Hokitukalla hyvää
Hiuksilla Hyvää ry, Flamingo Hair Spa ja KHL-seura Jokerit järjestivät Hokitukka-hyväntekeväisyyspäivän keräten rahaa Icehearts ry:lle.
Elokuun lopun iltapäivänä Flamingo Hair Spa –liikkeessä Vantaalla pistettiin tukat kauden pelikuntoon Hokitukka-hyväntekeväisyystapahtumalla. Päivän aikana kaikki hiustenleikkauksista kertynyt tuotto lahjoitettiin tukemaan Iceheartsin lasten ja nuorten harrastustoimintaa.
Paikalle houkuteltiin pikkupoikia ja –tyttöjä, isiä ja äitejäkin tähtivierailla, jotka saivat raapustella nimikirjoituksia kiekkoihin, mailoihin ja fanikortteihin. Jokereista paikalle tulivat Tomi Mäki, Tommi Kivistö, Antti Pihlström ja Juho Ratilainen, jotka myös kävivät leikkauttamassa hiuksensa pelikuntoon ennen kauden alkua.
Tapahtuman ideoi hius- ja kauneusalan hyväntekeväisyysjärjestö Hiuksilla Hyvää ry ja sen ydinjengi Flamingo Hair Spa –liikkeen omistaja Outi Varjamo, samassa liikkeessä työskentelevä Erika Wasenius-Pyrrö, Late Zlatan Hervannan parturi-kampaamosta Tampereelta sekä yhdistyksen viestinnästä vastaava Timo Pyrrö Luontimo-yrityksestä. Mukana hiuksia leikkasi myös Flamingo Hair Spa –liikkeestä Terhi Kohva.
Idea Hokitukka-tapahtumaan lähti liikkeelle entiseltä NHL-pelaaja ja olympiavoittaja Petri Varikselta.
– Petri istui penkissäni ja kertoi, että hän oli juuri tullut 600 kilometrin pyöräretkeltä Saksasta, minkä tarkoituksena oli kerätä rahaa Iceheartsille. Petri on ollut Iceheartsin varainkeruussa pitkään mukana ja sain idiksen, että tehdään yhdessä joku pieni tapahtuma, kun meillä on valmiina Hiuksilla hyvää –yhdistys. Petrillä taas on kontaktit Jokereihin, Outi Varjamo kertoo idean synnystä.
Icehearts ennaltaehkäisee syrjäytymistä
Päivän aikana hiuksensa kävi leikkauttamassa 36 asiakasta, joiden lisäksi lahjoituksia tuli myös muilta asiakkailta ja tutuilta yrittäjiltä. Rahaa keräys tuotti yli 1100 euroa, jotka kaikki lahjoitettiin Iceheartsille.Iceheartsin avulla syrjäytymisvaarassa olevat nuoret pääsevät osaksi yhteistä joukkuetta. Tällä hetkellä Icehearts-joukkueita on 37 kappaletta kymmenellä eri paikkakunnalla. Jokainen joukkue on 12 vuotta kestävä yhteinen matka – lapsuudesta aikuisuuden kynnykselle. Sen päätavoitteena on ennaltaehkäistä syrjäytymistä, edistää sosiaalisia taitoja ja luoda lapsille pitkäkestoinen ja turvallinen aikuisen läsnäolo läpi kasvun nivelvaiheiden. Icehearts-kasvattaja tekee tiivistä yhteistyötä sosiaalitoimen ja opetustoimen kanssa, jotta mahdollisimman moni lapsi saisi mahdollisuuden harrastaa ja tuntea olevansa osa yhteisöä.