|

Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtuma oli tarkoitus järjestää 11.-14.5.2020 tapahtumakeskus Paviljongissa, mutta koronavirustilanteen takia tapahtuma jouduttiin perumaan.

– Yksistään kilpailijoista olisi tullut yli 500 henkilön tapahtuma, tuomarit ja muu pakollinen henkilökunta siihen päälle. Eli kilpailun järjestäminen näin ollen ei olisi ollut turvallista ja valtioneuvoston 12.3. julkaistujen suositusten mukaista, kertovat hiusmuotoilulajin lajivastaavat Lili Heikkinen ja Jaana Haimakka.

Haimakka ja Heikkinen myös toteavat, että valtioneuvoston maliskuun puolivälin jälkeen antamat ohjeet ovat tiukentuneet entisestään, joten näin jälkeenpäinkin katsottuna Gradian ja SkillFinland ry:n päätös koettiin oikeaksi.

Tapahtuman valmistelut olivat jo pitkällä ja niihin oli käytetty paljon työtunteja, joten ne siirretään tukemaan Taitaja2021 Oulu -finaalin valmisteluja.

– Lajialue oli suunniteltu ja sen rakentaminen organisoitu. Lajialueelle kalusteiden rakentaminen ja tilaukset kalustamiseen oli tehty. Hiusmuotoilulajialueelle oli kunnostettu tiski- ja apupöydät Gradian puu- ja pintakäsittelyalojen opiskelijoiden ja heidän opettajiensa toimesta. Lopputulos näkyy Oulun kisoissa 2021, sanoo Heikkinen.

Haimakka pahoittelee, että kilpailijoiden puolesta harmitus kisojen peruuntumisesta on suuri, sillä he olivat panostaneet semifinaaleihin ja päässeet ansiokkaasti finaaliin.

– Kaikki Taitaja2020 Jyväskylä finalistit tulevat saamaan diplomin todistuksena osallistumisestaan ja menestymisestään semifinaaleissa. Seuraava Taitaja-tapahtuma on Oulussa toukokuussa 2021. Taitaja2021 Oulu -tapahtumaan järjestetään uudet semifinaalit tammikuussa 2021, Haimakka kertoo.

Haimakka ja Heikkinen kehuvat myös tapahtuman yhteistyökumppaneita.

– Yhteistyökumppaneiden osallistuminen Taitaja2020 Jyväskylä -finaalin järjestelyihin sujui hyvin. Erityiskiitos pääyhteistyökumppanillemme Kao Finland Oy:lle. Hiusmuotoilulajin lajipäällikkö Taneli Ylisen johdolla finaalikilpailuun valmistautuminen sujui hyvin ja yhteistyö oli joustavaa ja kilpailua kehittävää, he kiittävät.

Kuva hiusmuotoilutöistä Taitaja2019 -kilpailusta Joensuusta.
Kuva: Nina Karaush / Riveria / Skills Finland

Bränditalot peruneet tai siirtäneet isoja tapahtumiaan.

Monet tukkurit ovat siirtäneet koulutuksensa nettiin esimerkiksi webinaarien muotoon, mutta kevään ja kesän osalta tukkufirmat ovat joutuneet perumaan myös isoja tapahtumiaan.

Wella oli tänä keväänä järjestämässä Spring fling -tapahtumaa ensimmäistä kertaa. Tapahtuma peruttiin, kun hallitus kielsi yli 500 hengen yleisötapahtumat. Tapahtuma on siirretty syyskuuhun.

Myös syksyllä TrendVision -kilpailun palkintona ollut matka Espanjan Sevillaan peruuntui.

Lisäksi Keunen True beauty -näytös Amsterdamissa on siirretty marraskuulle.

 

Lisää Pinni-lehden juttuja koronateemalla:
https://pinni.fi/korona/