Hiuspoliisi John Moroneyn kisavinkit

Hiuspoliisi John Moroneyn kisavinkit

Kao:n kansainvälinen koulutuspäällikkö ja taiteellinen johtaja John Moroney paljastaa Pinnille käyttävänsä arkena muiden kuin Kaon hiustuotteita. Tähän löytyy kutienkin hyvä syy, kuten myös siihen, miksi mies käy maailmalla partureissa ”vakoilemassa”, kuinka parturit tekevät työtään silloin, kun eivät arvaa Kaon taiteellisen johtajan tarkkailevan heitä. Tuleville Color Zoom Challenge –kilpailijoille ”hiuspoliisi” Moroney antaa tärkeät vinkkinsä.

 

 

Olet työskennellyt hiusalalla yli 35 vuotta ja muutit San Fransiscosta Frankfurtiin työn perässä. Mikä tekee hiusalasta erityisen?
– Minne aika on kadonnut! Näköjään, kun saa tehdä työtä jota rakastaa inspiroivien ihmisten kanssa, niin aika vain lentää. Olen yhä alalla, koska minua kiinnostavat kampaajat ei itse shampoo. Jos ainut huolta aiheuttava asia yrityksessä olisi voiton maksimointi ja sen kustannuksella tehtäisiin vääriä päätöksiä kampaajien suhteen, olisi paikka minulle väärä. Teen työtä nimenomaan Kaolla, koska täällä näen kampaajien tulevan onnellisiksi ja näen heidän menestyvän työssään.
Nouseeko 35 vuoden ajalta esille joku tietty tapahtuma yli muiden?
– Mittaan onnistumistamme sillä, millaisia reaktioita uutuutemme tai näytöksemme saavat aikaan kampaajissa. Ehkä paras oli viime vuonna Barcelonassa, jolloin lanseerasimme Pure Pigmentin. Lehdistötilaisuudessa yksi toimittajista kävi nykimässä mallin hiuksia luullen, että se on peruukki ja kampaajin ilmeet nähdessään uudenlaiset hiusvärit olivat yli muiden. Nautin siitä, kun näen kampaajien innostuvan ja säteilevän intoa päästessään testaamaan uutta.
Jos et olisi päätynyt kampaajaksi, niin mikä sinusta olisi tullut? Poliisi?
– Onpa uskomatonta, että mainitsin juuri poliisin! Alun perin halusin psykologiksi ja minulla on tältä alalta yliopistotutkintokin. Kesken opintojen halusin kuitenkin kokeilla jotain muuta ja menin kampaamokouluun. Erilaisten kummallisten sattumusten kautta päädyin hakemaan myös San Fransiscon poliisikouluun. Poliisikoulu kuitenkin jäi, koska valitsin hiusalan. Tai ehkä olenkin loppujen lopuksi hiuspoliisi!
Mitä teet vapaa-ajalla?
– Olen nettinörtti. Luen myös paljon kirjoja ja katson elokuvia: pidän elämänkerroista ja fiktiivisistä tarinoista, joihin voi upota. Minulla on yli 600 elokuvan digikirjasto.
Mitä vinkkejä annat suomalaisille Color Zoom Challenge –kilpailijoille?
– En erityisesti osaa sanoa, mitä vinkkejä antaisin suomalaiskilpailijoille, sillä arvostelemme työt anonyymisti. Mutta nyt täytyykin heti käydä kisan jälkeen työt katsomassa, jotta osaan vastata tähän ensi kerralla. Yleisesti minulla on kaksi vinkkiä: Satsaa työsi vahvaan ennakkosuunnitteluun, tee hyvä moodboard ja käytä sitä työssäsi. Satsaa malliin, sillä hän on se joka myy työsi.  Keskity myös kokonaisuuteen, työn jokaisen osan tulee sopia yhteen. Ja lisäksi yksi asia, mistä itse pidän, on epätäydellisyys. Yritän aina etsiä työstä jonkun kohdan, joka saa mielenkiinnon heräämään. Kauneushan ei ole täydellisyyttä.
Kuka leikkaa hiuksesi?
– Käyn tavallisesti Frankfurtissa eräällä marokkolaisella parturilla. Hän ei ole kaupungin paras ja veloittaa vain 12 euroa parturoinnilta, mutta hänen konefeidauksensa ovat todella hyviä. Matkustellessa käyn missä vain parturissa: on mielenkiintoista nähdä, kuinka parturit tekevät työtään ja kuinka suosittelevat tuotteita. Tämä antaa minulle eväitä omaan työhöni löytää kampaajille keinoja tehdä heidän työstään helpompaa ja kannattavampaa.
Mikä on suosituin hiustuotteesi?
– En käytä arjessa tuotteitamme! Tiedän, mitä omat tuotteemme tekevät ja tukeudun niihin, kun haluan varmasti hyvän lopputuloksen. Kotona minulla on kaapillinen eri brändien hiustuotteita, joita olen käyttänyt vain pari kertaa. Haluan tietää, mitä muut tekevät ja kuinka heidän tuotteensa toimivat, siksi toimin näin. Vain kokeilemalla opimme uutta ja sitä minäkin teen ihan arkielämässäni.