Mira Kasslin – Hiusdilemmasta täydellisyyteen

Mira Kasslin – Hiusdilemmasta täydellisyyteen

|||||||

Hetki, jolloin Deux Visages –kampaamon omistaja Kari Taavila halusi nopeasti eroon Helsingin Töölön liiketilastaan palatakseen takaisin Annankadulle, yhdisti hänet kiinteistöbisnestaituri Mira Kassliniin. Tämän tapaamisen seurauksena Kari sai huokaista helpotuksesta, ja Mira löysi luottoystävän sekä kampaajan, joka osaa leikata Miran lyhyen hiuksen juuri oikealla tavalla.

– Nämä ihmiset ovat harvassa. Olen hyvin kriittinen ja erotan heti, kuka osaa hommansa. Olen maksava asiakas ja minulla on oikeus vaatia osaamista. Tämä pätee kaikkeen yritystoimintaan.

Karilla on myös silmää nähdä, kuinka millilleen tärkeää lyhyiden hiusten leikkuu on. Olen ollut Karin osaamiseen sekä leikkauksessa että värissä hyvin tyytyväinen, Mira lataa nopealla puherytmillään.

Siitä kun Kari oli Miran sanoin kiinteistöasioissaan todella hankalassa tilanteessa on nyt aikaa viisi vuotta. Ensimmäiset leikkuunsa Karin käsissä Mira pääsi silloin kokemaan vielä Töölön liiketilassa, ennen kuin Deux Visages pääsi takaisin ”omaan” paikkaansa Annankadulle. Ensimmäisestä kampaamokerrasta kumpikaan ei muista paljoakaan: Mira oli raskaana ja keskellä Diili-huumaa ja Kari stressasi huonoksi valinnaksi osoittautuneessa liiketilassaan. Varmaa kuitenkin oli, että ensiminuuteilla käytiin nopeatempoinen ja räväkkä sananvaihto.

– Haluan aina jotain uutta, mutta ikinä en tiedä ennen Karin penkkiin istumista, mitä haluan. Käymme ulkopuolisten silmin katsottuna varmasti hyvin mielenkiintoisen ja vaiherikkaan keskustelun siitä, leikataanko nyt lyhyttä vai jätetäänkö pitkää – ja entäs se väri. Onneksi Kari sallii minulle tämän vehtaamisen ja elää sitä ihanasti kanssani mukana. Olen varmasti ihan sikarasittava asiakas, kun jokainen tapaaminen alkaa viiden minuutin kriisimyllyllä, Mira nauraa.

– Keskustelun alussa kukaan ei voisi ennustaa lopputulosta. Jos joku kuulisi meidän sananvaihdon, ajattelisi varmaan, että nuo ovat ihan hulluja, Kari nauraa päälle.

– Olen voimakastahtoinen ja Kari osaa diplomaattisesti käsitellä hiusideoitani. Arvostan Karissa sitä, että hänellä on aina omat mielipiteensä ilman mielistelyä. Mielistely ei tuottaisi hyvää lopputulosta ollenkaan, ei millään alalla, Mira lisää.

– Mielistelyllä on usein lyhyet jäljet, Kari myöntää.

Kuka sitten lopulta päättää, leikataanko Miralle aivan lyhyttä vai jätetäänkö etuosa pitkäksi?

– Kari sen lopulta päättää, Mira sanoo, mihin Kari korjaa heti:

– Lopputulos on konsensus, se tehdään yhdessä ja se on oma taiteen lajinsa. Tärkeintä on, että päätökseen ollaan molemmat tyytyväisiä myös sen jälkeen, kun hiukset on leikattu ja värjätty.

Karista ja Mirasta näkee, että luottamus on molemminpuolista. Kun Kari föönaa Miran hiusta, pitää Mira silmiään rentoutuneesti kiinni. Karin ilme ei silti värähdäkään, vaikka Mira kesken föönauksen paljastaakin kätensä kapan alta ja pöyhäisee muhkeammaksi nopeasti juuri paikoilleen föönattua hiusta. Föönaaminen onkin niitä harvoja hetkiä, kun tämä pari on aivan hiljaa.

Normaalikäynnillä keskustelun aiheet pulppuavat viikonlopun tapahtumista terveellisen ruokavalion tärkeyteen ja yritysmaailman koukeroihin.

– Puhumme paljon muuta, kuin lehdistöön kuuluvia asioita. Kari tietää kaikki salaisuuteni ensimmäisenä ja yhdessä naureskellaan usein sitä, millaiseksi aiheet ovat jourulehdissä kääntyneet. Niin monet naurulla höystetyt jälkipuinnit on tässä penkissä käyty, etten edes muista! Kaikesta voisi jo kirjan kirjoittaa, Mira nauraa.

Kari ja Mira, vaikka hyviä ystäviä olevatkin, eivät tapaa hiusasioiden ulkopuolella. Molemmilla on omat kiireensä: Miralla lapset, työ Arvoasunnot lkv:n myyntijohtajana sekä tv-työt, ja Karilla hiustyön lisäksi Inkoossa tila puutarhatöineen ja Kennel-toimintoineen.

– Meille on syntynyt hyvä suhde, vaikka kohtaamiset tapahtuvatkin vain täällä liikkeellä. Tapaamme kuitenkin usein, sillä hiukseni kasvavat huimaa vauhtia ja haluan, että ne näyttävät aina hyviltä – ovathan ne kriittinen osa kokonaisuutta, jota arvostellaan julkisestikin, Mira kertoo.

Kari vahvistaa yhdestä kahteen senttimetrin kuukausittaisen kasvuvauhdin ja kertoo Miran käyvän noin neljän viikon välein. Tällöin hiukset leikataan ja vaalennetaan.

– Ennen värjäsin Miran hiukset hiusvärillä, nykyään teen vain vaalennuksen. Miralla on hiuksissa punapigmenttiä, joten puhtaan vaalean saaminen esiin on vaativaa, Kari kertoo.

– Kari on ainut, joka saa hiuksesta pois keltaisuuden. Arvostan sitä suuresti, Mira lisää.

Miran puhtaan vaaleaan hiusmuotiin ovat ihastuneet myös muut Karin asiakkaat. Deux Visagen ovesta astuu viikoittain sisään asiakas esitellen valokuvasta lyhyttä hiusmallia, jonka haluaisivat.

Kuvassa hymyilee Mira Kasslin.

– Jotkut tietävät, että Mira käy minulla, toiset eivät. He ovat kuitenkin nähneet lyhyen ja kauniin hiusmallin, jonka haluavat itselleen. Totta kai olen heille haluamansa mallin leikannut, tosin aina totta kai juuri sille asiakkaalle muotoillun, Kari kertoo.

– Myös minulle tulee jonkin verran sähköpostikysymyksiä siitä, kuka leikkaa hiukseni. Vaikka olen Karista kertonutkin, kyllä se nyppi kun näin kadulla ensimmäisiä kertoja oman hiustyylini.

Lyhyet ja vaaleat hiukset kuitenkin ovat olleet tavaramerkkini, Mira kertoo.

Tästä tavaramerkistä Mira on kuitenkin pian valmis luopumaan. Kännykästä löytyy nimittäin kuva julkisuuden henkilöstä, jonka trendikkäät hiukset sädehtivät yhdessä silmien kanssa.

– Jos ja todennäköisesti kun tämä malli Miralle saadaan, tulee myös väri muuttumaan. Mutta tämä nähdään vasta sitten, kun sen aika on, Kari kertoo salamyhkäisyyttä äänessään.

Hiusasioiden ja yrittäjyyden lisäksi Mira Kasslinia ja Kari Taavilaa yhdistää terveellinen ruoka. Molemmat suosivat puhdasta lähiruokaa.

– Ihanaa kun Kari tuo minulle syksyisin omenoita suoraan puutarhastaan. Joskus lähden täältä mukanani myös kassillinen kirsikoita tai sieniä, Mira kiittää.

Deux Visagen Kari Taavilalla on myös meikkauksen taito. Mira Kasslinin ”semi huskyt” silmät Kari rajaa tummasti, jotta upea kirkas silmien väri pääsee oikeuksiinsa.

– Karilla on meikkaamisessa aivan oma tatsinsa, jota kukaan ei osaa jäljitellä, Mira kehuu.

Karin ammattitaito on kehittynyt huippuunsa 30:n työvuoden aikana niin Suomessa kuin ympäri maailmaakin sekä salonkityössä että muotilavoilla. Hurjimpina vuosinaan hän teki hiustyötä ulkomailla 285 päivää vuodesta.

– Muutaman leikkauksen olen tehnyt, Kari hymyilee vaatimattomasti.

SAKSITUT:

1. Mielivaiheesi kampaamokäynnillä?

– Leikkaus. Siinä tapahtuu konkreettisesti jotain. Se on puhdistava rituaali, kun luodaan jotain uutta.

2. Paras muistosi yhteistyönne varrelta?

– Niitä on monta. Olen kävelevä tukkadilemma, joten se tunne, kun pitkän neuvottelun ja vatvomisen jälkeen löydämme ratkaisun uuteen hiustyyliin. Se ”tämä se on!” –fiilis.

3. Miten hoidat hiuksiasi kotioloissa?

– Joudun pesemään ja föönaamaan hiukset joka päivä, joten kotona on melkoinen arsenaali eri hiustenhoitotuotteita. Jätettävää hoitoainetta laitan päivittäin.

4. Onko sinulla koskaan bad-hair-day?

– Varmasti on. Jos on vapaata enkä mene ihmisten ilmoille, en laita hiuksia ollenkaan. Silloin päässä näkyy usein lippis.

HÄN:

Mira Kasslin
Entinen olympiatason ratapyöräilijä
Voitti Diili-ohjelman vuonna 2010
Vuonna 2013 Kotia kohti –sisustusohjelman juontaja ja tänä vuonna luotsasi Mira ja miljoonakodit –tv-sarjaa, joka seurasi hänen elämäänsä kiinteistövälittäjänä Arvoasunnot lkv:ssä.

Asuu: Helsingin Töölössä, kaksi lasta.
Harrastaa: ulkoilua, ampumista, golfia ja vaellusta
Motto: Villit lentää, kesyt eivät koskaan.
Unelma: Pysyä onnellisena ja varmistaa, että lapset kasvaa viisaiksi ja onnellisiksi.