||

Koronakriisi ei ole lannistanut läheskään kaikkia kampaajia ja yrittäjiä. Parturi-kampaaja Niko Honkanen teki nyt korona-aikana rohkean ratkaisun: Hän lähti yrittäjäksi uuteen liikkeeseen maaliskuun alusta. Positiivisin ajatuksin tulevaisuuteen suhtautuvat myös hiusalan taiturit ja yrittäjät Pia Salakari ja Marita Rantanen, jotka avasivat liikkeensä nyt maaliskuussa.

Nikolla on luotto siihen, että yrittäjäksi lähtemisen ratkaisu oli oikea. Haaveissa hänellä on tulla tunnetuksi työnsä kautta.
Niko valmistui kolme vuotta sitten parturi-kampaajaksi ja jo puolen vuoden jälkeen hän aloitti yrittäjänä vuokratuolipaikalla. Nyt Niko aloitti yrittäjänä uudessa Jonna Jämbäckin hyvinvointikeskuksessa. Hän toimii yksin parturi-kampaajana ja hänellä on omat tilat.

Oman yrityksen vetäminen on kuitenkin nuorelle miehelle aivan uudenlainen haaste, jonka hän ottaa innoissaan vastaan.

– Olen ollut aina kampaajien kanssa ja nyt olen yksin. Vastuu on ihan uudenlaista, Niko kertoo.

Niko on tehnyt töitä kotoa käsin nyt jonkin aikaa. Omaan yrittäjyyteen lähtemistä ja vielä hyvinvointikeskuksen yhteyteen Niko mietti jonkin aikaa.  Hän kuitenkin totesi, että hyvinvointikeskukseen mukaan lähtemisen hyödyt ovat hänelle iso plussa.

– Totesin, että en menetä mitään lähtemällä mukaan. Saan tästä myös enemmän näkyvyyttä ja asiakkaita, kuin mitä saisin kotona, Niko intoilee.

Nikon vanha asiakaskunta on tullut myös uuteen liiketilaan, mutta hän on onnistunut myös saamaan uusia asiakkaita. Tavoitteena on kuitenkin tulla yhä tunnetummaksi. Nikon tulevaisuuden haaveena on menestyä hiuskilpailuissa.

– Ensi vuonna luultavasti osallistun kilpailuihin. Koen olevani hyvä, mutta aina voi olla parempi. Haluan kehittyä vielä jonkun aikaa, Niko sanoo.

Omaksi vahvuudekseen Niko kokee värjäykset ja kampaukset. Niko haluaisi voittaa kisan, josta hän saisi näkyvyyttä ja pääsisi vaikka lehden kanteen.

Asenteensa Niko pitää positiivisena ja mielensä avoimena. Hän saa paljon puhtia liikkeen uutuudesta.

Niko tuntee syntyneensä yrittäjäksi. Hän nauttii työnsä vapaudesta ja siitä, että hän voi itse määrittää aikansa asiakkaiden kanssa.

Uusia liikkeitä

Pia Salakari. Kuvaaja: Sami Kontto

Myös Pia Salakari on avannut uuden liikkeen Parturi Kampaamo Netin.

– Päätös uudesta liikkeestä syntyi jo vuosi sitten ja uuteen liikkeeseen muutettiin pitkäperjantaina, Pia kertoo.

Sekä uudet että vanhat asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Uusia asiakkaita liikkeeseen ovat houkutelleet uudet, hierovat pesutuolit.

Uusi liike on myös mahdollistanut uuden asiakaspaikan, joten liikkeestä löytyy nyt neljä asiakaspaikkaa.

– Uskon, että tämä uudistus kannatti. Talossa on tulevaisuudessa paljon potentiaalisia asiakkaita, kun he palaavat etätöistä. Tästä mennään eteenpäin positiivisella asenteella, Pia iloitsee.

Marita Rantanen

Marita Rantasen liike Parturi-kampaamo Tossu muutti uuteen liiketilaan, jossa se avattiin maaliskuussa.

Koronan vaikutukset ovat näkyneet myös Tossussa, mutta se ei Maritaa lannista.

– Hetkeksi korona pysähdytti. Muutostyö vaati veronsa ja liikevaihto pieneni. Onneksi meillä on olemassa puskurirahasto, nyt sille on käyttöä. Korona vaikuttaa laajasti kaikkeen, mutta itse ajattelen, että loppujen lopuksi se on lyhyt aika ihmiselämässä. Tällä hetkellä uusi paikka antaa virtaa ja positiivinen asenne kantaa kauas, Marita vakuuttaa.

Lisää koronateemaisia juttuja:
https://pinni.fi/korona