Kulmahuoneiston värikkäät yksityiskohdat

Kulmahuoneiston värikkäät yksityiskohdat

Iloisen värikkäät tyynyt loistavat pitkälle valoa hehkuvasta kulmahuoneistosta Tampereen Aleksanterinkadulla. Sisällä liikkeessä Glohairin parturi-kampaajat vastaanottavat asiakkaita, joiden ei tarvinnut pitkään etsiä vasta tilaan muuttanutta liikettä. Muutto uusiin tiloihin voitiin nimittäin osittain suorittaa kävellen ja kantaen.
– Tällä samalla kadulla olleen liikkeeni vuokrasopimus päättyi ja piti löytää uusi hyvä sijainti. Onni onnettomuudessa, tämä on mielestäni jopa parempi paikka kuin edellinen, liikkeen omistaja Birgitta Lakka iloitsee.

Aleksanterinkadun Glohair-liikkeen tiimi: Anne-Mari Pöyry, Iida Nieminen, Hanna Lehikoinen, Sanna Karppinen, Birgitta Lakka, Tanja Mielonen ja Jasmin Laitinen. Kuvasta puuttuu Santeri Starck.

Uusi Glohair-liike avattiin heinäkuussa. Pienimuotoisen kilpailun jälkeen avaimet saatiin käteen jo huhtikuussa.
– Tilaan oli monta hakijaa. Kun saimme kuulla, että meidät oli valittu, otimme tilan ilolla vastaan. Jouduimme tosin maksamaan vuokraa kolme kuukautta kahdesta paikasta, sen verran meni vanhan luovutus ja uuden vuokraus päällekkäin, Birgitta kertoo, mutta ei harmittele asiaa sen enempää.
– Nyt meillä on 20 neliömetriä vähemmän tilaa, mutta nämä 110 neliötä ovat erittäin toimivia. Pohjaratkaisu on tässä erinomainen. Lisäksi sijainti on vielä parempi kuin edellisessä liikkeessä, Birgitta iloitsee.

Ennen parturointeja kulmahuoneistossa myytiin lankoja. Lankakauppiaat olivat pitäneet tilaa niin hyvässä kunnossa, että suuremmilta remonteilta vältyttiin. Muutaman väliseinän rakentaminen vei oman aikansa ja seinät saivat uutta maalia pintaansa. Pesupaikkatilan hopeaseinä oli tilassa jo valmiina.
– Ihastuin tähän heti ja tiesin, että haluan pitää sen hopeisena. Lisäsin siihen vain muutaman elementin, hyönteiset, jotka ensin epäilyttivät henkilökuntaamme. Hyvää palautetta niistä on kuitenkin tullut, Birgitta naurahtaa.

Pesupaikan vesipisteiden putkien veto tarvitsi oman ammattilaisensa.
– Olemme vuosien aikana oppineet, että putket kannattaa teettää aina pintavetoina. Jos tulee jotain putkiongelmia, ja ainahan niitä tulee, havaitsemme ne ainakin heti, Birgitta tietää.
Pesupaikan alue oli myös ainut lattia-alue, joka sai päälleen uuden materiaalin.
– Joo, älä katso tarkemmin. Tiedän nyt, että lattiavalinta ei ehkä ollut paras mahdollinen, sillä se imee kaiken värin ja näyttää siksi jo nyt tosi vanhalta. Mutta ajattelin, että voisinkin värjätä koko lattian samaan tyyliin ja sitten väriläiskät eivät enää haittaisi, Birgitta suunnittelee luovaan tyyliinsä.
Luovuutta ja sisustustaitoja on tässä liikkeessä käytetty muutenkin normaalia enemmän. Birgitan miehen Jari Lakan isot ja värikkäät maalaukset koristavat liikkeen seiniä aina sen mukaan, mikä taideteos on vapaana tai vielä myymättä.
– Iso osa Jarin töistä meni juuri Helsinkiin näyttelyyn ja vaihdoimme siksi seinälle nyt tämän työn, Birgitta esittelee.
Liike on täynnä pieniä kauniita sisustuksellisia yksityiskohtia. Useammassa näistä esineistä roikkuu hintalappu. Tuotteet ovatkin myynnissä Birgitan uudessa sisustusalan yrityksessä GloHome.
– Katso nyt tätä lamppuakin vastaanottotiskillä. Eikö ole upea, Birgitta innostuu esittelemään.

Peilipaikkoja Glohairissa on yhdeksän. Näiden lisäksi oma paikkansa on sisustettu kosmetologin ja kynsien ja ripsien tekijän työtä varten.