M Room on vuoden franchising-ketju

M Room on vuoden franchising-ketju

Suomen Franchising-yhdistys on valinnut kuudessa maassa toimivan M Roomin vuoden 2018 ketjuksi.

M Room on vuonna 2008 perustettu parturiketju, jolla on 78 toimipistettä kuudessa eri maassa. Vuonna 2017 ketjun liikevaihto kasvoi yhdeksän prosenttia 15 miljoonaan euroon. M Room -partureita on Suomen lisäksi Virossa, Latviassa, Ruotsissa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Ketjun tavoitteena on 400 toimipistettä vuoteen 2020 mennessä.

– M Room edustaa samanaikaisesti sekä suomalaisen franchisingin historiaa että sen tulevaisuutta, sanoo Suomen Franchising-yhdistyksen toiminnanjohtaja Juha Vastamäki.

– M Room on uudistanut perinteistä alaa yrittäjyyden ja uudenlaisen asiakaskokemuksen pohjalta. Se on lisäksi alusta alkaen tähdännyt pelottomasti kansainvälisille markkinoille.

M Roomin perustivat Petri Sipiläinen ja Toni Kylätasku. He halusivat tehdä miesten tarpeisiin parturin, jonne on helppo tulla, toisin kuin naisille suunnattuihin kampaamoihin.

– Viime vuonna muokkasimme franchisemalliamme uudestaan kansainvälistä kasvua ja myös Suomeakin varten: huomasimme, että meiltä puuttui Barber-franchiseyrittäjyys, kertoo M Room Group Oy:n toimitusjohtaja Markku Kosonen. 

– Niin sanottu yksilöyrittäjyysmuoto on ulkomailla suosittu franchisemalli, joten lisäsimme sen valikoimaamme. Nyt tarjoamme tällaista sopimusyrittäjyyttä Suomessa sellaisille pienemmillekin paikkakunnille, joissa ei vielä ole ketjuliikettämme, ja toimiville yhden liikkeen yrittäjille, jotka haluavat muuttaa liikkeensä M Roomiksi, Kosonen kertoo Pinnille.

– Yhtä hyvin tämä mahdollisuus voi olla erinomainen sellaiselle alan ammattilaiselle, joka haaveilee omasta liikkeestä, mutta kenties liiketoimintaosaaminen ei ole se paras osaamisalue. Kummassakin tapauksessa he saavat meiltä ison ketjun vahvan tuen ja hyväksi todetun toimintamallin, joka takaa sen, että yrittäjät voivat keskittyä olennaisiin eli asiakkaisiin. Kaikki muu tulee ikään kuin huomaamatta ja helposti hoidettua, toimitusjohtaja kertoo.

Vuoden franchising-yrittäjinä yhdistys palkitsi Kiinteistömaailma-ketjun yrittäjät Päivi ja Hannu Salon, jotka toimivat Espoossa ja Kirkkonummella. Salojen kahden yrityksen yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi 52 prosenttia viime vuonna.

Vuoden franchising-ketju ja -yrittäjä on palkittu Franny Awards -tapahtumassa vuodesta 1991. Franchising-toimiala työllistää Suomessa yli 100 000 työntekijää. Ketjujen yhteenlaskettu liikevaihto on yli viisi miljardia euroa. Suomessa toimii yli 250 franchising-ketjua.

Petri Sipiläinen, Markku Kosonen ja Toni Kylätasku iloitsivat tunnustuksesta.