Irtohiuksia missikisoissa!

Irtohiuksia missikisoissa!

Helsingin Sanomat (17.7.) kertoo palstallaan “HS 50 vuotta sitten” heinäkuussa 1967 käydystä Miss Universum-kisoista erikoisen yksityiskohdan: kaikki kilpailijat olivat käyttäneet hiuksissa irtolisäkkeitä!

“Lauantai-iltana Miss Universum arvonimestä Miami Beachilla Floridassa kilvoitelleet kaunottaret kantoivat toinen toistaan komeampia irtohiuslaitteita ensimmäisen kerran kilpailujen historiassa.

“Minusta tämä ei ole reilua”, valitti Miss Englanti, Jennifer Lewis, joka puki sanoiksi monen tytön tunteet. “Toisilla on varaa maksaa enemmän irtohiuksista, jotka tietenkin ovat tällöin paremman näköisiä kuin halvemmat hiuslaitteet”, hän sanoi. (Hän sijoittui kolmanneksi.)

Kauneuskilpailujen järjestäjä Herb London oli kuitenkin toista mieltä asiasta: “Olen nähnyt 20 dollarin irtohiuksia, jotka näyttävät hienommilta kuin 200 dollarin hiukset. Seuraamme vain nykyistä muotivirtausta päätöksessämme sallia irtohiusten käytön”, hän sanoi lisäten järjestelytoimikunnan kauan harkinneen asiaa.

Kuusi viidestätoista uimapukukilpailun voittajasta käytti irtohiuksia. “Uskon tuomarien huomaavan, kenellä on hiuslaite”, Landon lisäsi.

Irtohiukset ovat nyt lisänä siinä kauneuden korostamiseen käytettyjen tehokeinojen joukossa, joihin irtoripset myös kuuluvat. Lähes jokaisella kilpailuun osallistuneella 56 kaunottarella oli irtoripset.

Miss USA, 21-vuotias Sylvia Hitchcock voitti kilpailun, ja neljänneksi perintöprinsessaksi valittiin 21-vuotias Miss Suomi, tamperelainen Ritva Helena Lehto.