||||||||

Tällä palstalla tutustutaan hiusalan ammattilaisen työviikkoon ja kurkistetaan myös salongin ulkopuoliseen elämään, sen arkeen ja juhlaan.

Nimi: Tommi Kostekivi

Ammattinimike: Parturi-kampaaja, meikkaaja, laulaja ja lähihoitaja 

Liike, jossa työskentelet: Aloitan työt syyskuussa Sydämen Pohjasta -liikkeessä

Mitä teet ensi viikolla: viikko on monella lailla mullistava: Tukkaa, laulua, pakkaamista, loma, muutto…

Terveiset kampaajille: Unelmia kohti rohkiasti, vaikka menis pers eell¨ä puuhun, niin jossakin kohin pakarat kestää paremmin. Lupa olla hullu ”elämä pölijä”

Somekanavat: Instagram

@thomba79

@tommikostekiviofficial

@sydämenpohjasta

Lauantai 20.7.
Voitto!

IskelmäMestarit2019 -laulukisan finaali Kiuruvedellä. Edellisvuoden kakkossijaa lähdettiin kirkastamaan. Pari päivää ollut tiukkoja karsintoja ja tänään viimein finaali. Hermoja tasoittaakseni piti rentoutua, ja miten – no laittamalla tukkaa tietenkin, hehe.
Mutta voitto tuli!! Kerrankin voin sanoa olevani itsestäni ylpeä.
Pieni pää ihan pyörällä, kun oli heti perään A-studion ja iskelmä-tv:n haastattelu.
Ilta meni edustaen ja ystävien kanssa fiilistellen. Nukkumaan mentäessä sanoin, että tuskin uni tulee, kun olin niin kierroksilla.  Minuutin päästä olin jo kuitenkin onnellisesti unten mailla.

Sunnuntai 21.7.
Ekaa kertaa tanssilavakeikalla

Herätessä oli yhä ihan epätodellinen olo.
Päivällä Iskelmäviikkojen päätöskonsertissa esiintyminen. Oli hieman kevyempi laulaa ilman kisan tuomaa jännitystä. Yleisö oli ihana ja fiilis huippu.
Sitten kamat kassiin ja viime vuoden Tangoprinsessan Virpi Piipon matkailuauton kyytiin ja Iisalmea ja Kyllikinrannan tanssilavaa kohti. Siellä esitin muutamat biisit Naisten sarjan voittajan kanssa. Elämäni ensimmäinen tanssilavakeikka meni kunnialla läpi!
Välissä päiväunet, bändin kanssa palaveri ja sanojen kirjoittamista.
Ystäväni Anu tuli hakemaan ja lähdimme yhdessä Oulua kohti. Kotona kello 1:30 ja uni tuli melekosen helposti.

Maanantai 22.7.
Rento vapaapäivä

Vapaapäivä. Herätys itsestään ilman kelloa. Ihanaa.
Mennyt viikonloppu, tuleva muutto ja loma mielessä. Päätin, etten pakkaa vielä vaikka laatikot odottavatkin jo valmiina. Aamupalaa ja pyykinpesua.
Ystäväni Anu jäi yöksi ja lähdimme kaupungille auringosta nauttimaan leppoisalla piknikmeiningillä. Tein pari lehtihaastattelua puhelimitse.
Hellettä ja läsötystä.

Tiistai 23.7.
Itkua ja naurua hyvästeiden kera

Paluu arkeen!! Herätys kello 6.00 ja ensimmäinen asiakas penkissä jo kello 7.00! Asiakas toi kukkia ”mestarille” ja sehän tuntui kivalta. Päivä oli tunteikas muutenkin, sillä loma alkaa perjantaina, ja samoin muutto. Taakse jää 12 vuotta Oulussa ja täytyy sanoa vielä heipat asiakkaille. Osasta asiakkaita on tullut vuosien aikana jo ystäviä, niin ikävä tulee varmasti puolin ja toisin. Esimerkiksi Eveliina oli 15 vuotias, kun tuli ensimmäistä kertaa asiakkaaksi. Seuraavaksi Eveliinan äiti ja muu perhe tuli perässä. Nyt tuo nuori kaunis nainen on asiakkaana ensimmäistä kertaa itse äitinä ja sitäkin sitten itkettiin.
On käyty läpi yhdessä  vanhojen kampaus, ylioppilaskampaus ja monta muuta juttua. Sovittiin jo, että tulen tekemään hääkampauksen jouluna ja laulamaan häihin.
Kotona kello 18.30 jauhelihamakaronimössöä. Maaliman paras ilo ja lohtu ruoka. En jaksa vieläkään pakata.

 

Keskiviikko 24.7.
Kuningattaren onnittelut

Reippaana aamusta töihin. Meillä on töissä niin hyvää kahvia, ettei viitsi sitä kotona juuri keittääkään. Päivä mennee omalla painollaan. Iltapäivällä itse Kuningatar tuli onnittelemaan mestaria. Samalla hän tosin tuli huollattamaan tukkaansa. Hyvin oli pysynyt pohjat koko tangomarkkinoiden ajan ja nyt sitten selvitellään. Olemme tunteneet Pakosen Johannan kanssa jo vuosia ja Johanna ollut henkisenä mentorina omissa laulujutuissani ja rakas ystävä samalla.
Spessu vieraita ja pakkaus apua saapuu illalla.

Torstai 25.7.
Duunia, haastattelu ja pakkopakkaus

Normipäivä. Listat paukkuvat ja päivät venyvät, kun loma on edessä. Tässä tilanteessa 10 tunnin päiväkin on lyhyt. Päivällä oli radiohaastattelu. Ainahan nämä haastattelut jännittävät, että mitä sitä suustansa päästää, mutta homma meni kuulema ihan asiallisesti. Pikkukaupungin ihanuuksia ja sympaattista, että ihmiset kaupungilla onnittelevat spontaanisti.
Illalla olisi ohjelmassa pakkausta!!! Ei auta mitkään tekosyyt enää.
Tosin viikonlopuksi täytyy lähteä evakkoon, sillä olen vuokrannut asunnon pois Qstock-festarivieraille.

Perjantai 25.7.
Festarifiilistä töissä ja vihdoin LOMA!

Enää tämä päivä ja sitten alkaakin loma! Elämäni ensimmäinen palkallinen loma!

Töihin reippaana heti seiskalta. Töissäkin festarifiilis. Tytöt lähtee tekemään festarikampauksia vip-alueelle ja asiakkaista suurin osa on menossa myös bileisiin. Päivä menee kuin siivillä. Kolmelta vaihdan jo osittain loma-asentoon.
Qstock-vieraille asunnon luovutus, laukku kainaloon ja kuningattaren linnaan evakkoon. Aurinkoa, hyvää ruokaa ja seuraa sekä.. lomailua!