Hiuskonsultaatio videon välityksellä

Hiuskonsultaatio videon välityksellä

|

Q Hair -liike on aloittanut koronan takia etäkonsultaation asiakkaille videon välityksellä. Jopa 30 prosenttia palvelun käyttäjistä varaa kampaamoajan.

Etäkonsultaatio idea on ollut Q Hairilla kehitteillä jo pari vuotta, mutta koronan luoman poikkeustilanteen takia konsultaation lanseeraus hieman nopeutui.

Asiakas varaa ajan etäkonsultaatioon ja saa linkin hangouts-videopuheluun. Konsultaatioon on varattu aikaa tunti.
– Q Hairin liikkeessä kasvotusten tehty konsultaatio on perinteisesti kestänyt vanhojen asiakkaiden kanssa vartin verran ja uusien kanssa noin puoli tuntia, Q Hairin osaomistaja Sami Ateek kertoo.

– Idea syntyi, kun asiakkaat eivät oikein osaa kuvailla tarvettaan ajanvarauksen pituudelle ja Q Hairin ideologia on ollut aina tarjota ilmainen konsultaatio ja varmistaa oikean mittainen palveluaika, Ateek avaa ideaa.

Odotuksia etäkonsultaation suhteen ei uskallettu luoda, ja siihen nähden palvelu onkin ollut suosittu. Ateekin mukaan konsultaatio on asiakkaalle helppo, koska sen voi tehdä omalta kotisohvalta.

Konsultaatioon osallistuneista yli 30 prosenttia varaa ajan kampaamosta.

Etäkonsultaation on tarkoitus jatkua ja kehittyä koronan jälkeenkin.

Useimmin kysyttäjä ovat muutokset tummasta vaaleaan sekä permanentit, sanoo Q Hairin taiteellinen johtaja Piatu Puhakka.

Toimittaja testaa etäkonsultaatiota

Stailaaja: Pauliina Kämäräinen

Lähdin ajatuksella, että haluan enemmän punapää lookin, koska ihoni on vaalea ja pisamiakin löytyy. Esitin Pauliinalle ajatuksen ja hän oli samaa mieltä, mutta toi mukaan uusia näkökulmia. Pauliinan ajatus oli tehdä minulle kultainen kuparitukka, koska oma luonnollinen värini on aika vaalea, mutta haluan silti pysyä edes hiukan punapäänä. Ennen kampaamokäyntiä kotituotteiksi Pauliina suositteli minulle Olaplexin tuotteita, ja ehdotti että vaalennuksen yhteydessä tehtäisiin myös Olaplex -hoito, jotta hiuksen kunto säilyy.

Leikkaukseksi Pauliina ehdotti minulle porrastettua polkkaa, koska minulla on hyvin tuuheat hiukset.

Etäkonsultaatiosta jäi erittäin positiivinen fiilis, sillä koen, että yleensä normaalilla kampaamokäynnillä aikaa konsultaatiolle ja ajatusten vaihtamiselle ennen työhön ryhtymistä ei jää, sillä aika on rajattu. Pauliina kertoi myös, että yleensä pitää asiakkaidensa kanssa puolen tunnin konsultaation liikkeessä kasvotusten, jotta molemmilla on sama käsitys tavoitellusta lopputuloksesta.

Pauliina kertoi hyvin realistisesti, mitä haluttu lopputulos vaatisi sekä ajallisesti että hoidollisesti. Tukena konsultaatiossa Pauliina näytti netistä havainnekuvia, siitä millaisen värin hän näkisi minulle parhaimmaksi.

 

Lisää Pinni-lehden juttuja koronateemalla:
https://www.pinni.fi/korona/