||

Ranskalaisen hiusmaailman suurimpiin nimiin kuulunut Maurice Franck kuoli 19. huhtikuuta. Hänen lukuisiin asiakkaisiinsa lukeutuivat ranskalaisen seurapiirin lisäksi myös Marlene Dietrich. Mr. Franck oli myös Intercoiffure Mondial -yhdistyksen kunniapuheenjohtaja.

Maurice Franck palkittiin Intercoiffure Grand Cross of the Chevalerie -tunnuksella vuonna 1991.

 

Maurice Franck aloitti uransa vain 16-vuotiaana apupoikana parturiliikkeessä ja pääsi pian Alex Tonion henkilökohtaisesti assistentiksi. Toniosta tuli nuoren miehen mentori. Ennen pitkää Maurice Franck oli rakentanut omalla nimellään vankan suosion ja hän aloitti yhteistyön tunnetuimpien ranskalaisten muotitalojen kanssa, erityisesti Nina Riccin kanssa.

Franck on erittäin vahva osa pariisilaista hiusmuotihistoriaa, joka ulottui hänen viemänään myös ulkomaille lähes 50 vuotta kestäneen uran aikana. Hänen asiakkaisiinsa lukeutui herttuattaria, prinsessoja ja näyttelijöitä. Erityisen läheinen hän oli Marlene Dietrichin kanssa, ja heistä tuli elinikäiset ystävät.

Maurice Franckista tuli monen ranskalaisen hiustaiteilijan mentori, ja hän mielellään otti siipiensä suojaan lahjakkuuksia, jotka vaikuttavat alalla edelleen. Vuonna 1960 hänestä tuli presidentti Intercoiffure France -yhdistykseen, ja vuonna 1980 hänet valittiin kansainvälisen Intercoiffure Mondialin taiteelliseksi johtajaksi kunnes vuonna 1993 Franck otti vetovastuun koko yhdistyksestä seitsemän seuraavan vuoden ajan. Tehtävässään hän seurasi Alexandre de Parisia.

– Maurice Franck tullaan muistamaan inspiroivana ikonina ja olemme äärimmäisen kiitollisia kaikesta siitä työstä, mitä hän teki Intercoiffuren eteen. Emme ikinä unohta hänen upeaa personaansa emmekä niitä monia huikeita yhteisiä hetkiä, joita saimme hänen kanssaan jakaa. Hänen henkeäsalpaavat lavashowt fantastisine hiuksineen ovat jotain sellaista, minka muistamme aina, sanoo Klaus Peter Ochs, Intercoiffure Mondialin presidentti.

-Maurice Franckin näytökset olivat henkeäsalpaavan upeita, muistelee Intercoiffure Mondialin nykyinen presidentti Klaus Peter Ochs.