Muotia museossa! Mikko Vainiolta valokuvatyö Designmuseon näyttelyyn

Muotia museossa! Mikko Vainiolta valokuvatyö Designmuseon näyttelyyn

||


Helsinkiläisessä Loisto-kampaamossa ja freelancerina työskentelevä hiusmuotoilija ja stylisti Mikko Vainio kutsuttiin Designmuseon ja Fiskarsin Meidän sakset -näyttelyn taiteilijaksi. Fiskarsin oranssit klassikkossakset täyttävät tänä vuonna 50 vuotta ja sen kunniaksi Fiskars kutsui taiteilijoita ympäri maailman toteuttamaan oman näkemyksensä saksista. Mikko edustaa näyttelyssä osaamisellaan muoti- ja kauneusalaa.
– Mahdollisuus tehdä projekti tämän elävän legendan kanssa on minulle unelmien täyttymys. Projekti antoi paljon ideoita – jopa liikaa! En ollut varma, minkä näistä ideoista valitsisin, mutta päätin luottaa vaistooni  ja luoda vahvan, advertoriaalityyppisen kokonaisuuden, jossa rohkeat värit täydentävät saksien oranssia, Mikko kertoo työstä.

Tiimiinsä Mikko kokosi luottotekijät: Hiuksista vastasi Mikko Vainio, kuvan otti Niko Mitrunen, meikit teki Piia Hiltunen, tyylin loi Vesa Kemppainen, malleina toimivat Melanie Bangura ja Aaron Sirainen ja mallien valinnasta vastasi Matias Jalmari.
– Alalla on jo pitkään ollut vallalla tyyli tehdä asioita mahdollisimman pienellä tiimillä ja säästäen. Halusin kuitenkin panostaa tähän kunnolla ja siksi hankin kuvan jokaiselle osa-alueelle ammattitekijän, kuten mielestäni ammattilaatuisessa työssä tulisi aina tehdä, Mikko sanoo.
Mikko näki valokuvatyön tulostettuna ensimmäistä kertaa näyttelyn avajaisissa torstaina 7.9.
– Työ on vedostettu uudella tekniikalla paksulle pleksille, jolloin kuvan sävyt toistuvat kirkkaina ja kuvaan saadaan lisää kolmiulotteisuutta. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, Mikko hymyilee näyttelyn avajaisissa.

Mukana näyttelyssä on 30 taiteilijaa monelta eri alalta ympäri maailmaa. Pohjoismaita edustavat Mikon lisäksi muun muassa taidekollaaseja saksilla maalaava Riikka Fransila sekä Tanskassa asuva norjalaistaiteilija Karen Bit Vejle, joka kertoo maagisia tarinoita saksien ja paperin avulla. Mukana ovat myös Judith+Rolfe sekä Eloisa Corr Danch Yhdysvalloista, Sarah Illenberger Saksasta, amerikkalainen DIY-taiturien verkosto Design Sponge sekä saksalainen Tape That Collective, joka toteutti teoksensa paikan päällä. Myös muun muassa Klaus Haapaniemi, Heikki Salonen sekä Tuula Pöyhönen ovat luoneet persoonalliset syntymäpäivätervehdyksensä osaksi näyttelyä.

Hiusmuotoilija Mikko Vainio on tehnyt uraa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Vuonna 2014 Mikko valittiin Ellen Vuoden hiustaitelijaksi. Nyt Mikko on ehdolla The Blog Awards Finland 2017 -kilpailun vuoden muotibloggaaja-kategoriassa yleisön suosikkina. Mikkoa voit äänestää osoitteessa:
http://theblogawards.fi/aanesta-suosikkia/2-pintaa

Fiskarsin ja Designmuseon yhdessä tuottama Meidän sakset -näyttely järjestetään Designmuseossa 8.9–29.10.2017 ja se on osa Helsinki Design Weekin ohjelmistoa. Näyttelyyn osallistuu 30 suunnittelijaa ja taiteilijaa eri puolilta maailmaa saksista inspiroituneilla taideteoksilla. Näyttelyllä juhlitaan Fiskarsin 50 vuotta täyttäviä oranssikahvaisia Classic-saksia, jotka ovat yksi suomalaisen muotoilun tunnistetuimmista tuotteista.