Suomen Kosmetologien Yhdistys on 80 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi Kosmetologipäivät järjestettiin Helsingissä ja ensimmäistä kertaa Kaapelitehtaalla 16.-17. marraskuuta. Kauneudenhoitoalan ammattitapahtuma kokosi yhteen ammattilaiset, opettajat, opiskelijat ja yritykset. Näytteilleasettajina toimivat kauneusalan ykköstekijät ja kattava luennoitsijapaketti tarjosi aiheita somekriisin hallinnasta, ihon sisäiseen kauneuteen ja kosmetologin ja plastiikkakirurgin yhteistyöhön.
Messuviikonlopun aikana valittiin myös KosmetologiSKY-lehden myöntämät SKY:n messumaahantuojien joukosta valitut Lajinsa Paras -tunnustukset.

Monipuolisen nettiajanvarausjärjestelmä Timman perustajista Jaakko Hyytiäinen ja Miikka Kujala.
Apellis Oy maahantuo lisäravinteita ihon ja hiusten hyväksi. Omistajien vieraana messuilla ravintoterapeutti Lorraine Perretta (vas.), Advanced Nutrition Programme -brändiltä.
Meeri Marjomaa-Jaakkola ja meikkitaiteilija Riitta Saukkonen Cinema Secretsin osastolla.
Hilla Hellä -kouluttaja Maria Hyvönen esitteli Ekopharman Hilla Hellä -sokerointeja.

 

Bm Internationalista Tuula Turunen ja Outi Lyte.
Book Salonin ajanvaraus-, kassa/raportointi-, markkinointi ja kanta-asiakasohjelmaa esitteli osaomistaja Jani Bebek.


Lajinsa parhaat

Kasvohoituote-sarjasta lajinsa parhaaksi valittiin Acropass Eyezone Care (maahantuoja Hurmus). Perustelut: Uudenlaisessa ja innovatiivisessa tuotteessa yhdistyy monta alan trendiä koreakosmetiikasta täsmähoitoon. Kiinteyttävät silmänympäryslaastarit eivät sisällä turhia ainesosia ja tyylikäs kuluttajamateriaali helpottaa tuotteen hoitolamarkkinointia. Raatiin kuuluivat Anne Parkkinen, Jaana Mäkinen ja Ville Äikäs.Kasvohoitomenetelmä-sarjasta lajinsa parhaaksi valittiin Dermaviduals ( maahantuoja Aila Airo Kauneuspalvelut). Perustelut: Ammattimainen ja ainutlaatuinen, korneoterapiaan pohjautuva hoitomenetelmä on yhtä aikaa klassinen ja nykyihonhoidon ytimessä. Asiakaslähtöisesti räätälöitävät hoidot antavat kosmetologille ammatillisesti palkitsevan asiantuntijatehtävän.
Meikki-sarjasta lajinsa parhaaksi valittiin être belle Time Control Make-Up & Concealer (maahantuoja Greencos). Perustelut: Toimiva ja kaunistava 2-in-1-tuote kosmetologien aikuisille asiakkaille. Anti-age-meikkivoide luo kasvoille kauniin, kuulaan ja pehmeän lopputuloksen. Valoa taittava peitevoide ei korosta juonteita.
Vartalo, kädet, jalat -sarjasta lajinsa parhaaksi valittiin Bielenda Monivitamiiniparafiininaamio käsille (maahantuoja Face Helsinki). Perustelut: Uudenlainen, monipuolisia aktiiviaineosia sisältävä parafiininaamio. Miellyttävän tuoksuinen ja tuntuinen, hemmotteleva ja heti käyttövalmis tehohoito on täydellinen lisämyyntituote myös toisen hoidon yhteyteen.
Karvanpoisto-sarjasta lajinsa parhaaksi valittiin Alexandria Professional ErgoWave -käsine (maahantuoja Katin Kosmetik). Perustelut: Sokerointikäsine on nerokas apuväline, joka tukee sekä sokeroinnin oppimista että kosmetologin työergonomiaa.
Innovaatio-sarjasta lajinsa parhaaksi valittiin Esse Probiotic Skincare Probiotic Serum & Ampulli ammattikäyttöön (maahantuoja Natcos). Perustelut: Essen innovatiiviset tuotteet toivat elävät probiootit hoitoloihin. Esse on probioottikosmetiikan edelläkävijä, jonka tuotekehitys perustuu uusimpaan tietoon ihon mikrobiomista.
Pakkausdesign-sarjasta lajinsa parhaaksi valittiin Ekopharma Herukka ja Vadelma Marjabalmit biohajoavissa pakkauksissa (maahantuoja Naviter). Perustelut: Biohajoava pakkausinnovaatio on kahden rohkean suomalaisyrityksen yhteistyön onnistunut tulos. Hienoa, että ammattikosmetiikka on viemässä ekologista pakkausajattelua aivan uudelle tasolle.