Korosta omaa luonnollisuutta

Korosta omaa luonnollisuutta

|

Luonnolliset hiukset ovat nyt pinnalla monin eri tavoin. Miten voit itse ottaa osaa tähän trendiin?

Onko hiuksesi luonnonkihara? Jos et tiedä, vastaa näihin kysymyksiin: Olivatko hiuksesi kiharat lapsena tai vauvana? Ovatko hiuksesi taipuisat? Muuttuuko hiuksesi pörröiseksi tai taipuisemmiksi kosteassa? Jos vastasit kyllä näihin kysymyksiin sinulla on luonnonkiharaa! Miten voit tuoda kiharan esiin?

Monet ovat lähteneet mukaan Curly Girl metodiin, ja se onkin mahtava vaihtoehto kiharan hiuksen korostamiseen. Jotkut haluaisivat kokeilla tätä metodia, mutta heistä tuntuu, että se on liian haastava tai aikaa vievä.

Kerronkin nyt helponnetun version tästä metodista, mutta pidä mielessä, että kiharat ei välttämättä tällä versiolla tule yhtä kimmoisiksi tai yhtä selvästi esille.

1) Vältä silikonia ja kuivattavia alkoholeja sisältäviä tuotteita

2) Käytä kosteuttavia tuotteita

3) Kampaa hiuksesi läpi vain märkänä, ja silloinkin hellästi

4) Puristele kaikki käyttämäsi tuotteet ylöspäin hiukseen (paitsi shampoo)

5) Suoristus ja kiharrusrauta olisi hyvä jättää käytöstä pois, mutta jos joskus käytät niitä, käytä lämpösuojaa. Jos föönaat hiukset käytä softeria ja lämpösuojaa

Halutessasi voit kokeilla geelin käyttöä kiharan korostamiseen, jolloin toimi näin: Puristele geeli ylöspäin hiukseen ja anna sen kuivua kovaksi. Kun geeli on kuiva, avaa kiharat sormillasi kunnes et tunne geeliä yhtä paljon. Geeli pitää hiukset kiharalla ja kimmoisina pidempään.

Entä jos sinulla on luonnostaan hyvin suorat hiukset?

Suorat hiukset näyttävät parhaimmilta hyväkuntoisina ja kiiltävinä. Leikkaa siis hiuksesi säännöllisin väliajoin pitääksesi ne mahdollisimman hyväkuntoisina. Käytä myös kiiltoa korostavia tuotteita, kuten öljyjä, seerumeita ja silottavia tuotteita föönin alle. Muista myös lämpösuoja aina jos käytät rautaa tai fööniä.

Jos sinulla on suorat polkkapituiset hiukset ja  sinusta tuntuu, että ne näyttävät huolimattomilta laittamattomina, voit korostaa suoruutta ja pitää ne huolitellun näköisinä kääntämällä suoristusraudalla latvat hieman sisään päin.

On helppoa olla tyytymätön luonnolliseen hiukseesi, mutta oikeilla tuotteilla ja metodeilla saat hiuksistasi parhaat puolet esiin. Haasta itsesi kokeilemaan luonnon hiuksesi korostamista. Ehkä jopa pidät lopputuloksesta!