Minun Viikkoni // Anne Kaismo

Minun Viikkoni // Anne Kaismo

||||||||||||||||||||||||

Tällä palstalla tutustutaan hiusalan ammattilaisen työviikkoon ja kurkistetaan myös salongin ulkopuoliseen elämään, sen arkeen ja juhlaan.

Nimi: Anne Kaismo

Ammattinimike: BPhair tuotemerkin sekä yrityksen perustaja.

Liike, jossa työskentelet: BPhair

Erityisosaamisalueet: Hiustenpidennykset, Tuotteiden suunnittelu ja kehitys

Mitä teet ensi viikolla: Ensi viikko menee näillä näkymin kokonaan Oulussa ja työn lisäksi on tarkoitus ehtiä vähän enemmän liikkumaan ja viettämään aikaa läheisten kanssa.

Terveiset kampaajille: Aurinkoista kesää kaikille ja nöyrin kiitos kaikille asiakkaillemme, joiden vuoksi saan tätä työtä tehdä.

Somekanavat:
Facebook: BPhair, BPhair-ammattilaiset, BP magneettiripset
Kauneudenhoitoalan ammattilaisille. Instagram @bphairoy

Olen Anne Kaismo 39-vuotias yrittäjä Oulusta ja koulutukseltani parturi-kampaaja. Asumme aviomieheni kanssa Kempeleessä. Olen toiminut kampaaja yrittäjänä vuodesta 2002 ja BPhair Oy:n maahantuontiyrityksen perustin 2013. Yritys alkoi omalla hiustenpidennysmerkillä ja vuonna 2015 lanseerasin oman hiustenhoitosarjan BPcaren. Nyt valikoima on täydentynyt myös oman tuotemerkin Slaavi hiustenpidennyksillä sekä BP magneettiripsillä.

Maanantai 
Toimistohommia ja yllätyskäänteitä

Kello herättää aamulla 5.30

Alan hoitamaan muutamaa keskeneräistä tilausasiaa Aasiaan. Aikaeron vuoksi aikaiset aamut ovat siihen parasta aikaa. Lisäksi jää kokonainen työpäivä aikaa muihin töihin.

Tässä työssä tilanteet voivat muuttua nopeastikin eikä koskaan voi tietää mitä hoidettavia asioita voi tulla eteen tänään iltapäivällä tai esimerkiksi huomenna ”normaalin” työn lisäksi. Siksi asioita on hyvä tehdä aina kun ehtii ja voi.

Seuraavaksi teen slaavihiustehtaalle uuden tilauksen ja tiedustelen, koska saamme luonnonkiharaa hiusta lisää varastoon. Curly Girl -ilmiön myötä haluamme laajentaa luonnonkiharan pidennyshiuksen valikoimaamme.

Olen yhteydessä myös Kiinan hiustehtaalle ja tiedustelen tulevan lähetyksen saapumisaikaa.

Lähetän tullausdokumentit huolintafirmalle ja samaan aikaan vastailen asiakkaille whatsappin, yrityksemme messengerin, henkilökohtaisen messengerin sekä sähköpostien kautta tulleisiin tiedusteluihin. Useimmiten kysytään apua pidennyshiusten värien ja määrän valintaan, hoitotuotteisiimme, kotihoitoon ja magneettiripsiimme liittyen. Kirjaan näitä kautta tulleet tilaukset ylös ja toimitan asiakaspalveluumme, missä meidän henkilökunta pakkaa ne tai minä itse jos ehdin. Palvelu on meille ensiarvoisen tärkeää, siksi emme ole halunneet rajoittaa tilauskanavaa ainoastaan verkkokauppaan tai puhelintilauksiin.
Maanantaisin teen usein itse lähetyksiä myös, koska viikonlopun aikana niitä ei ole ollut kukaan pakkaamassa, joten maanantaisin tilauksia on luonnollisesti pakattavana enemmän kuin muina arkipäivinä.

Yksi tietokoneista tilttaa ja se haetaan huoltoon. Tilaan salaatin työpaikalle, ei puhettakaan että ehtisin jonnekin syömään.
Muutama vastoinkäyminen tulee (ihan normaalia arkea..) ja näiden selvittämiseen menee aikaa ja vaatii uudelleen järjestelyjä…

Kello 17.30. Työntekijät on lähteneet kotiin, ja lähtevä posti on noudettu. Pakkaan vielä kiireesti muutamia lähetyksiä ja vien ne postiin jotta ehtivät vielä kello 18 kuljetukseen.

Illemmalla saan yhden tärkeän sopimuksen käsiini ja lisään siihen itse muutaman kohdan. Lähden kotiin 20.00

Käyn vielä lenkillä ja sitten suihkun kautta nukkumaan.

Tiistai 

Pakkaamista Chilin kera

Tänään nukuin pidempään ja aloitan päivän rauhallisesti kotitoimistolla. Vastailen asiakkaillemme ja suunnittelen kouluttajien kanssa tulevaa viikonlopun näytöstä.

Tänään saan seurakseni Chilin. Hän on liikkeeni naapurin valloittavan luonteen omaava meksikonkarvatonkoira.

Chilin ”äidin” kanssa käymme kaupassa ja viemme ruokaa ja herkkuja eläinsuojeluyhdistykselle. He ovat järjestäneet keräyksen myös oululaisten vähävaraisten perheiden lemmikeille.

Kello 13.00 saapuu lähetys, lisää magneettiripsiä sekä pinsettejä. Tarkistamme aina kaikki ennen hyllyttämistä.

Illalla jään liikkeeseen vielä pakkaamaan lähetyksiä, jotka eivät ehtineet tämän päivän postin mukaan ja Chili on seurana. Tilaan kanasalaatin, josta Chili syö kanat ja minä salaatin.

Kotiin ajelen 21.30 aikoihin

Keskiviikko 
Selkäongelmia ja suunnitelmia

Kuvassa asiakaspalvelijamme Heli Marttila, joka on tuttu puhelinääni monille asiakkaistamme.

Tänään hyvin tavallinen työpäivä: Asiakkaille vastailua, lähetysten pakkailua, hoidan Helsingin tukun muuttoon liittyviä asioita ym. Ilta venähtää taas töissä ja palaan kotiin kello 20.45.

Tekisi mieli lähteä lenkille, mutta selkä ja niskat ovat asiasta eri mieltä.

Mulla on EDS oireyhtymä eli sidekudossairaus, joka aiheuttaa luksaatioita ja sijoiltaan menoja.

Kiropraktikosta olen ihan täysin riippuvainen. Kuukausittain hän joutuu avata lukkoja 2-8 kertaa. Tiedän, ettei se ole oikein hyväksi, muttei niiden luksaatioidenkaan kanssa voi oikein elää, jos niitä ei aina avaa.

Jatkan töitä vielä kotona ja juttelen taas kouluttajiemme kanssa tulevasta Pinnin gaalasta ja siihen liittyvistä jutuista sekä mietin perjantaisia Helsingin tukun muuttoon liittyviä asioita.

Kirjoittelen vielä messengerissä pitkään niitä näitä parinkin mukavan asiakkaan kanssa ja välillä naurattaa niin, että pelkään herättäväni nukkuvan mieheni, jolla on herätys töihin yöllä klo 01.00.

Jospa sitä alkaisi nukkumaan itsekin.

Torstai 
Lenkkiä, ompelimoa ja kynsihuolto

Herään pirteänä ennen kellon soittoa. Eilen niin vihoitellut lukkiutunut kylkiluu ei tunnu ollenkaan niin pahalta kuin eilen. Hoidan taas asioita Aasian päähän ja mietin mitä täytyy ottaa mukaan huomenna Helsinkiin. Aktivoin myös asiakkaiden käyttäjätilejä verkkokauppaan ja vastailen sähköposteihin sekä muuta kautta tulleisiin viesteihin.

Kello 9.00 meillä tytöt ovat tulleet töihin, niin laitan soitonsiirron heille ja lähden juoksulenkille.

Hoidan taas vähän työjuttuja kotoa käsin muun muassa liittyen huomiseen Helsingin tukun muuttoon.

Haen puvun ompelimosta, missä se on ollut korjausompelusta. Puku kuitenkin lököttää vieläkin jostain kohtaa, joten jätän sen uudelleen ommeltavaksi ja kiirehdin töihin. Kello 14.15 menen kynsihuoltoon.

Sitten kotiin pakkaamaan viikonloppua varten

Perjantai 
Uusi Pro Putiikki Helsinkiin!

Lähden kello 9.45 koneella Helsinkiin.
Vien tavarat hotellille ja lähden muuttohommiin.

Heli on tänään Baby Beast (Kärppien Cheerleaders) -porukalla mökkeilemässä minilomalla ja Mari yksin toimistolla Oulussa. Perjantai on meillä aina muita päiviä hiljaisempi, joten tarvittaessa pärjätään silloin pienemmälläkin porukalla.

Muuttoauto saapuu kello 15, jonka jälkeen tuotteet puretaan Annankadulla sijaitsevaan 3.6 avattavan ProPutiikin tiloihin. Sieltä löytää jatkossa meidän hiustenhoitotuotteet, slaavipidennykset ja pidennystarvikkeet sekä magneettiripset. Pro Putiikki on palveleva tukkumyymälä, josta on myös alle kolmen tunnin pikatoimitus pääkaupunkiseudulle.

Päästyämme hotellille noin kello 21, saapuu huominen luottomallimme Erika Vikman luoksemme. Käymme läpi huomista päivää ja pääsemme nukkumaan kolmen aikoihin yöllä.

Lauantai 
Sinettipidennykset ja Pinnin juhlat

Kello soi 7.30. Suihkun ja aamupalan jälkeen alan kouluttajamme Päivi Frostin kanssa laittamaan Erikalle 60cm BPhairin slaavihius- sinettipidennyksiä. 15.45 alkaa kenraaliharjoitukset Vanhalla Ylioppilastalolla ja itse juhla alkavat 18.00.

Olemme mukana tukkureiden yhteisessä hiusmuotinäytöksessä.

Illan aikana tapaan paljon tuttuja ja vietämme mukavaa iltaa kouluttajiemme sekä asiakkaidemme kanssa ja tapaan myös muutaman entisen työkaverin jopa 17 vuoden takaa. Ilta on kaikin puolin tosi onnistunut! Kiitos PINNI sekä kaikki tapahtumaan osallistuneet.

Sunnuntai 

Lennolla kotiin

Sunnuntaiaamu. Heräilen Glo hotel Kluuvista, pakkaan tavarat ja lähden kohti lentoasemaa. Erika jää vielä nukkumaan.

Kello 14 mieheni hakee minut lentoasemalta ja menemme käymään hänen isänsä luona. Illalla käyn läpi seuraavaa viikkoa ja aloitan vähän tekemään jo huomisia työjuttuja, jotta tuleva viikko hieman helpottuisi.