|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Tällä palstalla tutustutaan hiusalan ammattilaisen työviikkoon ja päästään kurkistamaan myös salongin ulkopuoliseen elämään, sen arkeen ja juhlaan.

Kuka: Sini Orava
Ikä:24
Valmistui: Tampereen seudun ammattiopistosta parturi-kampaajaksi joulukuussa 2016.
Töissä: Hiustalo, Lielahden liike, Tampere.
Erityisosaaminen: Meikit, hennatatuoinnit, veitsileikkaukset, erityisesti vivids-tyyliset villimmät värit.
Tulevaisuuden haaveet: Kehittyä työssäni entisestään – aina löytyy jotain uutta opittavaa – ja tehdä bloggauksesta/kirjoittamisesta/sisällöntuottamisesta osa työtäni.
Ensi viikolla: Töitä ja pitkästä aikaa blogihommia Google Analytics -koulutuksen parissa.
Seuraa: Henk.koht. instagram @sneeeni, työjutut @artistrybysini, blogi www.thequeenofglitter.com
Terveiset kollegoille: Jos et ole onnellinen, on aika tehdä muutoksia. ♥

Torstai 20.4.
Rauhallinen päivä Bibimbap-fiiliksellä

Heräsin ennen yhdeksää, nautiskelin rauhassa hitaasta aamusta ja siitä, ettei aamupalaa tarvitse syödä kiireellä.

Seikkailin YouTubessa hyvän tovin, kunnes totesin, että voisin tehdä eväät parille päivälle valmiiksi. Tänään oli akuutti bibimbap-fiilis, joten tein bibimbap-kastiketta, ja keitin riisiä parille päivälle. Kasaan yleensä annoksen mahdollisimman valmiiksi jo kotona, ja käyn hakemassa työmatkalla loput tarvittavat ainesosat. Tämän tyyppiset ruuat täytyy kasata vasta lämmittämisen jälkeen, eli raahaan älyttömän kippoarsenaalin töihin muita ilahduttamaan.
Meikkasin antaumuksella ja otin muutaman kuvan blogia varten. Olen vähän joko/tai-tyyppiä: mulla on arkena joko meikki hyvin tai tukka hyvin, joten toinen jää aina melko lailla hunningolle.

Aurinko paistoi siihen malliin, että töihin lähtiessä oli taas kevättakin aika. Tämä kostautuu joka ikinen kerta, niin kuin tänäänkin. Illemmalla alkoi kevyt tihkusade, joka ehti yltyä melkoiseksi ennen kotiinlähtöä.
Työpäivä kello 13-21 oli varsin rauhallinen – Tapparan pelien aikaan on yleensä hyvin vähän asiakkaita, kuten tänäänkin.
Siirryin tällä viikolla uuteen toimipisteeseen Lielahteen lähemmäs kotiani. Työmatka kutistui vajaasta tunnista reiluun varttiin. Luksusta! Linnainmaan liikkeen murupalleroita tulee ikävä, mutta onneksi voin häiriköidä heitä vapaa-ajallakin!
Töiden jälkeen hyppäsimme koko iltavuoroporukka samaan bussiin kohti keskustaa. Hain vielä pakettiautomaatista kynsitarviketilaukseni, onneksi näinkin myöhään on mahdollista hoitaa tällaiset asiat!

Perjantai 21.4.
Sinivioletin kaipuu ja kevättakin korkkaus

Nousin aikaisin ja täräytin ensimmäiseksi tyvivärin omaan päähäni (Sim Sensido 7/19+99/96+3%).
Vaikkarilla selätin tiskivuoren ja siivoilin muutenkin, jotta mieheni Peksin ei tarvitse saapuessaan raivata ensimmäiseksi tietään ulko-ovelta sisälle. Minulla on ainainen hiuskriisi ja vaihtelun tarve, joten oma pää on melkoinen ikuisuusprojekti. Tällä kertaa tummensin tyveäni muutaman asteen, ja päätin siirtyä sinisestä siniviolettiin kunhan ehdin värjäillä seuraavan kerran.

Meikkasin, varsin tylsästi tosin, ja nappasin muutaman kuvan silmämeikistä. Tällä viikolla olen kamera kädessä vielä tavanomaistakin enemmän, joten päätin koota blogiin viikon silmämeikit yhteen postaukseen.
Kirjoittelin pätkän postausta ennen kuin lähdin bussipysäkille nököttämään. Tällä kertaa otin sateenvarjonkin mukaan, koska aion itsepäisesti käyttää kevättakkia tästä eteenpäin. Kevättakkikauden korkkaus tapahtui selvästi liian aikaisin, sillä koko viikko oli täynnä omituisia säänvaihteluita auringonpaisteesta räntäsateen kautta raekuuroihin.

Työpäivä kello 13-21 oli varsin tavanomainen, tänään oli sopivasti tekemistä – muutama leikkaus ja väri.
Värityöt ovat ehdottomasti lemppareitani, etenkin jos pääsee tekemään räväkkää muutosta tai työ on muuten haastava.
Töiden jälkeen en jaksanut tehdä muuta kuin nyhjöttää hetken sohvalla katsomassa leffaa Peksin kanssa, ja sitten oli jo pakko päästä nukkumaan.

Lauantai 22.4. klo 8-16
Voipunut kampaaja hullaantuu illasta

Kello soi 5.45.

Torkutin törkeästi liikaa ja ehdin hörpätä vain kupillisen kahvia ennen bussipysäkille kirmaamista. Aamuvuorot ovat välillä vaikeita, sillä luonnollinen unirytmini on enemmän iltavuoroon sopiva. En tunne kovin montaa yhtä aamukärttyistä ihmistä kuin minä. Uudet työkaverit Lielahdessa oppivat nopeasti olemaan muun muassa laulamatta ja puhumatta työasioita siihen asti, että olen juonut kahvia.


Työpäivä oli oikein perinteinen superkiireinen lauantai. Kaikilla on listat lähes täynnä, puhelin soi jatkuvasti ja ovelta käy tuoteostajia siihen tahtiin, että iltapäivällä meinasi jo usko loppua. Kaikesta huolimatta onnistuin jotenkuten olemaan ajoissa valmis. Tällaisen päivän jälkeen liikkeen siivous on aika voipunutta touhua, haha!
Kotiin päästyäni syön ja lepään hetken, ennen kuin ryhdyn laittautumaan iltaa varten: päätimme Lintsin murupalleroiden kanssa pitää pienet pippalot vielä, kai nämä jotkut läksiäisetkin olivat siinä samalla. Lähden Katalle tyylikkäästi ja tapani mukaan myöhässä (Never ask a girl with winged eyeliner why she is late).

Teimme tortilloja (nam!) ja juoruilimme sydämen kyllyydestä. Lopulta lähdimme vielä humputtelemaan kaupungille ja aiheuttamaan paheksuntaa tanssilattialla. Peksi liittyi vielä loppuillaksi seuraamme. En muista milloin viimeksi olisi ollut näin hulvaton ilta!

Sunnuntai 23.4.
Sohvaperunana

Heräsin hämmentävän pirteänä, vaikka edellisenä iltana menikin myöhään. Sunnuntai on yleensä ainoa vapaapäiväni viikossa ja myös ainoa kokonainen päivä yhdessä Peksin kanssa. Siksi en koskaan tee etukäteen suunnitelmia sunnuntaiksi. Keskityimme tälläkin kertaa lähinnä ruuanlaittoon ja löhöilyyn, parasta!
Tein kulhollisen guacamolea Pako-maratonin (tv-sarja Pako, toim.huom.) kaveriksi, ja siinä sohvallahan se loppuilta oikeastaan vierähtikin.

Maanantai 24.4.
Hektinen, leikkauspainotteinen työpäivä

Heräsin viiden jälkeen, kun Peksi lähti takaisin Poriin töihin. Nukahdin uudelleen, ja nukuin pidempään kuin piti, mutta uni tuli kieltämättä tarpeeseen. Tarkoitukseni oli käydä tukussa, mutta aamuvetelyyteni on sitä sorttia, että hapetteenhakureissu jää johonkin muuhun päivään – ja omat hiukset saavat taas odottaa jonkin aikaa.

Latasin pääsykoemateriaalit koneelle ja selailin niitä pintapuolisesti läpi, sillä haluan korkeakoulututkinnon (tradenomi/liiketalous), koska minulla on paljon annettavaa muussakin kuin kampaajana liiketyössä. En tiedä olenko hakemassa tosissani tällä kierroksella, sillä nyt ei ole aikaa eikä energiaa älyttömään pääsykoestressiin ja pänttäämiseen.

Työpäivä kello yhdestä alkaen oli kiireinen ja leikkauspainotteinen päivä aina yhdeksään saakka, ja kotona kesti kauan rauhoittua ennen nukkumaan menoa. Illalla oli todella kaunis ilma ja olisin lähtenyt vielä kävelylle, jos aamulla ei olisi odottanut törkeän aikainen herätys.

Tiistai 25.4.
Siskolle sokkikeltaista

Herätyskello soi taas 5.30!
Nousen taas aivan liian myöhään, joten laittautuminen jäi vähälle. Työpäivä on leikkauksia täynnä, joten tahti oli melkoinen. Oli minun siivousvuoroni, joten pääsin jo neljältä kotiin. Hommat eivät toki loppuneet siihen, sillä nuorin pikkusiskoni Sara tuli kylään. Jatkoimme taas hänen tukkaprojektiaan maltillisen keltaisesta liukuväristä kohti kirkkaampaa sokkikeltaista latvaa. Vaalensin pohjaa kevyesti vielä lisää, jotta pääsiäistukasta saadaan kunnon vapputukka. (Tyvellä Sim Sensido 6/77 + tippa 6/5 + 3%, latvaan Herman’s Amazing Haircolor sävyssä Daisy.)

Latvan sävystä tuli aivan mielettömän ihana kirkas keltainen, mutta emme ehtineet kuvaamaan kovin perusteellisesti, sillä aikaa meni varsin paljon yleiseen höpöttelyyn. Saatoin Saran bussipysäkille, nappasimme pari kuvaa ilta-auringossa ja lähdin vielä käymään ruokakaupassa.
Olin superväsynyt ja menin aikaisin nukkumaan.

Keskiviikko 26.4.
Uudet puikot ja läjä mausteita

Toinen aamuvuoro – eli ehdin tehdä päivän aikana muutakin kuin käydä töissä.
Aamulla totesin, että ulkona on lunta autojen päällä ja joudun antamaan periksi tässä kevättakkitouhussani, jotta en jäädy iltapäivällä. Töissä oli todella hiljaista, joten oli aikaa hoitaa muitakin asioita kuin vain asiakastöitä. Töiden jälkeen ehdin juuri ja juuri bussiin, jolla köröttelin Tullintorille saakka. Maisemat ovat hienot bussimatkalla keskustaan, mutta näin rähmäinen sää ei saa maisemaa näyttämään kovin mairittelevalta.

Hain lempikaupastani East Asia Martista tarvikkeita viikonlopun ruokia varten ja vahinkoshoppailin muun muassa uudet puikot ja läjän mausteita. Kerrankos sitä.

Kotiin kävellessä kiitin itseäni takkivalinnastani, sillä lumisade ja hyytävä tuuli olivat vain yltyneet. Bussillahan en voinut mennä, koska olin päättänyt, että näin lyhyttä matkaa ei tasan tarkkaan mennä bussilla.
Loppuillan istuin koneella kirjoittamassa ja käsittelemässä kuvia, kunnes väsymys voitti.

Torstai 27.4.
Vapaapäivä, hiphei!

Nukuin pitkään ja aloitin aamun rauhassa. Yleensä koitan ehtiä tehdä postauksen arkivapaanani, mutta nyt on ollut kuukausikaupalla niin tiukka aikataulu, että olen priorisoinut lepäämisen kaiken edelle. Tämäkään vapaapäivä ei ole blogipäivä, mutta olen päättänyt raivata arkeeni yhden bloggauspäivän tai edes vapaan illan, koska tunnen itseni jotenkin puolikkaaksi, jos en pääse kirjoittamaan.
Lopulta saan aikaiseksi meikata, napsia muutamat kuvat ja lähteä moikkaamaan ystävääni Minnaa Hius- ja Kauneusstudio Yoursiin.


Sovimme vappuaaton ruokakuviot ja lähdin Koskikeskukseen ystävääni Mirkaa vastaan. Tein iltapäivällä Mirkalle oman kynnen geelauksen ja pääsimme vaihtamaan kuulumisia oikein urakalla.

Analysoimme kovasti, mitä minun kannattaisi tulevaisuudessa tehdä – yrittäjäksi lähteminen epäilyttää suuresti, mutta sellaista työnantajaa ei todennäköisesti tule olemaan, jonka kanssa pääsisin hyödyntämään koko osaamiseni hiuksista, meikkaamisesta, kynsistä ja hennatatuoinneista yhden katon alla. Vielä kun siihen päälle saisi mukaan some-puolen ja bloggaamisen! Toisaalta, harvoinpa olen saavuttanut mitään, jos en ole ottanut riskejä ja tehnyt pelottavan suuria päätöksiä. Ans kattoo, mitä keksin seuraavaksi.
Kynsipuuhien jälkeen minun oli tarkoitus nähdä ystävääni, mutta meidän aikataulut menivät sen verran ristiin, että päätin rentoutua kotona loppuillan.
Päädyin lopulta tummentamaan tyveäni vielä lisää, tällä kertaa Elumenilla (SV@10+NA@2, 1:2), ja lykkäämään siniviolettia Manic Panicin suoraväriä pituuksiin.

Tein odotellessani valmiiksi ostoslistan vapun glitterövereitä ja perjantaiaamua varten. Otin myös hennaa sulamaan, jotta pääsen treenailemaan kesän hennatatuointeja varten!

Erikoisen rauhallinen vapaapäivä, kerrankin näin!