Minun Viikkoni // Saara Sallinen

Minun Viikkoni // Saara Sallinen

Tällä palstalla tutustutaan hiusalan ammattilaisen työviikkoon ja kurkistetaan myös salongin ulkopuoliseen elämään, sen arkeen ja juhlaan.

Nimi: Saara Sallinen
Ammattinimike: Studio Secretary
Työpaikka: Wella Studio Helsinki
Erityisosaamisalueet: Asiakaspalvelu, tapahtumien järjestäminen ja organisointi.
Mitä teet ensi viikolla: Hoidan viimeisiä matkajärjestelyjä Lontoon asiakasmatkaa varten ja uin mahdollisimman useana iltana.
Terveiset kampaajille: Lämpimästi tervetuloa Wellan koulutuksiin! Täällä ollaan valmiina teitä varten.
Somekanavat: Instagram @venkuilija
”Positiivinen asenne kantaa pitkälle. Muistakaa hymyillä paljon!”

Tervetuloa seuraamaan minun työviikkoani. Työpäivien sisältö vaihtelee todella paljon toisistaan ja saan tehdä monipuolisesti kaikkea mahdollista. Työskentelen pääasiassa Wella Studiolla Helsingissä. Kun asiakkaat saapuvat Studiolle, olen aina ensimmäisenä vastassa ja huolehdin heidän viihtymisestä.
Tällä viikolla Wella Studio herää eloon kesän jäljiltä ja sesonki alkaa. Viime viikosta pakko sanoa sen verran, että olimme kokoontuneet Tukholman saaristoon koko Wellan Pohjoismaisen organisaation voimin yhteiseen myyntikokoukseen. Kokouksen lomassa oli myös juhlan tunnelmaa. Tänä syksynä minulle tuli täyteen 10 vuotta Wella-uraa. Kylläpä aika rientää!

Tässä kuvassa minä ja mun rakas kollega Wella Capability Trainer Jari Palin juuri hetkeä ennen kuin hän vei minut tanssin pyörteisiin! Jarin kanssa ollaan ehditty kokea vaikka mitä näiden vuosien aikana.

Maanantai 4.9.
Saatiin tiimiin hyvä harkkariReipas viikko tiedossa! Kauden alussa täytyy tarkistaa, että kaikki tilat ovat priimakunnossa. Tänään oli treffit L&T:n site manager Samu Rummukaisen kanssa, ja neuvoteltiin uusista valoista ja pienistä Studion fiksailuista. Katsastettiin myös esimieheni education country manager Milla Partosen kanssa uusia sisustusmahdollisuuksia. Tämän jälkeen haastattelin parturi-kampaajaopiskelija Susannan, joka oli kiinnostunut hakemaan meille työssäoppimaan. Sovittiinkin, että hän voi aloittaa heti samalla viikolla. JES! Olemme aina tosi iloisia, kun saadaan meille hyviä harkkareita.Piipahdin tervehtimässä alakerran Butik Kampaamossa meidän freelancer-kouluttaja Riku Tuovista ja vein koulutuksen terveiset tuoteuutuuksista. Minun työhön kuuluu myös muun muassa huolehtia freelancereiden tiedottamisesta.
Iltapäivään mahtui vielä palaveri meidän sales coordinator Janne Fältin kanssa. Organisaatiomuutoksen myötä on tullut kaikkea uutta opeteltavaa! Lopuksi laitettiin tilata valmiiksi Wella-kouluttaja Johanna Murun kanssa seuraavan päivän tapahtumaa varten ja fiilisteltiin uusia WellaPlex-pakkauksia ja tietty Sophie Turneria, joka on meidän WellaPlex-lähettiläs!Töiden jälkeen lähdin huoltamaan kehoa Joogakoulu Siltaan Terve Selkä ja keho-tunnille. Päätetyöskentely vetää paikat jäykiksi.


Tiistai 5.9.
Koordinointi ja treffit
Kauden ensimmäinen koulutus! Tästä se taas lähtee kausi pyörimään. Ihanaa oli nähdä innokkaita asiakkaita Wellan värikurssilla.


Wella järjestää tänä syksynä myös kolme asiakasmatkaa, jotka koordinoin. Siinä riittääkin aika paljon työtä, mutta työ on myös palkitsevaa, kun asiakkaat ovat tyytyväisiä ja saamme hyvää palautetta. Tänään kontaktoin asiakkaita Malagan-matkan tiimoilta ja selvittelin lentolippuja ja huonevarauksia matkatoimiston kanssa.


Osa päivästä meni järjestelmä-koulutuksessa ja kävimme myös kollegani Sofia Reitin kanssa vielä tulevan torstain näytösmalleja läpi. Tarkistin myös tulevan viikon kaikki catering-tilaukset sekä assareiden ja meikkareiden aikataulut. Kaikki näyttää olevan reilassa.

Illalla olikin treffit mieheni kanssa! Mukavaa päästä joskus keskellä viikkoa vähän rentoutumaan kahden kesken. Nautittiin alkupalat ja aperitiivit mieheni luona (hän oli ihan itse ne loihtinut ja vielä ostanut pienen lahjan, nice!!!)  ja käytiin dinnerillä Mamma Rosassa. Näitä pitäisi olla useammin!

Keskiviikko 6.9.
Söpö vieras ja munakoisoinspiraatio
Aamulla havaittavissa pientä väsymystä ja silmien alla turvotusta… Ei pitäisi syödä niin myöhään… ja niin paljon… Pakkelia naamaan ja innolla töihin!


Tänään saamme vieraaksi Studiolle WellaPlex –testiryhmän. Tulee olemaan huippupäivä!!


Sain myös ihasteltavaksi pienen söpön vieraan, kun hoitovapaata viettävä Wella-kouluttaja Rebecca Webb piipahti Studiolla. Pieni vieras ei tainnut olla yhtään niin iloinen kuin minä.
Hetken kahvittelun jälkeen olikin aika palata taas ruotuun ja käydä läpi Wellan tulevaa mega-tapahtumaa, joka järjestetään Hotel Clarionissa 18.11. Onneksi siihen on vielä hetki aikaa… monta liikkuvaa osaa…

Välillä saan inspiraatiota kaikista ihanista ruokaresepteistä ja tykkään kokeilla kaikkea uutta. Tänään näin kaupassa hyvännäköisiä munakoisoja ja siitä se ajatus sitten lähti: Melanzana alla parmigiana. Se on niin hyvää! Paljon juustoa ja itsetehty tomaattikastike kruunaa tämän herkun.
Illalla oli upea sää ja päätin lähteä vielä virkistäytymään mereen. Uiminen on ihan parasta! Mereen jää kaikki huolet ja surut.

Torstai 7.9.
Aamupyöräilystä näytöspäivän iltaan

Tulin aamulla jo aikaisin töihin. Ihanaa pyöräillä huristaa lempeässä syyssäässä. Pyöräilen yleensä töihin niin kauan, kunnes tiet jäätyvät. On mukava aloittaa päivä, kun on reippaillut raikkaassa ilmassa. Siinä ainakin herää kunnolla!
Näytöspäivinä on aina todella paljon hommaa. Hyvä olla ajoissa liikenteessä. Tänä aamuna olin sopinut pikaiset aamiaistreffit keskimmäisen poikani kanssa Studiolle. Studion sijainti on täydellinen. Tänne on aina helppo poiketa.

Näytöspäivinä Studio täyttyy kouluttajista, malleista, assareista ja meikkareista ja koko paikka tuntuu välillä muurahaispesältä.

 

Tekemisen meininki ja hyvä fiilis näkyy ja tuntuu joka nurkassa. Ennen mallien saapumista kävimme kouluttajien kanssa läpi päivän agendan ja mallit.

Sebastian –kouluttaja Manuela Norrgrannin kanssa tsekattiin tekniikka. Ohjeistin assareille työtehtävät ja esittelin mistä mitäkin löytyy.

Meikkitaiteilijat varaan jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Keiku Borgström on meidän luottomeikkari. Tänään hänellä oli työparina mukana meikkitaiteilija Satu Arvo.

Pari malliperuutusta oli tullut illan aikana, joten pistettiin Sofian kanssa hälytys päälle ja yritettiin järjestää tilanne kuntoon. Tälläkin kertaa onnisti!

Sitten olikin aika järjestää NIOXIN-kouluttaja Joni Justanderin kanssa NIOXIN Showroom Studion aulaan.

Tällä kaudella asiakkaiden on mahdollista tutustua NIOXIN-sarjaan jokaisen Trend Vision-näytöksen yhteydessä. Valmistelut jatkuivat ja koreografiaharjoitukset alkoivat. Autoin meidän luottoassaria Jopoa järjestelemään salia, kun meinasi jo aika loppua kesken ennen asiakkaiden saapumista. Äkkiä vielä kylmää kuohuviiniä laseihin, katse peiliin, vaatteiden vaihto, huulipunaa ja korkkarit jalkaan. Kaikki valmista!

Edustajat Hanna Rihu ja Timo Kortemäki ottivat kanssani asiakkaita vastaan. On aina hauskaa kauden alussa tavata kaikkia asiakkaita ja vaihtaa kesän kuulumisia. Kymmenen vuoden aikana useista asiakkaista onkin tullut jo niin tuttuja.

Näytöksen aikana ehdin hetken hengähtää. Kaikki näyttää sujuvan suunnitelmien mukaan. Jes!

Nopean siivouksen jälkeen jäin nauttimaan itsekin näytöksestä. Tämän kauden lookit on niin upeita!

Perjantai 8.9.

Kiharat vakavaan harkintaan

Tänään valmistauduimme töihin tyttäreni kanssa. Hänellä on taksvärkkipäivä ja mikäs sen hauskempaa kuin tulla äidin työpaikalle. Amelia on ihan innoissaan!

Paperin silppuaminen ei ehkä ollut se mieluisin päivän tehtävä, mutta onneksi löytyi kaikkea hyödyllistä ja kivaakin puuhaa.

Tänään Studiolle saapui yhteiseen liikekohtaiseen koulutukseen Butik Helsinki ja Butik Turku. Iltapäivällä Manuela Norrgrann ja Jari Palin vetivät heille kiharakoulutuksen ja innostuin siitä itsekin niin paljon, että harkitsen vakavasti kiharoita. Saas nähdä!

Illalla meidän kouluttaja Petri Hell ehti parturoida vanhimman poikani hiukset ja itsekin sain uuden värin by Joni Justander. Olikin jo aika vaihtaa lookia!

 

 

 

 

 

 

 

 

Lauantai 9.9. 

Päivä itselle

Reippaan työviikon jälkeen nautin hitaasta ja hiljaisesta aamusta kahvin ja Hesarin merkeissä.

Kävin virkistäytymässä meressä Lauttasaaren rannalla ja sovin taidenäyttely-treffit ystävän kanssa Kaapelitehtaalle Suomen Valokuvataiteen Museoon Francesca Woodmanin näyttelyyn.

Se herättikin paljon ajatuksia itseydestä, minäkuvasta ja oman kehon olemuksesta ja hyväksymisestä. Suosittelen! Huomenna bonus-lapsen rippijuhlat. Sen jälkeen en tee mitään. Paitsi käyn uimassa, tietysti!

 

 

 

Sunnuntai 10.9.
Urheilua ja pannareita

Aamulla olikin reipas herätys, kun piti ennättää bonus-lapsen rippijuhliin Espooseen. Aina sitä vaan hämmästelee, miten tämä jälkikasvu kasvaa niin hurjaa vauhtia ja kaikki omat ja bonukset ovat saavuttaneet teini-iän. Huhhuijaa.
Sateisestä säästä huolimatta halusin juhlien jälkeen kävelylenkille ja uimaan. Yritin kovasti houkutella miestäni mukaan uimaan, mutta kylmä vesi ei häntä houkutellut. No, oma uimavahti on aina hyvä olla mukana.

Illalla uppouduttiin tyttären kanssa kesämuistoihin, kun teimme valokuvatilauksen meidän Italian lomamatkakuvista. Kyllä tuli matkakuume!

Onneksi seuraava reissu on jo suunnitteilla. Iltapalaksi paistettiin vielä ihania pannareita; päälle maapähkinävoita, banaania, tuoreita mustikoita ja mansikoita.

 

 

Mansikoissa ei kyllä maistunut enää kesä. Niin se syksy on taas täällä.