Minun Viikkoni // Mira Pitkänen

Minun Viikkoni // Mira Pitkänen

Akaalaisen parturi-kampaaja Mira Pitkäsen viikko käynnistyi talviaikaan siirtymisellä, mikä aiheutti aamuisia ongelmia aamuvirkulle yrittäjälle. Kahdella paikkakunnalla Hiusstudio Art -liikkeitään pyörittävälle Miralle viikko oli tavanomainen kuntoiluineen, koiralenkkeineen ja pitkine työpäivineen, joita varten ajokilometrejäkin kertyi Akaan ja Tampereen välillä aikamoisesti. Pinnin Nordic Hair Star -kilpailun syyskuussa voittaneen Miran kiireinen työviikko päättyi ystävien kanssa vietettyyn leppoisaan lauantai-iltaan ja sunnuntain lepopäivään, joka kului sohvalla nukkuen ja uuteen marraskuiseen viikkoon voimia keräten.

MAANANTAI. Herään klo 4.30. Kellojen siirtely talvisaikaan tarkoittaa siis sitä, että me aamuvirkut herätään ennenkuin aamulehti ehtii kolahtaa postilaatikkoon. Ehtiipähän nauttia aamukahvit rauhassa. 

Koska talossamme asuu isovillakoiravanhus Sulon lisäksi aivan käsittämättömän aamu-uninen nuorimies Otto-staffi, en edes yritä lähteä aamulenkille ennen seitsemää. Tänään hänen ylhäisyytensä on valmis ulos kahdeksalta. Tunnin lenkki, jonka jälkeen tupla-annos kaurapuuroa mustikoilla ja raejuustolla. Voisin elää pelkällä puurolla!

Klo 10 alkaa crossfitin aamutreenit Fit Boxilla Akaan Toijalassa. Tykkään treenata aamulla, koska ilta- päivällä alkaa tehot olemaan aika vähissä. Ohjelmassa oli muun muassa  käsilläseisontapunnerruksia. Usein meitä on sama porukka, paikallisia yrittäjiä, joilla on mahdollisuus tehdä omat työvuoronsa itse. Huipputyyppejä, mikä tekee treenaamisesta aina parempaa. 

Treenistä nopeasti kotiin suihkuun ja syömään ja kohti Tamperetta töihin. Ja koska elämme aikaa, jolloin valon näkee vain, jos ehtii vilkaisemaan keskellä päivää ulos, tilasin   valomiehen kartoittamaan kampaamon valon lähteet. Jätettiin asia vielä hautumaan. 

Pääsen kotiin klo 20 ja koska matkaa Tampereelta Viialaan on noin 40 kilometriä, jää ilta lyhyeksi. Ilta-pala ja nukkumaan. 

Tampereen liikkeellä on huippusijainti, sillä myös ratikkapysäkki on suoraan etuoven edessä.
Kuvassa lisäkseni Jenna Mäkinen Fame by Jenna Akaa (kesk.) ja Sanna Kiuru (oik.) Kauneuskulma Hehku Akaa, Crossfit-tunnin käsilläseisonta-punnerruksissa.
Tampereen liikkeen huipputyypit Joni Laukkanen ja Susanna Uotinen. Susanna astui remmiin mukaan syyskuun alussa, luovuttuaan omasta Studio Image -liikkeestään. Kuvasta puuttuu Heidi Koivu, joka on äitiyslomalla.

TIISTAI. Unta riitti 05.15 asti. Alkaa pikkuhiljaa rytmi palautumaan. Lenkille klo 7. Lenkkeiltiinkin koiran kanssa Akaan Viialassa sijaitsevalle kampaamolle. Siivoilin vessoja ja imuroin. Yleensä päiväni ovat niin hektisiä, ettei juuri lattioiden luuttuamiseen liikene aikaa kuin viikonloppuisin. Eli vapaapäivät ovat aika minimaalisia. 

Työpäivän vietän Tampereen liikkeellä, jossa illan viimeisenä asiakkaana uskollinen asiakas Rovaniemeltä saakka. Ei sitä kampaajaa hevillä vaihdeta, vaikka muutetaankin 800 kilometrin päähän.

Kotona olen vasta iltayhdeksältä, joten samalla kaavalla kuin edellinenkin ilta – iltarahkan kautta nukkumaan. Vai kehtaako tässä sanoa, vai onko noloa,  että tulee sitä lähes joka ilta katsottua hetki Big Brotheria ennen nukkumaan menoa…

Siivousapulainen Otto.
Asiakkaana Pinnin syyskuun kantea koristanut Minna Kauppinen.

KESKIVIIKKOYllätys, että heilun taas viiden jälkeen ylhäällä. Lenkille ja töihin klo 9. Työpäivä onkin Viialassa, joten matkaan menee kolme minuuttia, jonka reippaana taitan autolla! Tämä tapa kaipaisi muutosta…

Pääsen töistä jo klo 17, koska meillä on Otto-staffin kanssa koirakoulu Valkeakoskella klo 18. Tämä olikin viimeinen kerta, joten Otto-herra lienee seutukunnan parhaiten käyttäytyvä koira. Odotan siis tästä lähtien löytäväni kenkäni täysin ehjinä…

Viialan liikkeellä kynsiteknikkomme Suvi Vuori on päässyt upeatukkaisen kampaajamme Katja Väisäsen taituroitavaksi.
Suoritimme kunnialla Oton kanssa pienen koirakoulun loppuun, loistavin tuloksin.

TORSTAI. Ylös 5.30, kahvit, puurot ja pikkulenkki. Työpäivä alkaa Viialassa klo 8 tyvivärillä, jonka jälkeen kiiruusti Toijalaan treeneihin klo 10. 

Crossfit on lajina hyvin raskas ja kuormittava, joten puolentoista tunnin palautuminen on ihan minimi ennen töihin menoa. Kiireellä taas suihkuun ja töihin. 

Vaikka asiakkaan oma unohtaminen saapua paikalle on omasta kukkarosta pois, tälle päivälle pikku tauko teki hyvää, sen verran oli raskas treeni. Ehdin siis hyvin siivoilla ja käydä oman kylän ihanassa Kukka- ja hautauspalvelu Laaksolla kanerva-ostoksilla. Mahtavat myyjät tuntevat makuni jo monen vuoden kokemuksella, joten riittää kun sanon mihin laitan kukat ja homma hoituu, ja vielä liikkeelle toimitettuina. Tämän tyylinen palvelu toimii hyvin pitkälti kaikissa kylämme putiikeissa, se tekeekin tästä pikku paikkakunnasta rakastettavan, vaikka välillä kaipaakin kaupungin hulinaan. Onneksi sitä hulinaa pääsee haistelemaan Tampereen liikkeelle!

Samalla kävin hakemassa torilta maistiaisiksi liikkeen tytöille, Haapasalon Villen Hatsapurileivän. Itse Villeä ei tosin näkynyt paikalla, mutta hyvin näytti asiakkaita riittävän jopa Viialassa. Leipä olikin melko tuhtia tavaraa!

Loppupäivän asiakkaat onneksi saapuivat ajallaan. Oma äitikin kävi pitkästä aikaa laittamassa hiuksiaan. Ikävä kun arki on niin kiireistä, ettei kyläilemään ehdi useinkaan. Tähänkin asiaan tarvitaan muutosta…

Tämänkin päivän ilta jäi kotona  lyhyeen, mutta onneksi vanhempi poika on ollut lomilla armeijasta koko viikon, niin on koirilla seuraa.

Crossfit-tunnilla mukana parturi-kampaajat Sanna Salo (vas.) Glohair Sibeliuksenkatu Hämeenlinna ja Jenna Mäkinen Fame by Jenna Akaa (vas.).
Kukkakauppayrittäjä Hanna Hevonoja (oik.) sekä Maritta Salo (vas.) aina yhtä pirtsakat kukkamyyjät Kukka- ja hautauspalvelu Laakso.

PERJANTAI. Normiaamu. Ylös klo 5. Tampereelle lähdin ajelemaan klo 8 ja olen sopinut puhelinhaastattelun ajomatkalle. Mahtavaa ajanhallintaa. Haastattelu on Love it- Valmennuksen, Intohimosta duuni- blogisarjaan, joka kertoo ihmisistä, jotka ovat toteuttaneet unelmansa ja tehneet intohimostaan duunin. Valmennusta vetää varsinainen tehokaksikko Noora Uitto ja Emilia Rautiainen. Haastattelu saadaan valmiiksi juuri kun saavun Tampereelle. 

Ensimmäinen asiakas saapuu klo 9 ja klo 14.15 nilkka suorana kohti Viialaa. Klo 15 alkaa neljän leikkuun suora ja yllätys, takaisin Tampereelle. Ei ihan perustyöpäivän kaava. 

Tampereen liikkeelle olen tilannut seinämaalauksen, joten kävin katsastamassa kuinka taiteilija pärjää. 

Kotiin klo 21.15 ja sushisatsin saattelemana nukkumaan. Lemppariohjelma Sohvaperunat jääkööt sunnuntaille, jonka aion todellakin viettää makuuasennossa sohvalla.

Puhelinpalaveri autossa Viiala-Tampere matkan ratoksi. En voisi enää elää ilman AirPodseja. Olen äänikirjojen suurkuluttaja!

LAUANTAI. Herätys klo 5, ehkä ensi viikolla saisi unirytmin jo normaaliin klo 6.00 herätyksiin. Töihin Tampereelle lähdin ajelemaan klo 8. Tein lyhyen päivän, värejä ja kampauksia. Ilmeisesti moni uskaltaa jo viettää taas pikkujouluja, sen verran kysyntää kampauksille on ollut viime aikoina.

Päästyäni kotiin, laitoin vähän kiharaa omaankin tukkaan ja pojan kuskaamana ystäväpariskunnalle syömään ja pelailemaan. Illan emäntänä on itsekin kampaajana Hairle-kiinissa työskentelevä lapsuuden ystäväni Lilli Virtanen. Mukana on myös Viialan liikkeessä lokakuussa aloittanut jäsenkorjaaja Maarit Vilpas. Moni someystävä tunteekin hänet ehkä useista TikTok-videoista, joita tehtailimme koronan iskiessa Suomeen keväällä 2020. Suljettuani molemmat liikkeeni kuukauden ajaksi, piti yllättävä vapaa-aika jotenkin käyttää. Anteeksi lapseni…

Ilta venyi puoleen yöhön, mutta olipahan taas hauskaa. 

Aina on hyvä syy kuplivalle! Parturi-kampaaja Lilli Virtanen Hairlekiini (vas.) ja jäsenkorjaaja Maarit Vilpas MV Energy Balance, Hiusstudio Art (kesk.).

SUNNUNTAI. Tämä päivä meni sohvalla nukkuen. Muutaman leffan yritin katsoa, mutta nukahdin ennen kuin alkutekstit olivat edes loppuneet. Olen oppinut olemaan potematta huonoa omaatuntoa siitä, että vietän yhden päivän tekemättä yhtään mitään. Mutta ensi viikolla on taas tiedossa pitkiä työpäiviä, joten kaikki lepo on tervetullutta.

Kaiken kaikkiaan kiva ja monipuolinen viikko takana ja tietysti parasta oli saada vanhempi poika, Rasmus, lomille armeijasta. Nuorempi poika Eetu, huikkaa vielä tuolta taustalta terveiset lukijoille!

Mahtavan upea sunnuntaiseuralaiseni Otto, Redchain Black Hummer.

Mira Pitkänen

Ammattinimike: Parturi-Kampaaja, yrittäjä.

Liike, jossa työskentelet: Hiusstudio Art.

Erityisosaamisalueet: Rohkeat värit ja isot muutostyöt.

Mitä teet ensi viikolla: Töitä riittää kampaamoilla, mutta viikonloppuvapaan vietän perheen kesken ja kotipiha kaipaa myös ehkä pientä koristusta ja valaistusta.

Terveiset kampaajille: Ihanaa Joulun aikaa! Toivotaan, että viimeistään ensi toukokuussa pääsemme Pinnin gaalan yhteydessä tapaamaan toisiamme! Ja napatkaa hihasta, jos tulette vastaan, aina on ilo tutustua ammattiryhmämme mahtaviin persooniin!

Somekanavat: Facebook: Hiusstudio Art Akaa, Hiusstudio Art Tampere
Instagram: @hiusstudioart, @mirapitkanen1
www.hiusstudioart.fi