Hiusmuoti 19/20 – kouluttajien valinnat

Hiusmuoti 19/20 – kouluttajien valinnat

||||||||||||||||||

PINNI kysyi, ja suomalaiset hiusbränditalojen kouluttajat vastasivat: Mikä on suosikkisi uuden muotikauden hiustrendeissä?

 

Schwarzkopf Professionalin syyskauden hiusmuodissa korostuvat yksinkertaisuus, vivahteikkaat luonnonsävyt sekä valossa kimmeltävät hiukset – ovatko ne sadepisaroita? Espanjalainen, pikselihiuksistaan tuttu, X-Presion Creativos on suunnitellut Schwarzkopf Professionalille Raincolor -työkalun. Laserilla leikattu foliokalvo mahdollistaa ainutlaatuiset ja yksilölliset lopputulokset helposti ja nopeasti. Raincolor-folion avulla luodaan hienostunut, ehkä hieman avantgardistinen twisti upeisiin värilopputuloksiin. Suurilla tummuus- tai sävyeroilla luot voimakkaamman efektin. Hienovaraisempaan lopputulokseen suositellaan värejä, jotka eroavat hiuksen omasta sävystä vain 1-2 astetta. Foliokalvoja on kahta erilaista: toinen luomaan illuusion tuuheudesta, toinen rakenteesta. Lisäksi yhtä foliokalvoa voi käyttää jopa viisi kertaa.

“ Raincolor-folion avulla luot yksilölliset, trendikkäät hiukset hetkessä. Se on upea työkalu, jonka avulla pystymme luomaan joko rakennetta tai illuusion tuuheammista hiuksista ainoastaan värin avulla. Raincolor-folio sopii mainiosti pohjoismaisiin hentoihin hiuksiin ja uskon, että tulet näkemään Raincolor-lopputuloksia kaikissa syksyn tilaisuuksissamme.”

Jani Valkeakari, kouluttaja, Schwarzkopf Professional

 

 

 

IdHAIR Art Team Metallic Blush Pink Vaalennus, IdHAIR Bleach Me Power+ 6% Tyvi, IdHAIR Gloss Blush 25ml, Pink 25ml + Activator ja sekoitussuhde1:1,5 Pituudet ja latvat, IdHAIR Blush 10ml, Pink 10ml, Clear Toner 10ml + Activator ja sekoitussuhde 1:1,5

IdHAIR Gloss -demi kiiltoväri on kauden ehdoton hitti. Nopeat ja helpot värjäykset mahdollistava värisarja on ammoniakki- ja PPD -vapaa sekä tietenkin vegaaninen. IdHAIR Gloss toimii loistavasti esimerkiksi raidoitusten jälkeen vaalenta- matta lainkaan hiuksen omaa tummuusastetta. 16 sävyä ja Clear Toner ovat keskenään sekoitettavissa ja kolme eri sekoitussuhdetta (1:1, 1:1,5 ja 1:2) tekevät värisarjasta jokaisen kampaajan “must have” työkalun.

Samu Puhakka, Education Manager, IdHAIR Finland Oy

Redkenin syksy/talvi  2019-20  jatkaa vaaleiden hiusten osalta varmoin ottein. Viileä ja neutraali sävymaailma laajenee. Harmaimmat villasukan sävyt väistyvät ja vaaleat hiukset saavat monipuolisempia vivahteita. Kuulaan viileät ja puhtaan neutraalit sävyt johdattavat pehmeämpien vaaleiden maailmaan. Redkenin Shades EQ Gloss –kevytvärin 010VV ja 010N tekevät vaaleiden hiusten sävyttämisestä helppoa, lähes lastenleikkiä. Hiustenleikkauksissa näkyvät kerrostetun rikkonaiset linjat. Polkkahiusten graafisuus alkaa väistyä ja viimeistelyssä nähdään jopa 2000-luvun alkupuolen kerrostettua tunnelmaa. Siloitetut pinnat muuttuvat rikkonaisempaan suuntaan. Redkenin Dry Styling –tuotteet toimivat näissä täydellisesti. Kevyempi hiuspuuteri Dry Shampoo Powder 02 ja puuterimainen muotoilutahna Dry Shampoo Paste 05 jatkavat kuivashampoon suosiota uudessa muodossa. Sopivasti puuterimaista tuntua ja tekstuuria hiukseen antavat tuotteet ovat omiaan tulevan syksyn rohkeaan ja monipuoliseen kampaamiseen.

Hanne Kuusinen Redken Artist

 

Keunen hiusten muotoilussa ja hiusasusteissa MORE IS MORE! Hiukset letitetään, lämpökäsitellään raudalla, ja avataan, jolloin hiuksen pintaan jää sähäkkä ja kiharainen, 70-lukua henkivä pinnanmuotoilu. Hiusasusteissa ei myöskään säästellä, vaan nyt voit lisätä kampauksia korostamaan erilaisia hiusklipsejä, pantoja ja pinnejä. Vain hullu luovuus on rajana! Hiusten värjäyksessä haluamme kunnioittaa erilaisia kulta- ja punavivahteita. Keunen muodikkain syyssävy on “Golden Suede”, jossa vaaleaa beigen ruskeaa ja kultakuparia yhdistellään. Tämä tuo erityisesti vaaleaihoisen kasvoille kaivattua hehkua. Mitä pidemmälle talvea mennään, sitä punaisemmaksi väri muuttuu. Kun säät viilenevät, haluamme korostaa vaalean ja kalpean ihon kauneutta sykkivällä “Copper Velvet”- sävyllä. Tämä sävy löytyy täydellisenä Keunen Live your divinity -kollaasista. Sävy numero 6.43 (dark copper golden blonde).

Anni Kosunen Keune Master -kouluttaja

 

KMS:n syksyn uusinta tuoteinnovaatiota luotaessa skandinaaviset hiukset ovat olleet keskiössä.  Tuotesarjamme saa kolme uutta huipputuotetta, jotka muodostavat uuden tuoteperheen – ADDPOWERin. Tuotteiden luomisessa inspiraationa on käytetty Kööpenhaminan katutyylejä, niiden luovuutta, minimalismia ja itsevarmuutta. Tulevan syksyn hiustrendissä itsevarmuus näkyy huolettoman oloisessa viimeistelyssä, jossa hiusten oma taipuisuus saa näkyä ja latvat voivat laskeutua luonnollisesti. Tyyliä muokataan helposti erilaisten hiuskorujen, suihkutettavien värisävyjen sekä hiusasusteiden kanssa. Miesten muodissa rento ilme näkyy erityisesti päälliosan hiusten viimeistelyssä, joissa myös kihara ja taipuisuus saa jäädä näkyviin kontrastina sivujen ja niskan huolitellulle parturoinnille. KMS tarjoaa jälleen monipuolisia työkaluja syksyn muodikkaimpien lookien toteuttamiseen. Runsaat kiharat, tuuheat poninhännät sekä ajankohtaiset leikkaustyylit saavat voimaa ja runsautta tuotteiden sisältämistä raaka-aineista, riisiproteiinista ja valkoisen teen uutteesta.

Sanna Ruskomäki KMS Artist

COLOR WOW! Yksinkertaisuus voi olla kaunista glamouria, kun hius on käsitelty lasimaisen sädehtiväksi Color Wow Dream Coat -tuotteella. Kosteat hiukset käydään läpi osioittain reilulla määrällä Dream Coat -suihketta ja kuivataan täysin kuivaksi, jolloin hius saa täydellisen kosteussuojan syyskeleiltä. Todellinen ”Core tex -suoja” hiuksille. Tämän jälkeen hiukset suoristetaan pienin osioin ja hitain vedoin. Näin hiukset kiillottuvat lasimaiseen loistoonsa ja saavat pitkäkestoisen lookin. Tässä tuotteessa inspiroi ehdottomasti se, miten kauniiksi, näyttäväksi ja ilmaviksi Dream Coat saa hiukset ilman suurempia kikkailuja.

Kinoia Pönni, Koulutuspäällikkö, HeadBrands

Matrixin intensiiviset SoColor Cult -värit kiehtovat taikomaan syksyn pimeneviin päiviin säihkyvää väriloistoa. Värjäämiseen voi valita helpon ja nopean Direct -suoraväripigmentin tai Tone-on-Tone kestovärin, jolla saadaan herkemmätkin värisävyt pysymään hiuksessa entistä pidempään. Innostusta luo sarjan monipuolisuus värien suhteen. Aina ei tarvitse mennä voimakkaimmilla pigmenteillä vaan värejä voi laveerata hempeämmiksi tai esimerkiksi taittaa ei toivotut keltaiset täydellisen platinaksi Disco Silverin kanssa.

Kinoia Pönni, Koulutuspäällikkö, HeadBrands

 

Kuvan hiusten väri: Väri 1: Cutrin Aurora kestoväri 6.56.+9.56 + 6%. 1:1, 30 min. Väri 2: Cutrin Aurora kestoväri 7.443 + 6%, 30 min.

Cutrinin näkemys löytyy syyskuussa julkaistavasta Cutrin Muotolinja syksy-talvi 2019 kokoelmasta SARASTE. Tämän trendin inspiraationa on idän eksotiikka: nousevan auringon maissa arvostettu aistikkuus, joka yhdistetään pohjoismaisen pelkistettyyn tyyliin. Vahvoja vaikuttajia hius- ja meikkityyleissä on kiinalainen kalligrafiataide selkeine viivoineen. Klassiset hiustenleikkaukset saavat uudenlaista ilmettä rohkeilla muotolinjoillaan ja selkeällä värillään. Lopputulos on puhdas ja minimalistinen. Tällä kaudella punainen väriperhe liikkuu ruskeanpunaisten suuntaan. Tarjolla on hiusvärien paletti, joka muuttuu hiuksissa punertavaksi heijastukseksi. Olemukseltaan punaiset ovat pehmeän täyteläisiä ruusunpunaisia, viininpunaisia ja samettisia.

Karoliina Tolvi, Cutrin Freelancer kouluttaja

Fudgen syksyn hiusmuoti on toteutettu uudistuneilla Headpaint -väreillä, joissa on vielä pidempi kesto, hoitavuus sekä kiilto. Itse innostun aina suuresti punasävyistä ja siksi tämä häikäisevä katseenvangitsija on ehdoton suosikkini Fudgen syyskauden trendeistä. Helppo neljän osion värjäystekniikka soveltuu loistavasti liiketyöhön. Ensimmäinen osio jaetaan korvalta korvalle ja kattaa koko takaosan, syvempi kuparisuus luodaan väreillä 6.4 + 77.43 + 3%. Etuosa jaetaan kolmeen kolmion muotoiseen osioon, joista reunimmaisille levitetään 77.43 + 6% tyvestä latvaan. Etummainen kolmio käydään tyvestä samalla 77.43 + 6% ja latvalle Speed -vaalennusjauhe + 6%. Kun osion haluttu vaaleus on saavutettu, vaalennusjauhe pestään pois. Vaalennetulle alueelle lisätään 99.43 + No lift ja annetaan vaikuttaa. Hauskaa ja värikästä!

Kinoia Pönni, Koulutuspäällikkö, HeadBrands

 

Kérastase K Water on uudenlainen, nopea hiusten kauneuspalvelu vastaamaan asiakkaiden toiveisiin kiiltävistä, pehmeistä ja ultrakevyen tuntuisista hiuksista. Erilaiset kauneushoidot kasvattavat suosiotaan. K Water on täydellinen mahdollisuus asiakkaille tutustua pesupaikalla tehtäviin hiusten kauneushoitoihin. K Waterin läpimurto Lamellar-teknologia aktivoituu välittömästi veden kanssa luoden hiuksille sileän ja virheettömän pinnan. Se helpottaa hiusten selvittämistä ja föönausta tuoden hiuksille hallittavuutta ilman latistavaa tunnetta hiuksissa. Kérastase K Water tarjoaa asiakkaille ylellisen kokemuksen ja lopputuloksen, joka takaa hiusten kauneushoitojen kasvun kampaamoissa.

Kirsi Riikonen Kérastase Brand Expert

KEVIN.MURPHY NORTH-kokoelma, Hiukset Kevin Murphy, kuvaaja Luis Murphy

KEVIN.MURPHY. Hiusmuoti on nyt laajempaa kuin koskaan ja relevantimpaa ajan muotiin kuin koskaan aiemmin. Jokainen voi löytää helposti oman tyylinsä ja ilmaista itseään. Minua innostavat erityisesti lyhyemmät ja jopa tasamittaiset polkkahiukset, jotka on muotoiltu kevyemmän ilmeen näköisiksi. Runsas muotolinja antaa hiuksille horisontaalia liikkuvuutta, joka toimii kauniisti syystuulissa. Hiusväri on parhaimmillaan vielä auringon koskettamanakin. Tärkeää onkin, että näyttää siltä, etteivät hiukset liikaa kiinnosta.

Juha-Matti Manninen KEVIN.MURPHY European Style.Master

 

Hiukset: Jani Lehto, kuva Jani Lehto

PULP RIOT. Syksyn väritrendeissä minua kiehtovat eniten viileät suklaan ruskeat ja erilaisilla neutraalin, viileän ja lämpimän rajoilla tasapainottelevat ”dirty blond” -vaaleat. Liiketyössä asiakkaideni ja itseni suosikiksi on muodostunut, pehmeät ”shadow roots”- värjäykset, joissa pääsee leikittelemään erilaisilla vivahteilla ja väri- yhdistelmillä.

Jani Lehto, Pulp Riot -kouluttaja

 

Kuvan väri: Tyvi: a. 80 ml Elumen SV@10. Pituudet ja latvat: b. 50 ml Elumen Play @CLEAR + 0.5 ml Elumen Play @BLUE, + 0.5 ml Elumen Play @BLACK. c. 20 ml Elumen Play @PASTEL LAVENDER + 1 ml Elumen Play @VIOLET. d. 20ml Elumen Play @CLEAR + 1 ml Elumen Play @BLUE. Kuva: Elumen Play/Goldwell

GOLDWELL. Tänä syksynä ja talvena näemme kaiken pituisia hiuksia ja erittäin leikkisiä värejä. Pastellisävyt jatkavat suo-siossa ja myös yksilöllisiä hiusosioiden korostuksia puhtailla Pure -väreillä tai pehmeillä pastellisävyillä tullaan näkemään entistä enemmän. Värit viedään hiusosioihin vaihtelevilla vivahteilla balayage/ ombré- käänteistekniikoita käyttäen. Hiuspituuksissa ja leikkauksissa suositaan yksilöllisiä ja kasvon piirteitä korostavia leikkauksia sekä wash & go -tyylisiä ilmavuutta korostavia viimeistelyjä. Rennot lopputulokset näkyvät vielä pitkään katumuodissa. Kampauksissa tehdään näyttäviä bling-tyylejä: klipsejä, pinnejä, koristekampoja ym. hiuskoruja koristeina sekä isoja muotoja ja ehdottomasti kiiltäviä kampauspintoja.

Tommi Ruskomäki, koulutuspäällikkö,  Goldwell

Sebastianilla näemme hiusmuodin olevan vahva itseilmaisukeino ja omana itsenään oleminen on nouseva trendi. Syksyn hitti pitkissä hiuksissa on otsahiukset yhdistettynä kevyesti veitsellä kerrostettuun linjaan. Veitsellä pehmeäksi kerrostettu hius on helposti stailattavissa ja muovattavissa erilaisiin hiustyyleihin. Innostavaa otsahiuksissa on asiakkaalle personoitu, jopa mini- tai mikropituinen boheemilinja. Tyyli viimeistellään kauniin sileäksi ja pehmeän liikkuvaksi Sebastian Dark Oil Silkening Fragrant Mistillä, joka löytyy uudesta Sebastian Dark Oil -hoitolinjasta. Hius näyttää kiiltävälle ja hoidetulle. Sebastianin ikoninen Dark Oil -hiusöljy on hurmannut tuoksullaan, hoitotehollaan sekä ominaisuuksillaan fanejaan jo pitkään ja tänä syksynä Dark Oil kasvaa omaksi hoitolinjakseen. Erityinen innoittaja uudessa linjassa on Dark Oil Silkening Fragrant Mist, ilmavan kevyt suihke, joka tuo sileyttä ja kiiltoa hiuksiin toimien kuivahoitoaineena. Tuote sisältää arganöljyä ja jojoban siemenöljyä sekä toimii myös hiustuoksuna, joka jättää hiuksiin huumaavan Dark Oil -linjalle tyypillisen mystisen tuoksun. Föönauksen alle, kiharoiden aukikampaamiseen, suoriin hiuksiin, viimeistelyyn.

Nina Hemminki. Sebastian Urban Core Artist

Gold Professional Haircare Metamorphic Salon System on minulle ehdottomasti tämän syksyn inspiroivin hoitokäsittely. Innovatiivisten ainesosien avulla hiusta pystytään vahvistamaan ja jälleenrakentamaan täysin uudella tavalla. Hiuksen omaa rakennetta imitoidaan keratiinin avulla, jolla vahvistetaan hiusta sisältäpäin. Hoitokäsittely koostuu kahdesta komponentista Healing Bond ja Vitamin Miracle. Käsittely kustomoidaan jokaiselle hiuksien kunnon ja tarpeen mukaan – normaalin hoitoaineen ajassa. Healing Bond voidaan myös lisätä minkä tahansa värin joukkoon, jolloin vähennetään merkittävästi hiusten vahingoittumista sekä katkeilua ja luodaan vahvempaa kuitukerrosta. Näin myös värien pysyvyys ja kiilto paranee hiuksissa ja hoidon tehoa lisätään vielä kotiin myytävällä Vitamin Miraclella.

Kinoia Pönni, koulutuspäällikkö, HeadBrands

 

Wella Professionalsin väritrendejä hallitsee Illuminated Colors Movement- Valaistut värit, mikä on yhdistelmä lämpimiä ja kylmiä, pehmeitä ja rohkeita sekä mattaisia ja kiiltäviä sävyjä. Yksi tämän kauden ehdoton suosikki on kullan keltainen, sävy mikä voi vaihdella syvästä okran keltaisesta heleän auringon keltaiseen. Keltaisella leikitellään sijoittamalla eri syvyyksiä olevia vivahteita hiuksiin eri tyyppisiä sijoitteluita ja osituksia vaihdellen. Keltainen näkyy myös vahvasti sisustuksessa ja vaatetuksessa ja nyt myös hiuksissa. Uskon, että se tulee olemaan muillekin innostuksen lähde joko kokovärjäyksessä tai viipaleina luomaan rohkeita kontrasteja.

Jari Palin Wella Capability trainer

 

Hiukset: Minna Trontveit. Valokuvaaja: Rene Hoffman

TRONTVEIT. Minimalistinen, yksinkertainen, mutta huomioita herättävän ylväs ja kaunis kokonaisuus. Rakastan ajatusta Less Is More! Tässä stailauksessa on monta eri tyyliä… Lady Gagamainen graafisuus, Kim Kardashian naisellisuus, viikinkien soturinainen tai viileän vaalea jääkuninga- tar… Vaihda tyyliä ja asennetta joka päivä ja ole varma, että sinut huomataan! Väriresepti: Mallilla oli jokaisen kampaajan unelmatukka. Superpitkä, täysin käsittelemätön hius. Hius vaalennettiinTrontveitin Blue Bleachilla tummuusasteelle 10-11. Hiukset sävytettiin vaalennuksen jälkeen ATTITUDE ColorplexC01 -värisarjan 7,91 metallic Silver sävyllä ja 00,00 Metallic mixerillä. Metallic Silver 7.91 2/3 ja Metallix mixer 00,00 1/3 + Trontveit Activator 1,5% 1:2 20 min. Hiukset pestiin Pure Attitude Colorful Shampoolla ja Pure Colorful Hoitoaineella. Föönauksen alle käytin Attituden Heat Defeat lämpösuojasuihketta ja hiuksen pinnan viimeistelyyn Attitude Solid -vahaa sekä latvoihin hiukan Attitude Angel Dust- hiuspuuteria antamaan tuuheutta. Loppusilauksen antoi Sky High hiuskiinne.

Minna Trontveit,KKansainvälinen kouluttaja, Trontveit

FOUR REASONS. Tänä syksynä minua inspiroi erityisesti 90-luvun hiustyylit ja niiden muokkaaminen tähän päivään. Teknisesti tämä tarkoittaa selkeämpiä osituksia yhdistettynä liukuihin, color melteihin ja lähellä toisiaan oleviin sävyihin. Väreissä nähdään voimistumista. Vaalea pysyy vaaleampana, mutta intensiteetti kasvaa, uusia vaaleita ovat muun muassa cantaloupe ja melon. Tummemmissa väreissä pinnalla ovat murretut viileät, cassis ja burgundy. Tämä sävymaailma yhdistettynä teknisiin ratkaisuihin luo taas uuden twistin hiuksiin.

Harri Paananen Four Reasons, Product Development Director

 

L’ORÉAL PROFESSIONNEL. Syksyn trendikkäissä hiuksissa yhdistyvät hiuksen oma ja kosmeettisen värin hehku. Luonnollista kiiltoa, liikettä ja värien kirjoa. Läpikuultavat teräksen, helmiäisen ja ruskean eri sävyt yhdessä hiuksen oman värin kanssa, luovat kauniin, luonnollisen lopputuloksen. Hiusvärit voidaan tänä syksynä toteuttaa useilla eri tekniikoilla, suosituimpina kuitenkin; baby lights + sävytys, soft ombre tai kevyt- vaalennus + sävytys. Tuotteina parhaiten toimivat L’Oreal Professionnelin hehkuvat ja hellävaraiset Majirel Glow, Inoa, Dia Light ja Dia Richesse.

Reijo Salimäki, Majirel Glow ja asiantuntijakouluttaja