|||

Olisiko ihanaa saada juhannuksena kukkaseppele päähän tai kesähäiden kampaukseen kukkia mukaan? Olet ihana -kampaamossa tehdään sekä kukkakimppuja että juhlakampauksia, joihin sisältyvät kukat.

Kampaamo ja kukat yhdistyivät muutama vuosi sitten harrastuksen kautta, kun Olet ihana -liikkeen Jessica Viitamäki ja Suvianni Hendry kiinnostuivat kukkien yhdistämisestä kampauksiin ja lähtivät kurssille opettelemaan myös kukkarannekkeiden ja seppeleiden tekoa. Nykyään kaksikko vastaa liikkeen kukka-asioista.

– Homma lähti oikeastaan kunnolla käyntiin, kun teimme ensimmäisen hääkampauksen ja otimme siitä kuvia. Innostuksemme alkoi sopivasti juuri silloin, kun kukkabuumi kampauksissa oli isoimmillaan, Jessica kertoo.

Nykyään liikkeessä rakennetaan jopa jokaiselle viikolle oma kukkakimppu, joka nyt koronarajoitustenkin aikana on pystytty kuljettamaan asiakkaille.

Kampauksiin käytetään oikeita kukkia. Jos tilaa itselleen kimpun ja kampauksen, vaikkapa häihin, niihin on mahdollista saada samoja kukkasia. Kimpussa kukat ovat usein isompia, mutta hiuksiin pystytään soveltamaan samaa kukkaa hieman eri muodossa.

Kukkakampaukset ovat kevään, kesän ja syksyn juhliin sopivia, koska silloin niillä on paras aika. Leutona talvena tai sisäjuhlissa kukkien sisällyttäminen kampauksiin on myös mahdollista.

Olet ihana kampaamo käyttää tällä hetkellä pääosin kukkien kanssa toimittajia tai kukkatukkua. He kuitenkin pyrkivät myös käyttämään luonnonkukkia, silloin kun niitä on saatavilla. Jessican mukaan haaveissa heillä on myös joskus kasvattaa itse omat kukkasensa.

Tällä hetkellä kampauksiin on toivottu paljon vihreää.

– Pienilehtistä eukalyptusta on nyt toivottu pitkään. Oksaneilikka – ruusu toimivat myös hyvin kampauksissa, ja ne näyttävät myös hyvältä kimpuissa, Jessica sanoo.

Kampauksiin toivotaan Jessican mukaan myös paljon kukkapantoja. Tänä juhannuksena liikkeessä päästään tekemään asiakkaille myös monia kukkaseppeleitä.

– Seppeleet ja kukkapannat ovat todella suosittuja, niitä pyydetään ihan viikoittain. Nyt juhannuksena teemme somessa kukkaseppeleitä liven välityksellä, niin että asiakas voi itse kotoa osallistua, Jessica toteaa.

Suvianni Hendry ja Jessica Viitamäki tekevät Olet ihana -liikkeessä muun muassa kukkakimppuja.

Lue lisää artikkeleita hiusalalta alla olevasta linkistä:
PINNI Artikkelit