan eri mahdollisuuksista selvää ja ole avoimin mielin, näin varmasti tulet löytämään oma intohimosi tätä ammattia kohtaan.