Hiustalo ja Seurakuntaopisto aloittavat koulutusyhteistyön

Hiustalo ja Seurakuntaopisto aloittavat koulutusyhteistyön

Valtakunnallisesti 35 toimipisteessä toimiva Hiustalo Oy ja koko maassa viideltä kampukselta käsin koulututtava Seurakuntaopisto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tuottaa toimivia yhteistyömalleja koulutukseen, työelämäyhteistyöhön sekä tutkimukseen ja kehittämiseen. Seurakuntaopisto ja Hiustalo käynnistävät elokuussa alkavan Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintokoulutuksen.

Kasvatus- ja hyvinvointialojen koulutuksen arvostettuna osaajana hius- ja kauneudenhoitoala sopii Seurakuntaopiston koulutustarjontaan.

”Kauneudenhoitoalalla tuotetaan hyvinvointia ja terveyttä ja siksi uusi koulutus sopii Seurakuntaopiston koulutustarjontaan”, toteaa Seurakuntaopiston ammatillisen koulutuksen koulutusjohtaja Soili Lehtiniemi.

”Aidon työelämän oppimisympäristön ja osaamista hiusalan koulutukseen tuo Hiustalo Oy”.

Hiustalo tarjoaa monipuolisia parturi- ja kampaamopalveluita. Saman katon alla sijaitsee alan peruspalvelut, tuotemyymälä ja nopeat pikapalvelut. ”Laatu, ammattitaito ja palvelu ovat avainsanojamme”, kertoo Hiustalo Oy:n Sari Törnqvist. ”Koulutusyhteistyö Seurakuntaopiston kanssa on mahdollisuus kouluttaa Hiustaloon sopivia ammattilaisia”.

Uuden ammatillisen koulutuksen mukaisesti koulutus on vahvasti työvaltaista: oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa sovitaan siitä, miten opiskelija hankkii tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea hän tarvitsee. Opiskelijan aktiivisuutta, itseohjaavuutta ja itsearviointia tuetaan opinnoissa. Opiskelijan aiemmin hankitut tiedot ja taidot hyödynnetään koulutuksessa ja uusi osaaminen rakentuu ja kehittyy oppimisprosessissa.

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä työpaikoilla aidoissa työelämän tilanteissa. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä.

 

Hiustalo Oy on luotettava suomalainen parturi-kampaamoalan perheyritys, jonka omistaa yrittäjäpariskunta Terhi ja Marko Keski-Jyrä. Yritys on aloittanut toimintansa vuonna 2000. Tällä hetkellä liikeketjuun kuuluu 35 toimipistettä, jotka sijaitsevat eri puolella Suomea.

 

Seurakuntaopisto on yksityinen hyvinvointi- ja kasvatusalojen koulutuksen erityisosaaja, joka tarjoaa ammatillista peruskoulutusta, yleissivistävää ja valmentavaa koulutusta, ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta, työyhteisöjen kehittämispalveluja ja konsultointia sekä monipuolisia vapaa-ajan kursseja. Opiston kampukset sijaitsevat Järvenpäässä, Pieksämäellä, Lapualla, Ruokolahdella ja Uusikaarlepyyssä.

 

Vuosittain pitkäkestoisessa koulutuksessa kampuksilla opiskelee noin 2 500 henkilöä. Henkilökuntaa Seurakuntaopistolla on noin 170. Seurakuntaopistoa yllä pitää Kirkkopalvelut ry. Kirkkopalvelut on seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö sekä hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tuottaja. Kirkkopalvelujen tytäryhtiö Kotimaa Oy on monipuolinen viestintätalo sekä seurakuntien ja kuluttajien palveluyritys.