Minun Viikkoni // Jopo Simeon K

Minun Viikkoni // Jopo Simeon K

||||||||||||||||||||||

Tällä palstalla tutustutaan hiusalan ammattilaisen työviikkoon ja kurkistetaan myös salongin ulkopuoliseen elämään, sen arkeen ja juhlaan.

Nimi: Jopo Simeon K
Ammattinimike: Parturi-kampaaja, meikkaaja-maskeeraaja, DJ
Liike, jossa työskentelet: Unika Hairstyle & Maskeerauskoulu Maker.
Erityisosaamisalueet: Meikkipalvelut, dj-esiintymiset, tapahtumien järjestäminen.
Mitä teet ensi viikolla: Pääpaino koulutöillä ja muutamat niistä ehdottomasti pois alta. Viikonlopun aion ehdottomasti viettää edellistä rauhallisemmin!
Terveiset kampaajille: Hymyilkää, inspiroitukaa ja pysykää avoimin mielin töissä ja vapaalla.
Somekanavat: Instagram @saboreko

Tervetuloa seuraamaan viikkoani! Nimeni on Jopo Simeon K. Olen noin viiden vuoden ajan tehnyt töitä meikkaaja-maskeeraajana, ja 2016 syksyllä aloitin alalla toimivien kollegojen osaamisesta inspiroituneena oppisopimuksella kampaajan opinnot Koulutuskeskus Unika Hairstylessa Helsingin Kampissa. Suurimman osan opiskeluistani vietin Helsinki Hairdressers -nimisessä helsinkiläisessä kampaamossa. Valmistun ammattiin kevään aikana ja tämän jälkeen jään Unikaan töihin. Käyn lisäksi opettamassa Maskeerauskoulu Makerissa.

Vapaa-ajalla toimin myös DJ:nä. Yöelämä ja sitä ympäröivä kulttuuri ylipäätään on ehkä eniten vaikuttanut ja ohjannut minua eteenpäin elämässä ja uravalinnoissa. Koen, että lähes jokainen nykytrendi ennen päivänvalon nähtyään, on syntynyt alakulttuurien toimesta, klubimaailman ja sen osanottajien suurista, värikkäistä taiteilijapersoonista.

Keskiviikko 17.1

Peruukkikiharaa ja meikkipakin aarteet

Viikon dokumentointi ei olisi paremmin voinut alkaa! Tänään Helsinki sai kunnollisen ensilumensa ja julkisen liikenteen ollessa tämän vuoksi “yllättäen” täysin sekaisin, töihin ehtiminen aamulla oli yhtä tuskaa.

Päivään mahtui pari hiustenleikkausta ja yksi vaalennusprojekti.

Lähtötilanteessa oma tyvi oli 10 cm mittainen, jonka jälkeen 10 cm verran liukua vaaleaan latvaan. Ensin esivaalennus tyveen ja liukuun KC Blond 3% (1:3) ja ennen pesua vielä 1,5% latvoihin 15 min ajan. Jälkeenpäin sävytys pesupaikalla koko päähän KC Luxima 8-10.12 (2/4) + 8-10.26 (1/4) + Clear (1/4) + 1,5%

Kotiin päästyä aloin tehdä valmisteluja loppuviikon ohjelmaa varten. Luvassa on kaksi dj-keikkaa, joista toinen tulee olemaan viikonloppuna Silja Europalla, 26 Years of Dance -nimisellä bileristeilyllä. 22 tunnin non-stop juhlat keinuvassa laivassa hiukan hirvittää näin etukäteen, mutta odotan innolla millainen seikkailu tapahtumasta tulee. Seura tekee paljon ja luvassa on laivan täydeltä kavereita ja tuttuja! Risteilyä varten ajattelin pitkästä aikaa kasata vähän drag-henkisemmän esiintymislookin ja homma alkoi peruukin kihartamisella.

En muista mistä ja milloin tämän peruukin ostin, mutta suora synteettinen muovitukka kihartuu parhaiten rullilla ja kuumalla höyryllä! Eli rullat peruukkiin, höyryä päälle (itse käytän ihan tavallista vaatehöyrystintä) ja perään ilmakuivaus (jota vähän nopeutin keskilämpimällä föönauksella). Rullat jätin peruukkiin, tarkoituksena vielä ennen viikonloppua ehtiä tekemään viimeistelyt.
Tuli tehtyä myös vähän inventaariota omaan meikkipakkiin. Kuun vaihteessa Maskeerauskoulu Makerissa aloittaa taas uudet opiskeluryhmät ja näihin aikoihin on hyvä käydä vähän omaa pakkia läpi ja tarvittaessa päivittää sen sisältöä, vaikka vakkarituotteet ovat ja pysyvät. Listaan tähän joitain meikkipakkini lempparituotteita, joihin olen pitkän aikaa luottanut sekä asiakastöissä, että omissa projekteissani:

 

 

 

  1.  Olivia Klein Hydra Lotion – Kaikille ihotyypeille sopiva kosteusvoide, joka imeytyy nopeasti ja kosteuttaa tehokkaasti jättämättä ihoa rasvaiseksi! Täydellinen meikinalusvoide.
  1. Kryolan Dermacolor Camouflage Creme – Kun haluaa vedenkestävän ja pigmenttisen peitevoiteen, niin Dermacolor on must. Näistä kahdesta paletista löydän sävyt jokaiselle iholle ja suurikin määrä tuntuu iholla kevyeltä.
  1. Kryolan Anti-Shine Powder – Tähän puuteriin tutustuin vuonna 2013 ja edelleen se on ehdottomasti parhain viimeistelypuuteri rasvoittuvalle iholle. Oma ihonikin rasvoittuu päivän mittaan runsaasti, mutta kiitos Anti-Shinen, puuterin lisääminen päivän aikana on jäänyt kokonaan pois.
  1. Inglot Duraline – Käytin vuosikausia toista vastaavaa mikseriä, mutta tästä on nykyään tullut oman pakin vakkarituote. Tämän superriittoisan nesteen avulla saan jokaisesta luomiväristä ja irtopigmentistä tehtyä nestemäisen vedenkestävän eyelinerin, joka kuivuu mataksi. Kunhan käytettävä sivellin on puhdas, on tämä myös kaikkein hygienisin vaihtoehto muiden silmiä rajatessa.
  1. Yaby Cosmetics Eyecurl II – Tämän lämmöllä toimiva ripsentaivutin sopii jokaiselle silmälle, ripsistä riippumatta. Itse en pidä miltä metalliset taivuttimet tuntuvat käyttää ja tämän avulla on helppo taivuttaa jokaisen ripset nopeasti ja vaivattomasti. Sopii myös ripsarin jälkeen käytettäväksi, jolloin taivutus pysyy vielä pitempään.
  1. Sugarpillin luomivärit – Tämän brändin luomivärejä olen käyttänyt melkeinpä siitä asti, kun ne vuonna 2010 tulivat markkinoille. Kun haluaa helposti levittyviä, superpigmenttisiä ja värikkäitä luomivärejä, Sugarpill ei koskaan petä.

Torstai 18.1.

Permanenttia ja synapoppia

 

Tänään on luvassa kaksi asiakastyötä: päiväkampaus ja permanentti. Permanentteja ei pitkään aikaan ole tullutkaan rullailtua, mutta Unikan osaavien ammattilaisten vinkkien ansiosta sain rullat paikoilleen ja asiakas lähti liikkeeltä ihanat kiharat heiluen.

 

Kotona loppuilta meni musiikin parissa. Tänään soitan koko yön Kaiku-klubilla Kalliossa. Kaiku on ehdottomasti oma lempparipaikkana Helsingistä. Klubi on painottunut kansainväliseen dj-kulttuuriin ja vaihtuvien, jokaviikkoisten vierailevien deejiiden vuoksi paikan soundi on aina priimaa. Kaikun pienellä puolella, Kammarissa, on tullut soitettua ja järjestettyä iltoja useita kertoja, mutta tänään kutsuu ensimmäistä kertaa ison puolen sali.

 

 

Arkipäiville sattuvat keikat ovat aina hiljaisia, mutta puolenyön jälkeen paikalle saapunut iso opiskelijalauma piti kyllä huolen, että tunnelma oli pilkkuun asti kuin viikonloppuina. Musassa painotin tällä kertaa kylmempää ja kovempaa soundia: new wavea, synapoppia, electroa ja teknoa.

Kasvot illan keikkaa varten näytti tältä:

Perjantai 19.1

Iltavuoron onnea

Onneksi tänään on iltavuoro! Kotona olin keikan jälkeen vasta aamuviideltä, joten aamuvuoro ei olisi tullut kuuloonkaan, huh.

 

 

Heti herättyä nappasin rullat pois peruukista ja lopputulos oli tässä. Suorasta peruukista ihana kiharapilvi, tästä pohjasta on hyvä jatkaa.

Töissä oli luvassa heti alkuun taas vaalennusprojekti. Tyven kirkastusta ja sävytystä viileään, mutta pehmeään vaaleaan.

Tyvi KC Blond 3%

Sävytys: KC Velvety 9.2 + 10.1 + 9.3 + 1,5% (1:2)

Lauantai & sunnuntai 20.-21.1

Näyttävät bileet

Kuten jo aiemmin mainitsin, tänään on luvassa Misc Managementin järjestämä 26 Years of Dance -risteily M/S Silja Europalla, johon on kutsuttu esiintymään iso kattaus tunnettuja suomalaisia klubeja, kollektiiveja ja artisteja. Itse olen esiintymässä legendaarisen Club La Persé -kollektiivin kanssa, jonka toiminnassa olin myös aktiivisesti mukana vuosina 2015-2016.

Päivä alkoi peruukin viimeistelyllä ja raivokkaalla pakkaamisella. Tämän jälkeen kävin pikaisesti noukkimassa ystäväni Pietarin keskustasta ja suunnattiin satamaan tapaamaan muita seurueemme jäseniä. Mukanamme risteilylle saapuivat myös ihanat House of Disappointmentsin värikkäät pukeutujat Simo ja Jesse, jotka myös ovat kampaajakollegoita liikkeistä Noir Concept ja Gyyli.

 

Kuvassa: Jopo, Simo Landin (HoD, Noir Concept), Kirsi Nisonen (La Persé), Pietari Kaakkomäki (La Persé) ja Jesse Virtanen (HoD, Gyyli).

 

Laiva lähti satamasta kello 18, mutta itse astuttiin sisään jo hyvissä ajoin. Ennen hyttien jakamista ehdittiin tutustua tilaan, jossa meidän keikkakin myöhemmin tulee olemaan. DTM järjesti täällä risteilyn alkupuoliskon bileet ja tilana toimi laivan sauna- ja allasosasto, mikä tietenkin tarkoittaa allasbileitä. Hieman mietitytti omat asuvalinnat, viimeisen tunnin soittoaika ja todennäköinen tilassa vallitseva järjetön kuumuus ja kosteus. Ikivanha legenda kuitenkin kertoo: “Mitä epämukavampi on asussa olla, sitä paremmalta aina näyttää.”

 

Maljojen kilistelyjen ja muiden artistien kanssa sosialisoitumisen jälkeen olikin aika siirtyä hyttiin pukemaan illan esiintymisasut ylle ja valmistautua juhliin.

Kuvassa: Jesse, Jopo, Simo, Miia Magia, Kirsi ja Pietari.

 

 

Saavuimme lopulta näyttävästi paikalle. Pietari aloitti ja minä lopetin keikan, väkeä riitti ja tunnelma oli mieletön. Musa oli klassista Club La Persé -soundia, eli meneviä klubihittejä ja seassa erikoisempia house-valintoja.

Videossa: Minä + Pietari keikan aikana

Keikan jälkeen vetäydyin pian takaisin hyttiin vaihtamaan vaatteet ja käymään suihkussa. Hyttikavereiden ollessa juhlimassa oli hyvä aika hetki itse rauhoittua ja levähtää. Aamusta olinkin jo uudessa vedossa, kasuaalisemmin pukeutunut ja nyt pääsi itsekin kunnolla ottamaan osaa ympärillä tapahtuvaan juhlintaan! Ja juhliahan sitä tulikin aika reippaasti koko loppuristeily, huh huh! Laiva saapui sunnuntaina iltapäivästä takaisin Helsinkiin ja satamasta matkasin kantamusteni kanssa suoraan kotiin. Olotila oli kyllä sen mukainen, että 22-tuntinen bileristeily on tosiaan takana, joten nopean siistiytymisen jälkeen sukelsin saman tien sänkyyn ja nukuin sikeästi aamuun saakka.

Maanantai 22.1

Leikakkausta ja väriä iltavuorossa

Ottaen huomioon, millainen viikonloppu oli takana, oli olo silti todella energinen! Kiitos pitkille yöunille, joilla sai hyvin kuitattua pois kaikki viikonlopun univelat.

Tänään töissä iltavuoro. Heti alkuun leikkaus ja päivän päätteeksi yksi väriasiakas. Sakset ja suditkin pysyivät kädessä, vaikka vielä perjantaina kauhulla mietin miten maanantaina jaksa olla töissä, haha.

Kruunualueelle muutama vaalea raita

Tyvi: KC Ultimate 6.4 + 7.35 + 7.44R + 3% (1:1)

Pituus: KC Velvety 7.4 + 8.35 + 044 + 1,5% (1:2)

Tiistai 23.1

Huivirakkautta ja blondaus

Tänään ajattelin pitkästä aikaa pitää hiukset auki (mutta huivit ehdottomasti päässä)! Normaalisti pidän hiuksia etuosia lukuun ottamatta ponnarilla. Tukka on päässyt ihan kiitettävästi kasvamaan, mutta huomasin taas latvojen olevan todellisen katkaisuhoidon tarpeessa, hah. Tyvikin kaipaisi vaalennusta, mutta onneksi päähuivit pelastavat.

Jos jostain minut kaupungilla tunnistaa, niin näistä huiveista. Aloin alun perin käyttämään niitä vuonna 2010 ja myöhemmin lähes päivittäin, kun halusin kasvattaa silloisen lyhyen, sivuilta ajetun hiusmallini pois. Vuoden kasvattamisen jälkeen huivit jäivätkin päähän pysyvästi ja kyseinen myssy on vuosien saatossa kasvanut, kutistunut ja elänyt omaa elämäänsä muodostuen osaksi jokapäiväistä tyyliäni. Laskin, että vuonna 2017 kuljin vain kahtena päivänä oma tukka tuulessa hulmuten (ja niinäkin kertoina vain äkkiä kotiin, haha).

Tänään töissä samanlainen päivä kuin eilenkin: alkuun leikkauksia ja loppuun värjäys.

Resepti:

1. vaihe esivaalennus koko päähän, ensin tyvi, lopuksi miedommalla hapetteella pituuksiin

2. vaihe sävytys kuivaan hiukseen:

Tyvi: KC Luxima Smoky Rose + Strawberry Blonde

Pituus: KC Luxima Frozen Rose Blonde + Strawberry Blonde + Clear

Loppuviikon ohjelma menee töiden ja koulutöiden parissa. Valmistuminen ja näyttökokeet lähenevät ja vielä on tehtävä töitä ennen sitä. Viikonloppuna tiedossa kaverini järjestämä Rebels-klubi DTM:ssä, mutta katsotaan jaksaako tanssijalka enää edellisen viikonlopun jälkeen vipattaa.