Kauneustrendejä vuodelle 2022

Kauneustrendejä vuodelle 2022

Pr- ja viestintätoimisto Sugar Helsingin trendiraportissa tulevan vuoden hiteiksi nousevat A-beauty, hapot, dermakosmetiikka, kylmäaltistus ja syötävä kosmetiikka.

Afrikkalainen ihonhoito eli A-beauty on seuraava maailmaa valloittava ihonhoitotrendi. A-beauty pohjautuu pitkälti raaka-aineisiin, joita löytyy Afrikan mantereen luonnosta, ja joita sen eri alueilla on käytetty jo pitkään. Paikallisesti kyseessä ei siis ole mikään uusi hype, vaan jo pitkään jatkunut perinne, joissa korostuu luonnon raaka-aineiden käyttö ja kunnioitus.

Tietyt raaka-aineet, kuten baobab ja sheavoi ovat jo monelle tuttuja, mutta pidä silmällä myös kalahari- melonin siemenöljyä, buchua sekä aloe veran sukulaista, aloe feroxia.

Hyaluronihapon on aika väistyä hetkeksi

Tämän hetken trendiraaka-aine on ferulihappo: vahva antioksidantti, joka vahvistaa ihoa ja suojaa sitä vaurioilta, kuten pigmenttiläiskiltä sekä juonteilta.

Pandemian myötä kotona tehtävät, ihoa kirkastavat happokuorinnat nousivat tähtituotteiksi. Uusin happotuttavuus on AKA-happo (alfaketohappo), tuttavallisemmin kukkahappo. AKA-happoa saadaan värisaflorista, joka on Etelä-Aasiasta lähtöisin oleva kelta-oranssi kukka, josta saadaan muun muassa sisäiseen ja ulkoiseen käyttöön sopivaa öljyä sekä väriainetta elintarviketeollisuuteen. Saflorin happo on ihoa todella kevyesti kuoriva ja lisäksi se sisältää linoleenihappoa, joka on ihoa hellivä ja talintuotantoa tasapainottava pitkäketjuinen rasvahappo.

Pidä silmällä myös näitä happoja: Azelaic acid ja polyglutamic acid.

Stressi-iho ja dermakosmetiikka

Dermokosmetiikkatuotteet valmistetaan lääketehdasolosuhteissa valvotusti, hyödyntäen laadunvarmennusmenetelmiä, jonka vuoksi näitä tuotteita on jo vuosia suositeltu iho-ongelmien hoitoon ammattilaisten puolesta. Stressaantunut iho on uusi määritelmä väsyneelle, ulkoisesta ja sisäisestä stressistä kärsivälle iholle, joka kaipaa lepoa ja hengähdystaukoa ylikuormitukselta. Suomalaisten ihoa on aina pidetty herkkänä, mutta nyt myös erilaiset iho-ongelmat, kuten akne, psoriasis ja dermatitis yleistyvät myös muualla maailmassa, joten herkän ihon kosmetiikkavalikoima kasvaa.

Nyt pärjäävät brändit, jotka eivät lupaa pelkästään sileää ihoa, vaan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Pidä silmällä myös adaptogeenejä, jotka tulevat saman trendin tuomana kosmetiikka-alalle.

Syötävää kauneudenhoitoa

Edible beauty, eli syötävät kauneustuotteet eivät suinkaan ole syötäviä huulivoiteita, vaan termillä viitataan mm. ihon hyvinvointia tukeviin vitamiineihin ja muiden sisäisesti nautittaviin raaka-aineisiin, joiden nauttimisesta voi olla hyötyä myös ihon hyvinvoinnille.
Mielen ja ihon hyvinvointia buustaavat, sisäisesti nautittavat ravintolisät ja muut valmisteet ovat roimassa kasvussa.

Mukaan kelkkaan on hypännyt myös CBN, josta tullaan kuulemaan lisää ensi vuonna.

Kylmäaltistus

Kylmäaltistus on uusi maailmanlaajuinen hyvinvointitrendi, vaikka se suomalaisille voikin tuntua kovin tavalliselta asialta. Olemme aina kuulleet kylmäaltistuksen terveysvaikutuksista, mutta avantouinti ei ole enää vain keski-ikäisten harrastus. Vim Hoffman nosti kylmäaltistuksen maailmanlaajuiseksi ilmiöksi ja nyt Kim Kardashiankin istuu jääpaloilla täytetyssä ammeessa pihallaan.

Ennustamme, että kylmävesialtaat tulevat yleistymään ja kauneushoitolat tulevat tarjoamaan myös kylmäaltistushoitoja osana ihonhoitoa.

Lähde:
Pr- ja viestintätoimisto Sugar Helsingin Trendiraportti 2022

LUE lisää uutisia