Hyvästit kotivärjäykselle!

Hyvästit kotivärjäykselle!

Vestan ja Jenna Leinosen luottosuhde syntyi kampaajan tarkkasilmäisestä hiushuomiosta ja yksinkertaisesta kysymyksestä: Tarvitsetko apua hiustesi kanssa?

Vestan ja Jenna Leinosen luottosuhde syntyi kampaajan tarkkasilmäisestä hiushuomiosta ja yksinkertaisesta kysymyksestä: Tarvitsetko apua hiustesi kanssa?

Laulaja ja lauluntekijä Vesta saapuu luottokampaamoonsa juuri heränneenä, hiukset musta-valkoisina heiluen puolelta toiselle. ”Nukuin pommiin”, hän vahvistaa rehellisesti ja katsoo ujosti ylipitkien etuhiustensa ja söheröön yön aikana painuneiden pituuksiensa takaa. Vestan luottokampaaja tarttuu tottuneesti kappaan ja heittää sen Vestan ylle.
– Tehtäisiinkö vaaleasta nyt enemmän kylmäsävyinen, jopa hopea? Vesta heti kuvailee ja esittää Jennalle esimerkkikuvan puhelimestaan.
– Kyllä. Ja pituudesta otetaan nyt enemmän pois, jotta saadaan lookkiin särmää, Jenna lisää ja alkaa heti jaottelemaan Vestan jakausta hiuksenhienosti puolin ja toisin.

Ensikosketus Jennan ja Vestan välille syntyi, kun Jennan tarkka kampaajasilmä näki ystävänsä Instagram-tarinassa videota Vestan keikalta ja mielessään mietti, kuinka ihmeessä laulajan hiukset ovat noin ”reuhkat” ja vaalea sävykin ihan kellertävä.
Jotainhan niille pitäisi tehdä! Siltä istumalta Jenna laittoi Vestalle viestin.
– Jennan viesti osui heti positiivisuudessaan ja sillä, että se oli hyvin muotoiltu. Oikein liikutuin ja taisi kyynelkin tirahtaa, kun Jenna niin ystävälliseen sävyyn kysyi, oliko minulla kampaajaa ja tarvitsisinko apua hiusteni kanssa. Kyllä! Minä todellakin tarvitsin apua, Vesta nyt kertaa ja muistaa vastanneensa Jennalle heti.
– Kun kerroin tästä ystävilleni, huokasivat hekin, että vihdoinkin joku haluaa auttaa hiustesi kanssa, Vesta naurahtaa perään.
– Tykkään tehdä erikoisvärjäyksiä ja ajattelin, että Vestan hiukset olisivat minulle juuri hyvä projekti, Jenna lisää.

Laulaja ja lauluntekijä Vestan luottokampaaja Jenna Leinonen työskentelee Hair & Beauty By K&A -liikkeessä Helsingissä. Jenna toimii myös Simillä freelancer- kouluttajana ja BpHairilla pidennyskouluttajana. Jennan hiustöitä voi seurata Instagramissa @hairstylistjenna

Jennan apua Vesta on saanut viime syksystä lähtien. Ensimmäisellä käyntikerralla Jenna taittoi vaaleaa sävyä, paransi hiusten kuntoa ja varovaisesti ehdotti leikkausta.
– Vaalea osio oli todella huonossa kunnossa, oikea hamppukasa ja näin heti, että osa hiuksesta oli leikattava pois. Raja mustan ja valkoisen välissä oli kuitenkin tehty ammattimaisen suorasti ja täytyykin myöntää, että se hiusten erottelu mustalle ja valkoiselle puolelle on joka kerta asia, joka aiheuttaa minulle harmaita hiuksia, Jenna analysoi ensitapaamistaan Vestan hiusten kanssa.

Heti alkuun täytyy mainita, että tämä mustavalkotyyli on Vestan oma – ei laulaja Sialta kopioitu, kuten monet luulevat.
– Olin pitänyt tätä musta-valkohiusta parin vuoden ajan, kun näin Sian ottaneen tyylin omakseen. Ensiajatus oli, että Siahan näyttää ihan multa! Aivan mieletöntä, että ihailemani ihminen on ottanut saman hiustyylin brändikseen. Mutta great minds think alike, kuten sanotaan, Vesta hymyilee.
Vestalle hiustyyli on tapa ilmaista itseä. Nykyinen hiustyyli syntyi viitisen vuotta sitten Vestan opiskellessa vielä Kallion lukiossa. Hiusesikuvana toimi Cruella De Vil -hahmo 101 Dalmatialaista elokuvasta. Vesta ei silloin kääntynyt hiusideoidensa kanssa kuitenkaan ammattilaisen puoleen, vaan päätti luottaa kaupan purkkiin ja ystävien apuun.
– Monelle alle parikymppiselle hiusten värjääminen on varmasti hauska harrastus ja tärkeä riittikin niinä vuosina, jolloin elämä tuntuu muuttuvan nopeaan tahtiin. Taustalla tässä itse tekemisessä on varmasti myös se, että olen tarkka hiusteni kanssa, koska tiedän, mitä haluan, Vesta sanoo.

Ensimmäisellä kotivärjäyksellä Vesta loi hiuksistaan rusehtavan vihreän levän väriset. Sitten syntyi idea toisen puolen blondaamisesta ja pikkuhiljaa vihreästä sävystä oli jäljellä enää vain vaalean vihreä raita.
– Olen kokeillut kaikki kaupan hiusvärit läpi. Vaalea puoli on ollut siitä hauska, että siihen pohjaan on voinut kokeilla eri sävyjä. Musta on säilynyt jo pitkään mustana. Kun on vuosia jaotellut hiukset peiliviritysten avulla kahteen osioon, menee se jo ihan rutiinilla. Totta kai olen tähän jaotteluun ja värjäämiseen ystäviäkin vuosien aikana ”pakottanut” ja olenkin kuullut heidän nyt huokaavan, että vihdoinkin saatiin tämä projekti ammattilaisen käsiin, Vesta nauraa.

Jennan kädet käyvät nopeaa ja tuttua värjäystahtia ja pian hiukset ovat saaneet uuden kylmän hopeisen sävyn. Värin jälkeen on vuorossa ehkä se vaativampi osuus – otsatukan leikkuu.
– Pistä silmät kiinni ja koeta kestää, Jenna sanoo ja tarttuu saksiin. Tämä tarkkuutta vaativa vaihe voi kestää pitkäänkin.
– Haluan otsatukasta mahdollisimman lyhyen ja oikein suoran, Vesta muistuttaa.
Ensimmäisen otsatukkansa Vesta leikkautti yläkouluikäisenä. Silloin saksien varressa oli äiti ja tulos oli ”pöhkö”.
– Huomasin kuitenkin heti, että tällaiseen pieneen ja pyöreään päähän sopii lyhyt otsatukka. Se antoi kasvoille heti toisenlaista ilmettä, Vesta tietää.
Jenna kuvailee Vestan hiusta paksuksi ja luonnontaipuisaksi. Hiusta todellakin riittää, sillä yllätyksenä tulee, että Vestan hiuksessa on kolmattakin väriä: Omaa väriä siilissä, joka piiloutuu ujona sivuhiusten alle.

– Ota taas se sivu kokonaan pois, Vesta sanoo ja Jennan käsi ajaa sivun napakasti, tiukkaan rajaten.
Jennan penkissä Vesta käy kuukauden välein. Yhteisissä suunnitelmissa on tehdä tulevina kertoina hiuksille jotain radikaalimpaa.
– Haaveena on ollut ihan lyhyt hius, jopa kalju. Mutta kun sain nyt Jennan kuvioihin, niin tätä suunnitelmaa en vielä toteuta, Vesta suunnittelee.
– No kaljua en sulle kyllä aja, saat vetää sen koneella himassa. Etkä saa muuten permistäkään, Jenna huudahtaa nauraen.