Miehenä parturikampaaja joutuu valitettavan usein kohtaamaan ennakkoluuloja. Etenkin Suomessa suurin osa kampaajista on vielä naisia ja ihmiset olettavat kampaajan tai kosmetologin olevan nainen. Kohtaan usein yllättyneen ilmeen, kun haen asiakkaan odotustilasta, mutta tilanne yleensä muuttuu hyvin äkkiä penkkiin päästessä. Johtuuko yleinen hämmennys siitä, että minun osaamiseni oletetaan olevan huonompi tai että tekisin vain miesten hiuksia? Harvoin kukaan kuitenkaan tuomitsee suoraan tai osoittaa olevansa pettynyt mieskampaajaan.  

Miksi mieskampaajia sitten on niin harvassa? Ehkä miehillä on omat ennakkoluulonsa, jotka estävät heitä toteuttamasta itseään tai luovat kynnyksen ryhtyä opiskelemaan näin naisvaltaista alaa. Jos mieskampaajat olisivat enemmän esillä, madaltuisiko kynnys uusille osaajille ja ennakkoluuloisille asiakkaille?

Alun ennakkoluulojen jälkeen asiakas on kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen ja saamaansa palveluun. Mieskampaajana olen tottunut kohtaamaan näitä ennakkoluuloja, ja on hienoa nähdä kuinka ihmisten asenteet muuttuvat. Kaikkien tulisi saada tehdä työtä ilman tarvetta hakea hyväksyntää tai todistella olevansa yhtä hyvä kuin muut.