L’Oréal osti ModiFace’n

L’Oréal osti ModiFace’n

|

L’Oréal on ostanut kanadalaisen ModiFace-yrityksen, joka kehittää lisättyä todellisuutta ja tekoälyä hyödyntäviä ratkaisuja kauneusteollisuuden käyttöön. ModiFacea pidetään kansainvälisesti alansa edelläkävijänä. Yritysosto on osa L’Oréalin digitaalisen kehityksen strategiaa. Sen myötä L’Oréal kykenee tarjoamaan 34 kansainvälisen brändinsä käyttöön alan innovatiivisimpia teknologioita, jotka parantavat niin palvelua kuin kauneuskokemuksia.

Parham Aarabi perusti ModiFacen yksitoista vuotta sitten Torontossa. Yritys kehittää edistyksellisiä 3D-virtuaaliteknologioita, joiden avulla voidaan havainnollistaa meikkejä ja värejä sekä toteuttaa ihoanalyysipalveluja. Kasvonpiirteiden ja värien seurantaan pohjautuvia sovelluksia hyödyntävät lähes kaikki johtavat kauneusbrändit. ModiFace työllistää lähes 70 insinööriä, tutkijaa ja alan erikoisosaajaa, joiden ansiolistalla on yli 200 tieteellistä julkaisua ja yli 30 rekisteröityä patenttia.

– Toivotamme ModiFacen lämpimästi tervetulleeksi L’Oréalin digitaalisista palveluista vastaavan R&D-yksikön ytimeen. ModiFacen asiantuntemus, teknologiataso ja sovellusten seurantakyky edustavat maailman huippua. Yrityksen kauneusteknologisten innovaatioiden ja niiden pohjalta kehitettyjen palvelujen avulla asiakkaamme voivat valita ja kokeilla tuotteita sekä tutustua brändeihin aivan uudella tavalla. L’Oréal ja ModiFace haluavat yhdessä kääntää uuden lehden kauneusteollisuuden tarinassa tarjoamalla asiakkailleen innovatiivisia palveluja ja kokemuksia, sanoo Lubomira Rochet, L’Oréalin Chief Digital Officer.

– Yrityskauppa L’Oréalin kanssa mahdollistaa ModiFacelle huikeat resurssit innovoida kauneusteollisuuden käyttöön sopivia ratkaisuja, joissa hyödynnetään lisättyä todellisuutta (AR) ja tekoälyä (AI). Tämän kehitystyön tulokset tulevat muokkaamaan kauneusteollisuutta lähivuosikymmeninä. Minä sekä tiimimme olemme todella innoissamme päästessämme osaksi L’Oréal-perhettä ja odotamme mielenkiinnolla sitä, millaisen AR/AI-avusteisen tulevaisuuden tulemme yhdessä luomaan”, sanoo Parham Aarabi, ModiFacen perustaja ja toimitusjohtaja.

ModiFace on osa L’Oréalin Digital Services Factory -verkostoa, jonka tehtävänä on kehittää ja muotoilla digitaalisia palveluja yritysryhmän tuotemerkkien käyttöön. ModiFace tulee työskentelemään tiiviisti yhdessä L’Oréalin Advanced Research -yksikön kanssa, ja saa käyttöönsä kauneusasiantuntemuksen, joka L’Oréalille on yli vuosisataisen historian aikana kertynyt. ModiFacen toiminta jatkuu Torontossa lähellä yliopistoa, minkä kanssa yrityksellä on ollut useita yhteisiä tutkimusprojekteja.

 

 

 

L’Oréal on omistautunut kauneudelle yli 100 vuoden ajan. Yrityksen portfolio käsittää 34 erilaista ja toisiaan täydentävää kansainvälistä brändiä. Vuonna 2017 L’Oréal-ryhmän myynti ylsi 26,06 miljardiin euroon ja sillä oli maailmanlaajuisesti 82.600 työntekijää. Maailman johtava kauneusalan yritys L’Oréal on kattavasti edustettuna marketeissa, tavarataloissa, apteekeissa, kampaamoissa, tax free -puolella, brändikohtaisissa erikoisliikkeissä ja verkkokaupassa.

L’Oréalin strategian ydin on tutkimus- ja tuotekehitys, jonka 3.885 henkilöä käsittävä tutkijatiimi kehittää ratkaisuja maailmanlaajuisen kaunistautumishalun tyydyttämiseksi. L’Oréalin vuoteen 2020 yltävä ”Sharing Beauty With All” -vastuullisuusohjelma asettaa kunnianhimoiset kehitystavoitteet koko yritysryhmän arvoketjulle.