Minun viikkoni // Petra Järvi

Minun viikkoni // Petra Järvi

Tällä palstalla tutustutaan hiusalan ammattilaisen työviikkoon ja kurkistetaan myös salongin ulkopuoliseen elämään, sen arkeen ja juhlaan.

Nimi: Petra Järvi
Tirehtööri, parturi-kampaaja, meikkaaja, L’Oréal-freelancerkouluttaja
Liike: Sydämen Pohjasta
Erityisosaamisalueet: kampaukset, luovat ideat, asioihin tarttuminen.
Ensi viikko: Teen normaaleja liiketyöpäiviä Turussa ja Helsingissä. Emma pitää meille Turussa leikkauskoulutuspäivän, mitä odotan kovasti. Molemmissa kaupungeissa pidän liikkeen sisäiset 2h palaverit. Viikonloppuna vietän veljeni pojan ristiäisiä ja lepään.
Terveiset kampaajille: Iloa kesään, elämä on juhla!

Olen Petra Järvi, 38-vuotias elämän janoinen ja iloinen tyyppi, äiti, yrittäjä ja luonteeltani aika touhukas. Tämä elämän jano tekee sen, että elän aika värikästä ja tapahtumarikasta elämää. Minulla on 5-vuotias Ilo-poika ja kaksi liikettä, joissa työskentelee tällä hetkellä 16 tekijää.Sydämen Pohjasta -liikkeeni sijaitsevat Helsingissä ja Turussa ja minulla on kodit molemmissa kaupungeissa. Työskentelen viikko-viikko käytännöllä kummassakin, ja poikani on minulla aina Helsingin viikoilla.Tervetuloa mukaan viikkoni pyörteisiin!

KESKIVIIKKO 14.3.
Hierontaa ja töitä junassa

Aamuni alkaa harvinaisuudella. Pääsen Turun liikkeessä hierojamme Hanski Soittilan ihanaan käsittelyyn! Liikkeemme aukesi Turkuun syyskuussa ja vasta nyt olen saanut varattua hänelle aikoja, jotta saan hoidettua välillä itseänikin. Olen Hanskin käsittelyn jälkeen aivan kuin toinen ihminen.
On aika aloittaa työt Turun liikkeen palaverilla. Meillä on palaveri-käytäntönä molemmissa liikkeissä se, että kokoonnumme kaksi kertaa kuukaudessa. Kerran kuussa on kahden tunnin aamiaispalaveri, jossa käymme läpi isompia asioita ja lisäksi kerran kuussa tunnin pikapalaveri. Tänään on tuo pikkupalaveri ja pääsemme taas kartalle juoksevista asioista. Palaverit ovat liikkeidemme kantava voima, sillä on tärkeää, että info kulkee ja kaikki tietävät aina missä mennään.

Palaverin jälkeen meillä on sisäinen inspiraatiopäivä väreistä ja valmistelemme jo muutamaa mallia ensi tiistain näytökseen, jonka pidämme molempien liikkeiden voimin. Helsingin uusin vahvistuksemme Jaana Mäyrä on tullut Turkuun pitämään meille tämän päivän ja pidämme suuressa arvossa sitä, että voimme jakaa osaamistamme omalla porukalla.

Jaanan pitämä koulutus oli tosi onnistunut, kävimme ensin läpi teoriaa, inspiraatiokuvia ja kysymyksiä, jonka jälkeen teimme jokainen värimallit. Saimme paljon näkökulmia jaotteluihin, värisekoituksiin ja sopivuusajatteluun. Mallit olivat iloisia lähtiessään kotiin.
Työpäivän jälkeen suuntasin jo poikkeuksellisesti kohti Helsinkiä, normaalisti vaihdan kaupunkia aina perjantaisin.

Junamatkan hyödynsin tekemällä kirjanpitoa. Luovuin autosta syksyllä ja se on ollut hyvä päätös. Liikkuminen julkisilla vapauttaa käteni ja aivoni joko työhön tai lepoon. Pari tuntia menee aina ihan siivillä mitä ikinä sitten teenkään matkalla. Pää oli tyynyssä klo 23.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TORSTAI 15.3.
Meditaatiolla hyvään päivään

Herään klo 7. Minulla on tavoitteena meditoida 10 minuuttia aamuisin heti herättyäni. Tänä aamuna tavoite toteutui, ja päivä lähti ihanasti käyntiin.

Vuorossa valmistelupäivä L´Oréalin studiolla ensi viikon näytöstä varten.
Molemmat liikkeet saapuivat paikalla, ja teimme koko päivän valmisteluita malleillemme. Liikkeissäni työskentelee lisäkseni neljä L´Oréalin freelancer-kouluttajaa, ja olimme heidän kanssaan tehneet suunnitelmat ja työjaot tiimeittäin tulevaa näytöstä ajatellen.
Päivä oli todella hauska ja opettavainen, kun saimme yhdessä suunnitella ja ideoida malleille tehtäviä kokonaisuuksia. Saimme jo hommat hyvin tulille itse tiistaita varten.
Menin vielä valmistelupäivän jälkeen Helsingin liikkeelle tekemään yhden asiakastyön ja olin kotona klo 20.30. Pyrin venyttelemään ja tekemään joogaharjoitusta Yogaia-aplikaation kautta mahdollisimman paljon, mutta tänä iltana mehut olivat puristettu ja nukkumatti kutsui nopeast

 

PERJANTAI 16.3
Raikasta raitaa ja ikävän pusuja

 

Torkuttelen… Meditaatio jää, mutta aloitan hyvällä fiiliksellä työpäivän klo 9. Teen kolme väriä ja leikkausta tutuille asiakkaille, joiden hiuksia olen saanut laittaa jo pitkään. Sisustussuunnittelija Milla Alftan on yksi heistä ja tänään teimme hänelle auringosta inspiroituneina jo selkeästi keväisemmän lookin. Millalla on aivan upea pitkä, luonnonkihara hius, jota tänään raidoittelimme ja sävyttelimme viileämmäksi ja raikkaammaksi. Raidat tein L´Oréalin Blondstudio Multitechnique vaalennusjauheella, aloittaen miedosta hapetteesta ja vahventaen sekoitusta, jotta sain vaalennuksen toteutettua tasaisesti. Sävytin sekä raidat että koko hiuksen Dialightin milkshake sävyillä 10,12+9,11+clear+2,7% hapete. Lopuksi leikkasimme ja teimme vaihteeksi suoran lookin Millalle, vaikka hänen oma kiharansakin on aivan upea!

Työpäivän jälkeen lähden hakemaan Iloa päiväkodista ja viikonloppu voi alkaa. Jälleen näkeminen viikon jälkeen on aina yhtä ihana. Vaikka soittelen hänen kanssaan päivittäin, tuntuu viikkoa ajallisesti pitkältä ja halipula ja ikävä on aina kova. Hukutan hänet siis tapani mukaan pusuihin.
Perjantaisin menemme yleensä perinteisesti Picniciin uuniperunalle, ja niin teemme nytkin. Loppuillan otamme rennosti kotona Helsingissä, katsomme TVOFia telkkarista ja venyttelen samalla. Ilo jumppailee kanssani. Yleensä lähdemme viikonlopuksi Turkuun, mutta tänä viikonloppuna Ilon isommat sisarukset tulevat meille ja sovimme että olemme tällä kertaa Helsingissä.

 

LAUANTAI 17.3.
Vapaapäivän iloa

Aamu on ihanan aurinkoinen, täydellinen sää ulkoiluun, joten ei kun menoksi.
Lähdimme Kaivariin puistoilemaan Ilon ja hänen siskonsa Tuan kanssa ja teimme pikku lenkin myös jäätä pitkin Uunisaareen.

Meressä käveleminen oli Ilon mielestä erikoista ja jännittävää. Kahvilan herkut maistuivat meille kaikille.

Koska Tua oli toipumassa flunssasta, suuntasimme aika pian kuitenkin kotiin ja päivälevoille. Ehdotin, että olisimme menneet illalla leffaan, mutta lapset toivoivat piknikkiä ja telkkarin katsomista kotona, joten teimme sen. Ilosta on aina ollut hauskaa, kun laitamme viltin olohuoneen lattialle ja katamme siihen retkeilymeiningillä piknikin.
Ilta oli leppoisa, ihanan rentouttava kaikille.

SUNNUNTAI 18.3.
Sunnuntailepoa kera Pitkätossun

Sunnuntailla heräilimme rauhassa ja teimme aamiaisbrunssin kotona. Myös Ilon veli Kaapo tuli meille kaverinsa luota yö-kylästä ja harmiksemme totesimme, että hänellä alkoi nousta kuume. Ei auttanut kuin pistää lepovaihde silmään ja sunnuntain otimmekin porukalla iisisti. Uuno-peliturnauksia ja yhdessäoloa. Illalla isot lapset menivät omaan kotiin ja me piirtelimme ja värittelimme vielä värityskirjaa Ilon kanssa. Luemme tällä hetkellä Peppi Pitkätossua iltasaduksi ja siihen nukahdimme molemmat. Sunnuntain lepo tuli kaikille tarpeeseen, välillä on syytä vain olla.

MAANANTAI 19.3.
Koulutusta ja itsevärjäystä

Maanantai alkaa vauhdilla. Ilo meni tyytyväisenä päiväkotiin ja minä reippaana yhdeksäksi töihin. Meditaatio-tavoitekin toteutui. Ensimmäinen asiakkaani Anna on käynyt minulla jo vuosia. Tänään hänkin haluaa keväisempää ja valoisampaa ilmettä. Vaalennushommiin siis!

Teemme ratkaisun, että vaalennan hänen hiuksensa tyveä lukuun ottamatta kokonaan, jotta saamme raidoitetusta väristä yhtenäisemmän ja väristä selvästi vaaleamman.  Suosittelin vaalennuksen yhteyteen Smartbond-käsittelyä, joka suojaa hiusta tehokkaasti vaalennuksen aikana. Annalla on paljon hiusta, ja aikaa oli varattu vain 3 h. Lähden rivakasti toteuttamaan prosessia. Levitin ensin tyvivärin Diarichessestä kauttaaltaan, sekoitus 8,02+9,01 4,5% hapete. Sitten lähdin vaalentamaan niskasta alkaen siten, että levitin latvaosaan Blondstudio Multitecniquen vaalennusjauheen 6% hapetteen kanssa. Tyven ja vaalennuksen välisen osan työstin Blondstudio Freehand jauheen ja 9% hapetteen kanssa. Sain näin yhdistettyä kauniisti kirkkaan vaaleaksi halutun latvan ja tyvivärin. Levitin vaalennuksen osioittain ensin folion sisään ja vaikutusajan loppuvaiheessa avasin foliot, yhdistin osiot ja annoin vaikuttaa vielä hetken.

Kun haluttu vaalennustaso oli saavutettu, huuhtelin hiukset ja sävytin ne Dialight sekoituksella 9,21+10,12+clear 2,7% hapetteella. Lopuksi viimeistelin Smartbond-hoidon ja hius tuntui sen jälkeen todella hyvälle ja eheälle, vaikka oltiin tehty vaalennus käsittely. Vielä leikkaus ja föönaus, ja niin olimme aikataulussa valmiina.

Loppupäivänä meillä oli vielä Redken-koulutus, jonka Jukka Tikkinen kävi pitämässä. Kävimme läpi uudet Redkenille tulleet tuotteet ja kertasimme myös paljon vanhoja. Päivitys teki kaikille hyvää ja saimme kattavan infon odotettuun miesten linjaan, joka Redkenille saapuu huhtikuun alussa.
Tämän Redken-koulutuksen aikana levitin kaikessa hiljaisuudessa samalla itselleni värin ja pesaisinkin sen siinä sitten itse. Välillä sitä naurattaa, kun on kaksikin omaa kampaamoa, mutta tämän oman tukan kanssa tämä touhu on juurikin tätä.

Koulutuksen jälkeen haen Ilon ja menemme fudistreeneihin. Maanantain treenit ovat ulkona, mikä tekee itsellekin tosi hyvää, sillä lenkkeilen kenttää ympäri treenin ajan.

Kyllä maistui ruoka molemmille, kun päästiin kotiin. Menimme ajoissa Peppi Pitkätossun maailmaan ja nukahdimme tyytyväisenä, huomenna iso päivä edessä.

TIISTAI 20.3
Näytöspäivän jännitys

Aloitan aamuni klo 6 meditoinnilla ja kunnon aamupalalla. Suihku ja kuntoon laittautuminen. Tiedän, että päivästä tulee pitkä, joten valmistaudun rauhassa ja haluan lähteä kiireettömästi tähän päivään. Herättelen Ilon ja teen hänelle aamupalaa, olemme matkalla päiväkotiin klo 8.20, joten olen aikataulussa L´Oréal studiolla klo 9 aloittamassa näytöspäivää.
https://youtu.be/JRypHntPggk

Molemmat tiimimme ovat siis tekemässä tätä näytöstä, ja päivä sujuu todella mallikkaasti suunnitelmiemme mukaan. Tavoitteenamme on esitellä ajankohtaisia, upeita hiuksia sekä mahdollisimman liiketyöläheisiä tekniikoita, joita kampaajien olisi helppo toteuttaa omassa arjessaan.

Suunnitteluvaiheessa oli selvää, että haluamme panostaa kokonaisuuteen. Koimme, että mallien meikit, vaatetus ja ulkoasu ovat myös isossa roolissa. Meikkaus tapahtuu tietysti oman tiimimme voimin, sillä meikkaajia tiimissämme on lukuisia. Olemme saaneet tiimiläisten aktiivisuuden ja innokkuuden johdosta malliemme vaatteet lainaksi Uhana designilta, kengät Vansilta ja Mangosta.

Me kaikki viisi freelancer-kouluttajaa olemme valmistautuneet pitämään itse esityksen, ja mukaan lavalle otan myös meidän Pauliinan, joka omaa paloa kouluttautumiseen. On hienoa, että voin mahdollistaa erilaisia kokemuksia kaikille tiimieni jäsenille. Nämä kokemukset antavat jokaiselle paljon potkua ja intoa, ja tuovat arjen keskelle kivaa vaihtelua. Lisäksi koemme kaikki, että yhteiset projektit kohottavat tiimihenkeä. Niin myös tänään, ja päivä sujui sutjakkaasti, toinen toistamme auttaen ja yhdessä näytöstä työstäen.

Klo 18 avaan tilaisuuden ja seuraavat kaksi tuntia teemme demotöitä ja esittelemme valmiita kokonaisuuksia.

Näytös oli kokonaisuutena todella monipuolinen. Saimme esiteltyä ihania värejä resepteineen ja tekniikoineen, hyviä leikkaustekniikoita ja ideoita sekä ajankohtaisia kampauksia ja niksejä niiden tekemiseen.

Puhuimme myös paljon konsultoinnista, sopivuusajattelusta, asiakkaan kohtaamisesta ja palvelusta, tärkeistä asioista, joita pyrimme joka päivä Sypossa tekemään hyvin. Näytöksen jälkeen mallit vielä kuvattiin, jäljet siivottiin ja kotona olin kello 22.

Kun pistin päätä tyynyyn, olin iloinen päivästä ja ylpeä SyPolaisista, jotka olivat tehneet upean näytöksen!
Alla Jari Laamasen ottamat valokuvat hiusmalleista.