Iida ja Laura voittivat Wella Trend Vision -kisan

Iida ja Laura voittivat Wella Trend Vision -kisan

|||||||||||||

Iida Schwartz tamperelaisesta Prof hair design -liikkeestä ja Laura Aaltonen turkulaisesta Brukista voittivat tämän vuoden Wella Professionals Trend Vision -kilpailun Color- ja Creative -sarjoissa kultaa. Lahjakkaat naiset saivat palkinnokseen upean koulutusmatkan Creative Retreat -tapahtumaan Lissaboniin sekä vuoden kestävän mentorointi-sopimuksen. Koulutusta heille antavat maailman huippunimet.

Iida Schwartz Prof Tampere ja Laura Aaltonen Bruk Turku voittivat Color – ja Creative -sarjat Wella Trend Visionissa Helsingissä lauantaina 29.9.

Wella Studiolle Helsingissä kokoontui viime lauantaiaamuna 18 enemmän ja vähemmän hermostunutta hiusammattilaista tiimeineen, jotka sisälsivät meikkaajan tai assistentin sekä mallin. Kilpailun virallisena sihteerinä toiminut Saara Sallinen iloitsi, että kisaosanottajaennätys taisi nyt syntyä.  Vaikka Studion seinät olivat koetuksella, kun tilaan ahtautui  yli viitisenkymmentä ihmistä, ne joustivat, sillä tunnelma peilipaikkojen ympärillä suorastaan hehkui jännityksen lisäksi innostusta. Kolmetuntinen kilpailu alkoi tasan kello 11.00, ja sitä ennen tuomaristo kävi lävitse kaikkien kilpailijoiden mallien hiusten lähtötilanteen. Color -sarjassa värjäystä ei ollut saanut tehdä etukäteen, ja mallilla tuli näkyä selkeä, vähintään yhden senttimetrin “vanha” tyvi. Tässä sarjassa nähtiin 10 kilpailijaa ja heidän tuli käyttää hiusväriä luovasti ja näkyvästi.

Creative -sarjassa tutkittiin lähtötilanne niin, että tuomarit näkivät hiukset “luonnontilassa”, mutta niihin oli kisaaja saanut tehdä värjäyksen etukäteen. Kilpailun aikana tässä sarjassa kuitenkin hiusten tuli ainakin kerran “kastua” kokonaan, eli tehtiin se sitten lisävärjäyksellä, muotovaahdolla tai muuten, mutta kuitenkin niin, että hius kuivattiin kisan aikana kerran. Creative-sarjassa nähtiin tällä kertaa kahdeksan kilpailijaa, joista peräti seitsemän toteutti näkemyksensä kampauksella.

Tuomaristossa olivat Wella-kouluttaja Pirkka-Pekka Pärnänen Cotylta, hiusmuotoilija Hanna Ruusunen Q Hairista Helsingistä (kaksinkertainen Trend Vision-voittaja), muotoilun asiantuntija Kaj Kalin sekä Pinnin päätoimittaja Rainer Nyman.

– Kummassakin sarjassa haetaan editorial-kokonaisuutta, joka sellaisenaan on valmis esimerkiksi Englannin Vogueen, briiffasi Pirkka-Pekka tuomaristoa, joka saikin tehdä työtä tosissaan: kolmen tunnin aikana kisapaikalla piti “päivystää” vähintään kaksi tuomariston jäsentä töiden edistymistä seuraamassa ja sääntöjä valvomassa. Kisatiimiin kun sai kuulua avustaja, joka ei saanut osallistua kilpailumallin hiusten työstämiseen, mutta hän sai avustaa muun muassa hiustenpesussa ja apuvälineistä huolehtien. Avustajaksi katsottiin toinen hiusmuotoilija tai meikkaaja. Meikin oli saanut tehdä etukäteen, tai meikin sai tehdä kisan aikana.

Kolmen tunnin kisan jälkeen kaikki kilpailijat esittivät yksitellen mallinsa kanssa tuomaristolle mood boardinsa lavalla niin, että muut kisaajat eivät olleet samassa tilassa. Presentaatiossa sai käyttää apuvälineinään videota, kuvia tai muuta materiaalia, jonka kisaaja esitti inspiraation lähteinään. Tuomaristo pisteytti esitykset osaksi kokonaispisteytystä, joten tämä osa-alue oli myös hyvin tärkeä kokonaiskilpailussa. Lisäksi jury pisteytti mallin esiintymisen, lavapreesensin sekä asut sekä asusteet niin, että niiden täytyi istua hyvin paitsi hiuksiin, myös kilpailijan kertomaan “tarinaan” sekä kokonaiseen “pakettiin.”

Kilpailijoiden kisatöiden arviointi ja pisteytys veivät tuomareilta reilut kaksi tuntia, ja niiden arvotus parhaimmistoon vielä tunnin verran lisää.

– Yhteistyö tuomaristossa sujui hyvin, eikä sijoituksista tullut kiistoja, kertoo päätoimittaja Rainer Nyman. – Koska kaikki eri osa-alueet tuli huomioida kokonaisuudessa, moni sellainen työ, josta ensin ajatteli kisapaikalla, että wow – tästähän tulee ihan loistava, niissä sitten joutui tekemään pisteitä vähentäviä kompromisseja sääntöjen takia, hän kertoo.

– Kaikkinensa kummankin sarjan kolme parasta löytyivät kaikkien tuomareiden suosikkilistoilta, mutta niiden lopullisista sijoituksista käytiin tarkkaa keskustelua, koska kilpailussa haettiin kuitenkin Wella-maailmaan istuvaa kokonaislookia. Olemme todella tyytyväisiä niin voittajiin kuin muihinkin kärkikahinoissa sijoittuneisiin. Ja ennen kaikkea iso kiitos kaikille kilpailijoille, te teitte kisasta mielenkiintoisen ja korkeatasoisen, Nyman kiittää.

18 loppukisaajaa, jotka muuten oli valittu useasta kymmenestä hakijasta, pääsivät esittäytymään lauantai-iltana Wella Color World -tapahtumassa Hotelli Clarionissa Helsingissä. 350 vieraan edessä käytiin myös niin sanottu loppukilpailu, jonka aikana kaikki finalistikisaajat malleineen esittäytyivät lavalla ja tulokset julkistettiin juhlavasti.

Wella Trend Vision -kilpailu – tällaisenaan kuin se nyt on toteutettu – nähtiin nyt viimeistä kertaa ja ensi vuonna pitkäaikainen kilpailu muuttuu täysin. Jo nyt tältä vuodelta niin sanottu ITVA-finaali on peruttu, ja sen sijaan kaikille maailman voittajille on luvassa todella upea ja mielenkiintoinen Creative Retreat -tapahtuma Lissabonissa marraskuussa. Siellä kaikki GOLD -voittajat saavat mentorointia maailman huippukampaajilta. Lisäksi Wella Professionals Suomi tarjoaa voittajille seuraavaksi vuodeksi mentorointi-tilaisuuksia niin kotimaassa kuin ulkomailla, joten palkinnot ovat rahalliselta arvoltaan suunnattomia.

Pinni onnittelee voittajia!

Lisää kisasta ja Color World -tapahtumasta kerromme marraskuun Pinnissä.

Turkulainen Laura Aaltonen Brukista voitti Creative-sarjan. Tuomaristo jakoi plakaatit ja kukat, vasemmalta Hanna Ruusunen, Kaj Kalin ja Rainer Nyman.
Iida Schwartz osallistui elämänsä ensimmäiseen hiuskilpailuun ja Color-sarjan voitto napsahti! Tuomaristo onnittelee, vas. Hanna Ruusunen, Kaj Kalin ja Rainer Nyman.
Peoples Choice -palkinnon sai Creative -sarjassa Sanna Karpinen The Spotlight Tampereelta. Tuomaristo onnittelee, vas. Hanna Ruusunen, Kaj Kalin ja Rainer Nyman.
Peoples Choice -palkinnon Color -sarjassa voitti Noora Pakanen P-K TPLA:sta Oulusta. Tuomaristosta onnittelevat Hanna Ruusunen ja Rainer Nyman.
Saara Sallinen Cotylta toimi kilpailun virallisena sihteerinä ja julkisti voittajat. Tässä Saara kiittää kilpailijoita tulosjuhlan päätteeksi.

COLOR VISION VOITTAJAT:

Color Vision -sarjan kultaa voitti Iida Schwartz Prof hair designista Tampereelta.
Color Vision -sarjan hopeaa voitti Jenni Kujansuu Sävy, Espoo.
Color -sarjan pronssia voitti Harri Åkerberg AKA Luovasta Helsingistä.
Color Vision -sarjan finalistit. Juontaja Sami Sykkö edessä.

CREATIVE VISION -SARJAN VOITTAJAT:

Creative Vision -sarjan kultaa voitti Laura Aaltonen Brukista Turusta.
Creative Vision -sarjan hopeaa voitti Joonas Turunen Prof hair designista Tampereelta.
Creative Vision -sarjan pronssia voitti Maryanne Lavastre Lux Huoneesta Turusta.
Creative Vision -sarjan finalistit.