Kaiuttimissa soi laadukkaan basson siivittämä räp-musiikki ja järvenpääläisen MY FCKNG FAB -liikkeen yrittäjä Krista Korjus rapsuttaa 9-vuotiasta bullterrieri-tyttö Tequilaa hellästi.

Tänään liikkeen nosto-ovi pidetään visusti kiinni, vaikka keväästä kielivät auringonsäteet kilpailevatkin pääsystä tähän erityiseen parturi-kampaamoon – kampaamoon keskellä ei mitään, kampaamoon sivukujan hallissa.

– Jos nosto-ovi olisi auki, ottaisi Tequila heti hatkat, Krista nauraa.

Liikkeen nimi, MY FCKNG FAB, on tuttu Helsingistä Iso Roobertinkadulta, missä se avautui asiakkaille 2019. Samaan aikaan Krista piti Järvenpäässä Kauneusstudio FAB -liikettä – oli pitänyt jo yli 10 vuotta. Kun päätös Helsingin liikkeen lopettamisesta syntyi, tiesi Krista heti, että halusi vain yhden liikkeen. Isomman ja Järvenpäähän.

– Roban MY FCKNG FAB oli ensimmäinen alusta asti oma, itse perustettu liike ja tuntui tärkeältä jatkaa sitä. Vaikkakin eri kaupungissa ja eri porukalla, mutta MY FCKNG FAB on kuitenkin MY FCKNG FAB, Krista sanoo.

Liiketila on erityinen. Se ei ole tavallinen kivijalkaliike hyvien kulkuyhteyksien äärellä eikä ketjuliike kauppakeskuksen hälinässä, vaan varastohalliin perustettu ”huonolla asiakasvirralla ja rakkaudella” luotu työtila.

– Ei tämän edes tarvitse näyttää kampaamolta, enkä tarvitse ohikulkuliikennettä. Halusin erilaisen, hallimaisen tilan. Kun astuin tähän halliin ensimmäistä kertaa, tiesin, että tämä se on.

MY FCKNG FABin tärkein juttu: pinkki neon kyltti, joka siirtyi Helsingin liikkeestä Järvenpäähän.
– Jengi intoilee ottamaan kuvia täällä ja tämä kyltti on yksi suosikeista.

MY FCKNG FAB -liike avautui asiakkaille vuosi sitten helmikuussa. Remonttia tilaan ei tarvinnut tehdä lainkaan, mitä nyt pientä säätöä, jotta tilasta tuli omistajansa näköinen. Akustiikkalevyjä kiinnitettiin kattoon, joka huitelee seitsemässä metrissä ja putki- ja sähköammattilaista tarvittiin pesupaikoille ja lisäämään pistorasioita. Kalusteet, asiakastuolit, peilit ja pesupaikat siirrettiin käytettyinä Helsingin liikkeestä. Muut huonekalut hankittiin kierrätettyinä ja viimeisen silauksen antoi Kristan kädessä suhiseva spray-pullo.

– Tila on simppeli: harmaa betonilattia, valkoiset seinät ja puun väriset raput. Siksi halusin tuoda tilaan väriä ja omia sotkuja, ja tehdä tästä sitä kautta persoonallisen ja oman näköisen. Spray-maaleilla on maalailtu niin sohvaa kuin tasoina toimivia peltitynnyreitäkin.

Muistot Iso Roobertinkadulta ovat luettavissa, jos malttaa käydä kontalleen ja katsoa asiakaspaikkojen tasojen alle.

– Nämä on käännetty. Roban asiakkaiden kirjoittamat tekstit ja piirustukset ovat edelleen nähtävissä tason alapuolella. Uusi puoli on pyhitetty hallin uusille kirjoituksille.

Väriä tilaan löytyy myös raamien sisältä seiniltä. Taideteosten tekijä on, kukas muukaan, kuin liikkeen omistaja Krista.

– Nämä ovat omia sotkuja ja ajatus oli, että teokset voivat vaihtua tai olla vaihtumatta. En ole vuoteen ehtinyt maalailla. Sitten jos ja kun aikaa taas irtoaa ja teoksia tulee lisää, saadaan vaihtuvuutta.

Näkee, että Krista ei stressaa liiketilansa sisustuksesta tai elämästä yleensäkään. Tilasta huokuu rentous, vapaus ja nuorekkuus.

– Ei asioita tarvitse ottaa niin kauhean vakavasti. Tarkoitus on rennosti kasata fiiliksen mukaan juttuja, joiden ympäröimänä tuntee itsensä omaksi itsekseen.

Odotustilaan saatiin olohuo- nemaista tunnelmaa sohvalla, säkkituolilla, pöydällä ja matolla. Ostoslistalla on pieni jääkaappi, joka kruunaa asiakkaalle mukavat eväät odotuksen ajaksi.

MY FCKNG FAB

Satukukanpolku, Järvenpää

Neliöitä: 80

Pesupaikkoja: 2

Asiakaspaikkoja: 3

Ajanvarausjärjestelmä: Slotti

Tekijät: Omistaja/yrittäjä Krista Korjus sekä satunnaisesti keikkoja tekevät Niina Nick ja Katja Suomalainen.

Liike avattu helmikuussa 2023

Lue lisää hiusuutisia

Pinni 3/2024 on ilmestynyt

Kevään värikäs, 108-sivuinen digiPinni, on täynnä tapahtumia, uusinta hiusmuotia ja kansainvälisiä tähtikouluttajia. Lehden raportit kertovat inspiroivista tapahtumista ja hiusmuotinäytöksistä: Barcelonassa järjestetystä Authentic Beauty Conceptin Community Gatheringista, Essential Looksista, KMS-hiusnäytöksestä sekä Illuminightista. PINNI vie sinut takaisin tapahtumiin ja kuulet lehden kautta tähtikouluttajien, Anna Cofonen, Danilo Bozicin, Edwin Raaijmakersin ja James Earnshawn, ajatuksia ja oppeja kuvien ja […]

Kaksi taiteilijaa

Pyydän aina kampaajaa leikkaamaan sellaiset hiukset, että ne saa kolmessakymmenessä sekunnissa minttiin, Olavi Uusivirta kertoo. Sen enempää aikaa hän ei käytä arkena hiustenlaittoon. – Olen laiska laittamaan hiuksia. Pitkään taktiikkani oli se, että pesin hiuksiani harvoin, koska sillä tavalla sain ne asettumaan paremmin. Ei tarvinnut kuin vähän möyhiä ja se riitti. Viime aikoina Olavi on [...]

M Room -konserni laajentaa liiketoimintaansa – uusi aluevaltaus kauneudenhoitoalalta

Suomen ensimmäinen sokerointiin erikoistunut hoitolaketju Posliini Sokeroinnit on 1.1.2024 alkaen siirtynyt osaksi kotimaista M Room -konsernia. Kaupan myötä hoitolaketjun toiminta siirtyy uuden itsenäisen tytäryhtiön, Huds Oy:n alaisuuteen. Ketjun hoitolat jatkavat niin ikään toimintaansa omissa liiketiloissaan erillään M Roomista, uudella brändinimellä Poslin. Hankinta ei vaikuta M Roomin ydinliiketoimintaan parturipalveluissa. Kumppanuuden taustalla yhteinen näkemys kauneudenhoitoalan nykytilasta Nyt [...]