Minun viikkoni // Jani Lehto

Minun viikkoni // Jani Lehto

|||||||||||||||||||||||||||||

Tällä palstalla tutustutaan hiusalan ammattilaisen työviikkoon ja kurkistetaan myös salongin ulkopuoliseen elämään, sen arkeen ja juhlaan.

Nimi: Jani Lehto

Ammattinimike: Yrittäjä – Velvet Kampaamot / Kouluttaja

Liikkeet: Velvet Keskusta, Velvet Punavuori & Velvet Töölö

Erityisosaaminen: Pixie-leikkaukset

Ensi viikolla: Seuraava viikko on huomattavasti tätä viikkoa rauhallisempi ja sisältää paljon enemmän hiusten värjäämistä ja leikkaamista.

Terveiset kollegoille: Olkaa uteliaita, ottakaa selvää, kyseenalaistakaa ja oppikaa joka päivä jotain uutta

Some: @hairbyjanilehto @velvetkampaamot @pulpriot_finland

Maanantai 25.3.
Kesärenkaat ja kuittirumbaa

Viikkoni alkaa lähes poikkeuksetta vierailulla jollakin liikkeellä. Tällä viikolla kävin Töölön liikkeellä tekemässä muutamia pieniä ylläpitohommia. Kun on kolme liikettä, niin pieniä ”fixauksia” ja perus ylläpitoa riittää joka viikolle. Maanantaisin en yleensä tee töitä liikkeellä, joten jos ei ole koulutuksia, niin päiväni kuluu yleensä juoksevia asioita hoidellessa.

Koska kevät oli jo sen verran pitkällä, kävin myös vaihdattamassa autoon kesärenkaat. Samalla reissulla hoitui myös uusi Helsingin Kaupungin pysäköintilupa, joka helpottaa keskustassa pysäköimistä huomattavasti.

Iltapäivällä kävin keskustelemassa hieman kesän tapahtumien yhteistyökuvioista, jonka jälkeen suuntasin kotiin.

Loppupäivä menikin mukavasti kirjanpidon merkeissä, kadonneita kuitteja etsiessä. Maaliskuun loppu taitaa olla meille yrittäjille (ainakin meille, jotka ei ajallaan toimita kaikkia kuitteja kirjanpitäjälle) kiireistä aikaa, että saa kaikki tarvittavat tositteen kirjanpitäjälle ennen tilinpäätösaineiston takarajaa. Sekaisista arkistoista löytyi suurin osa kirjanpitäjän kaipaamista ositteista, joten eiköhän se tilinpäätöskin valmistu ajallaan.

Illalla oli vielä aikaa käydä koiran kanssa kevyellä lenkillä tuulettamassa aivoja ja tukkoisista kroppaa. Niin ja ehtihän siinä hetken touhuta perheenkin kanssa.

Tiistai 26.3.
Kuntosali ja kiireetön kahvihetki

Aikaisin ylös ja Töölön liikkeelle. Touhuilin siellä muutaman tunnin, jonka jälkeen lähdin käymään salilla. Omasta kunnosta huolehtiminen auttaa jaksamaan ja hien nostaminen pintaan kohottaa mielialaa kummasti ja yleensä myös mahdolliset murheet haihtuvat hien mukana. Koska tiesin olevani viikonlopun työmatkalla, niin pidin loppupäivän vapaata. Käväisin kahvilla nautiskelemassa kiireettömästä päivästä.

Iltapäivällä hain tyttäreni päiväkodista ja vietimme mukavan illan isovanhempien luona touhuten.

Keskiviikko 27.3.
Uhmaikäisen aamua ja vieraileva kampaaja

Normaalit aamutoimet, koira ulos ja lapsi päiväkotiin. Tällä kertaa normaalit aamutoimet olivat astetta haastavampia #uhmaikä, mutta lopulta pääsin kuitenkin Velvet Keskustan liikkeelle. Liikkeissämme on käynyt muutamia vierailevia kampaajia ja tänään Keskustan liikkeelle oli tulossa Maria Haanpään Studio Highlightista Kauhavalta. Nopea perusbriiffaus liikkeen toimitatavoista ja mistä mitäkin löytyy.

Siirryin Töölön liikkeelle, jossa minulla oli muutama asiakas. Illalla käväisin uudelleen Keskustan liikkeellä viemässä tarvikkeita ja moikkaamassa tyttöjä.

Torstai 28.3.
Kahvi- ja karkkiostoksilla sekä oman hiusten leikkaus

 

Aamu alkoi samalla tavalla kuin keskiviikkona. Aamurutiinien jälkeen lähdin kohtia tukkua, josta ostin ison kasan karkkia ja vähän muutakin tarpeellista. Kun liikkeissä vierailee yli 500 asiakasta kuukaudessa on karkin ja kahvin menekki aikamoista. Tukun jälkeen ajoin ensimmäiseksi Töölön liikkeelle, jossa pakkasin työvälineet viikonlopun Saksan reissua varten. Samalla sovin Kauneusstudio FABin Krista Korjuksen kanssa loppu kevään työpäivistä Töölön liikkeellä. Krista on käynyt kevään aikana tekemässä muutamia työpäiviä Töölön liikkeellä.

Sitten suuntasin Punavuoren liikkeelle, jossa sain kahvin ja karkin lisäksi myös hiusten leikkauksen. Viimeisenä vuorossa oli Velvet Keskustan liike, jonka jälkeen oli aika suunnata kotiin pakkaamaan.

Reissuun lähteminen on ollut osa elämääni viimeisten 15 vuoden ajan, joten matkatavaroiden pakkaaminen sujuu kohtalaisella rutiinilla. Perussetti joka päivälle + 1 on ollut kantava ajatukseni vaateita pakatessani jo vuosia. Ja työmatkoille pakkaaminen on muutenkin helppoa, kun ei tarvitse miettiä muuta kuin mustaa.

Perjantai 29.3.
Pulp Riot Düsseldorfissa

 

Viikon aikaisin herätys, taksilla lentokentälle ja kohti Düsseldorfia ja Top Hair -messuja Framedan Jarno Kanasen kanssa. Koska aina kaikkea ei tiedä kovin ajoissa, jäi lentolippujen buukkaaminen aika viime tinkaan ja käväisimme vaihtamassa konetta Oslossa. Yhden pysähdyksen taktiikalla pääsimme Saksaan ja aika nopeasti myös hotellille.

Hotelli sijaitsi aivan messukeskuksen vieressä ja oli rakennettu kiinni jalkapallostadioniin. Aamiaiselta avautui näkymä suoraan vihreälle jalkapallokentälle.

Pienen virkistäytymisen jälkeen lähdimme messukeskukseen tapaamaan Pulp Riotin tiimiä, joka oli valmistelemassa lauantain näytöstä. Oli upeaa tavata tuotesarjan luojat David ja Alexis Thurston sekä heidän tiimin ja päästä seuraamaan heidän työskentelyään lähietäisyydeltä.

Aika nopeasti lähdimme tiimin kanssa kohti paikallisen Pulp Riot jakelijan New Flagin myyntikokousta, jossa heille esiteltiin uusi Faction8-kestovärisarja.

Kokouksesta takaisin hotellille ja syömään myöhäistä lounasta. Ruoan jälkeen aikainen herätys alkoi tuntumaan sen verran, että menin pariksi tunniksi hotellihuoneeseen lepäämään.

Illalla istuimme hotellin ravintolassa juttelemassa Pulp Riotin tiimin kanssa ja ideoimme Suomen lanseeraustapahtumaa.

Ei varmaan yllätä, että pitkän päivän jälkeen uni tuli aika helposti, vaikka hotellin tyynyt olivatkin aivan surkeita.

Lauantai 30.3.
Hiuspäivä messuilla

Aamiaisen jälkeen lähdin Pulp Riotin tiimin kanssa valmistelemaan iltapäivän näytöstä. Iso lava, kuvantoisto ja tuntien odottelu asettavat omat haasteensa hiusten viimeistelylle. Mutta kun käytössä on oikeat tuotteet ja työvälineet, niin näytöshiusten viimeistely ei juurikaan eroa liikkeessä tehtävistä viimeistelyistä. Paitsi tietenkin siinä, että tuotteita käytetään yleensä paljon enemmän, jotta viimeistelyt saadaan kestämään mahdollisetvaatteiden vaihdot ym.

Kun hiukset alkoivat olla suurin piirtein valmiit näytöstä varten, oli minulla aikaa pyörähtää messuilla. Ihmettelyn lomassa ehdin hankkimaan pari ”välttämätöntä” työvälinettä, joita ilman en olisi tullut toimeen. Eli minulle kävi juuri niin kuin messuilla monesti käy, ostin jotain sellaista mitä en edes pari tuntia aikaisemmin tiennyt tarvitsevani 🙂

Messukierroksen jälkeen menin katsomaan uskomattoman taitavan Patrick Cameronin kampausnäytöstä, jonka jälkeen vuorossa oli Pulp Riotin näytös. Molemmat näytökset olivat loistavia, vaikka keskenään hyvin erilaisia.
Cameron on ollut kouluttajan urani alusta yksi suurimmista idoleistani, hänen  lavaesiintymisensä on niin luontevaa ja hän todella tietää miten yleisö huomioidaan. Uusin kouluttajaidolini on Pulp Riot tiimin Doug Theo, joka nostaa cooliuden aivan uudelle tasolle. Tietysti molemmilla edellä mainituilla on myös osaaminen ja ammattitaito aivan omaa luokkaansa. Doug on mahdollista nähdä muun Pulp Riot tiimin kanssa Helsingissä toukokuun lopussa.

Messujen jälkeen oli aika antaa sini-valkoisten siipien lennättää meidät takaisin Helsinkiin. Matkustamisen ja kahden pitkän päivän jälkeen oma sänky tuntui lähes taivaalliselta.

Sunnuntai 31.3.
Uintia, nimijuhlaa ja ulkoilua

Vaikka kellot siirtyivät, niin kello 8.30 herätys tuli liian aikaisin. Sunnuntaiaamuisin tyttäremme käy uimassa, joten aamu meni hallilla. Tänään oli erityissunnuntai, koska avopuolisoni ja yhtiökumppanini Mirvan veljen lapsi sai nimen Puotilan Kartanolla. Pientä ihmistä juhlittiin brunssin merkeissä läheisten kesken.

Iltapäivällä nautimme kauniista kevätsäästä Uutelan ulkoilualueella. Tutkimme kevään merkkejä ja paistoimme grillipaikalla makkaraa tyttäremme kanssa. Koko perheemme nauttii luonnossa olemisesta ja hetki metsässä on loistava tapa ladata akkuja ennen uutta viikkoa.

Illalla tyttäremme halusi järjestää meille iltapalapicnikin olohuoneemme lattialle, joten ennen iltapuuhia söimme eväät viltin päällä.