Minun Viikkoni // Satu Kallio

Minun Viikkoni // Satu Kallio

|||||||||||||||||||||||||

Tällä palstalla tutustutaan hiusalan ammattilaisen työviikkoon ja kurkistetaan myös salongin ulkopuoliseen elämään, sen arkeen ja juhlaan.

Nimi: Satu Kallio
Kampaaja, yrittäjä, Suomen Hiusyrittäjien puheenjohtaja
Liike: Kampaamo Satu
Somekanavat:
Facebook Kampaamo Satu sekä Satu Kallio Instagram: @satucca
Mitä teet ensi viikolla:
Ensi viikolla istun ainakin yhdessä nettikokouksessa ja paikallisyhdistyksen hallituksen kokouksessa, käyn siskon kanssa kylpylässä, teen töitä ja toivottavasti näen lapsenlapsia.
Terveiset kampaajille: Tehkää ilolla tätä ihanaa ja antoisaa työtä. Ja kuulumalla Suomen Hiusyrittäjiin saa apua ja työkaluja yritystoiminnan tueksi. Lisäksi aivan ihanien kollegoiden vertaistukea.
Terveiset kollegoille: Työntäyteistä kevättä ja aurinkoista kesää kaikille!

Torstai 24.1.
Kuutamokävelyltä liiketyöhön

KELLO soitti kuudelta aamulla. Normaalisti torkutan useamman kerran, mutta nyt sain väännettyä itseni ylös yhden torkun jälkeen. Olen todellakin enemmän iltavirkku. Vaikka varaan aamulla hyvin aikaa, niin olen mestari hukkaamaan sitä.
Flunssasta oli vielä sen verran jäljellä, että aamu piti aloittaa nenäsumutteella.
Tänä talvena minut on varustettu näköjään heikolla vastustuskyvyllä. Jo useampi flunssa on tullut podettua.
Muiden aamutoimien jälkeen lähdin kävelemään rapsakassa pakkaskelissä (-12°) reilun 10 minuutin matkan työmaalle. Matkalle osui ihana talvinen kuutamo.

Aloitan työt kello 8.00 ja tänä aamuna oli ensimmäisenä vuorossa pitkäaikaisen asiakkaani väri ja leikkaus.

Seuraava asiakas, jolle olin varannut pitkän ajan, olikin joutunut siirtämään aikaansa.

Näin minulle jäi hyvin aikaa siivota paikkoja ja tutustua uuteen värisarjaan. Vaihdoin oveen myös uuden Suomen Hiusyrittäjien ovitarran.

Lounaaksi kelpasi tänään mikroateria.
Edustaja Pekka Rautio kävi kertomassa Simin uusimmat kuulumiset.

Loppupäivä oli normi liiketyöskentelyä.

Vielä vähän nuhaisena päätin jättää torstai-iltaisen joogatunnin väliin. Otin kumminkin hien pintaan imuroimalla ja pesemällä lattiat työpäivän päätteeksi.

Kotiin päästyäni kokkasin vähän, juttelin kuopuksen kanssa puhelimessa ja otin rennosti sohvalla.

Perjantai 25.1.
Uuden värisarjan testausta

PERJANTAIAAMU lähti käyntiin pikaisella puhelinpalaverilla Suomen Hiusyrittäjien toiminnanjohtajan Marja Liimataisen kanssa. Edunvalvontahommia.
Nastakengät jalkaan ja työmaalle.
Asiakaskunnassani on melko vähän miesasiakkaita, joten tänään vaihtelua työpäivään toi kaksikin parturointia.
Pääsin myös testaamaan uutta Four Reasons OPTIMA-hiusväriä. Tykkäsin kovasti
lopputuloksesta.

Työpäivän jälkeen kaupan kautta kotiin. Koska olen tällä hetkellä autoton, niin kannan repussani kaikki ostokset ja välillä tuntuu, että reppuni painaa noin 100 kiloa. Olen kyllä oppinut katsomaan kaupassa, että saisin suurin piirtein kaiken tavaran mahtumaan reppuun. Kesällä kuljen pyörällä ja se onkin mahtava laite. Pyörän päälle saa kasattua yhtä sun toista olohuoneen kattovalaisimesta kolmemetriseen parvekemattoon. Välillä on ollut olo kuin ylilastatulla kamelilla.
Auton hankinta on tässä kyllä pakostikin edessä jo uuden puheenjohtajapestinkin takia.

Kotona neuloin vielä vähän esikoisen tilaamaa Adidas-sukkaa.

Lauantai 26.1.
Ystävän pataruoka lämmitti

LAUANTAIN työpäivä oli yhdeksästä kolmeen, minkä jälkeen olikin jo kiire kotiin valmistautumaan iltaan.

Tiedossa oli 50+50 syntymäpäivät Kotkassa.
Ihana ystäväni ja kollegani ja Suomen Hiusyrittäjien koulutusvaliokunnan puheenjohtaja Niina Rahkonen tuli luokseni höyryävän ja herkullisen pataruoan kanssa.

Oli ihanaa työpäivän jälkeen istahtaa ja nauttia toisen valmistamasta ruoasta.
Sen jälkeen pitikin kiireesti laittautua iltaa varten.
Hienoissa puitteissa Kotkan Höyrypanimolla oli  Marika ja Sami Kirjavaisen iloiset satavuotisjuhlat.
Minun ja Niinan ilta jatkui vielä pikkutunneille paikallisessa tanssiravintolassa.

Sunnuntai 27.1.
Brunssia ja suksikauppoja

SUNNUNTAIPÄIVÄ aloitettiin rennosti Niinan kanssa myöhäisellä brunssilla.
Olin saanut houkuteltua Niinan kanssani suksiostoksille. Ja sinne sitten suunnattiin. Ihanan asiantunteva myyjä löysi minulle sopivan parin ja kaikki vermeet piti totta kai hankkia mukaan. Ei ole ainakaan välineistä kiinni, jos latu ei kutsu.

Kävimme vielä kiinalaisessa ravintolassa syömässä ja loppuilta menikin ihan vain lepäillessä.

Maanantai 28.1.
Leppoisa työpäivä

FLUNSSA-AIKA laittaa asiakkaita siirtämään aikoja ja näin kävi myös maanantaiaamun ensimmäisen asiakkaan kanssa. Ei haitannut ollenkaan aloittaa työpäivä vasta kymmeneltä. Päivä menikin mukavasti kivojen asiakkaiden ja mukavien töiden parissa.

Iltapäivällä vielä soitto toiminnanjohtajalle, kävimme läpi seuraavan päivän hiusyrittäjien hallituksen kokousta.

Tiistai 29.1.
Hiusyrittäjien asialla

TIISTAIAAMUNA seitsemän jälkeen hyppäsin taas Niinan kyytiin ja suuntasimme Kuninkaantien ABC:lle. Siellä vaihdoimme Katri-Leena Koivulan auton kyytiin ja menimme kimppakyydillä Helsinkiin. Katri-Leena on pitkäaikainen Suomen Hiusyrittäjien hallituksen jäsen.

Olimme saaneet kokoustamme varten tilat käyttöön yhteistyökumppaniltamme IdHairilta. Meistä pidettiin siellä erittäin hyvää huolta. Lämmin kiitos siitä Olli Vähänen ja muu IdHairin poppoo.

 

 

 

Kokouksessa kävimme läpi hiusyrittäjille tärkeitä tämän hetken asioita ja tietenkin tulevia. Meillä on Suomen Hiusyrittäjien hallituksessa koossa mahtava ja motivoitunut jengi. Koko porukka on täysillä mukana ja meillä on tekemisen meininki. Kaikki olivat päässeet paikalle: markkinointivaliokunnan puheenjohtaja Tiina Sohlberg, koulutusvaliokunnan puheenjohtaja Niina Rahkonen, Suvi Savela-Kirvesniemi, Eeva Heikkinen, Maarit Kauppinen, Katri-Leena Koivula, Nina Silvennoinen, Julia Lind, Helena Kuortti, Kirsi-Marja Lauttamus ja toiminnanjohtaja Marja Liimatainen. Hyvin sujuneen ja hedelmällisen kokouksen jälkeen olikin jo kiire suunnata lumen täyttämästä Helsingistä kohti Kotkaa. Siellä oli tarjolla Miraculoksen Optima värikoulutus.

Vähän myöhästyttiin, mutta hyvin ehdittiin vielä seuraamaan hienoja lopputuloksia.

Keskiviikko 30.1.
Karvapohjille kyytiä

KESKIVIIKKO käynnistyy hyvin reippaalla 45 minuuttisella dynaamisella joogalla.

 

 

Työpäivä oli perus asiakaspalvelua, värejä ja leikkauksia. Olinkin poikkeuksellisesti kotona jo klo 18 ja päätin lähteä testaamaan uusia karvapohjasuksiani. Latukin lähtee ihan kotinurkalta, niin ladulle pääsin helposti. Siteiden toiminnan olisin voinut tarkastaa kotona valossa ja lasit päässä. Ei olisi tarvinnut ihmetellä niin kauan, että mihin ja miten sen monon saa kiinni.

Hyvin lopulta meni ja oli ihana hiihtää, kun oli kunnon sukset ja muut varusteet. Ja ilmakin oli mukavasti pikku pakkasella.
Mukava lopetus päivälle ja tälle minun viikolleni.