PINNI NORDIC HAIR STAR 22 KILPAILUSÄÄNNÖT:

KILPAILU: Pinni Nordic Hair Star 22-hiusmuotikuvakilpailu on avoin kaikille yli 18-vuotiaille pohjoismaisille kampaajille ja partureille, myös alaa opiskeleville. Sarjoja on kaksi: kampaajat ja parturit. Mallille tulee toteuttaa trendikäs hius- ja kokonaistyyli, teemalla Fashion Look. Hiuksissa saa käyttää lisäkkeitä ja pidennyksiä. Kuvassa haetaan muodikasta ja persoonallista kokonaisuutta, joka sellaisenaan sopii Pinnin kesäkuun 2022 lehden kansikuvaksi. Kuvan tulee olla edestäpäin otettu lähikuva kasvoista, rajattuna vyötäröltä ylöspäin. Mallin katse saa olla suoraan eteenpäin, viistoon vasemmalle tai oikealle, ylös tai alas tai hiusten takana piilossa, mikäli kampaus sen vaatii.

Kilpailija saa osallistua rajattomasti kumpaakin sarjaan eri töillä.

MIHIN KUVAT TOIMITETAAN? Kilpailutyöt tulee toimittaa Pinniin viimeistään perjantaina 1. huhtikuuta 22. osoitteeseen [email protected], WeTransfer-palvelinta käyttäen. Näin jokainen kisaan osallistuva saa kuittauksen, että kuvatyö on otettu Pinnissä vastaan.

Mukana tulee olla täydelliset tiedot tekijästä, liikkeestä, paikkakunnasta, mallista, valokuvaajasta ja mahdollisista asuvalmistajista jne. Sekä puhelin- ja sähköpostiyhteystiedot.

Huom: mukaan myös merkintä, kumpaan sarjaan osallistuu: kampaajat vai parturit.

KUVAFORMAATTI: Kuvan tulee olla pystymallisia,  koossa A4, ja niiden tulee olla painokelpoisia (jpeg, resoluutio 300 dpi).

KUKA VALITSEE KUVAT LOPPUKISAAN? JA MITÄ SIELLÄ TAPAHTUU? Pinnin ja pohjoismaisten yhteistyökumppanilehtien toimitukset (Nordic Hair Alliance) sekä Pinni NHS-yhteistyökumppaneiden brändikouluttajat valitsevat kilpailuun osallistuneista 10 loppukilpailijaa, kummastakin sarjasta viisi, jotka pääsevät Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla pidettävään juhlavaan finaaliin lauantaina 14.5.22. Juhlatapahtumaan osallistuu 700 hiusalalla työskentelevää vaikuttajaa. Tuomaristo näkee kuvat anonyymeina, eli heille ei välitetä tekijätietoja lainkaan, vaan arviointi perustuu ainoastaan valokuvaan.

FINALISTIT:

Finalisteille ilmoitetaan henkilökohtaisesti pääsystä finaaliin lauantaina 15.4.2022.

Finalistit kutsutaan Helsinkiin lauantaina 14.5.22 klo 14.00 Vanhalla ylioppilastalolla alkavaan livekilpailuun, jossa mallille tulee toteuttaa kuvan mukainen kokonaislook. Kilpailuaikaa on yksi tunti. Mallin pohjatyöt (värjäykset, mahdolliset permanentit, meikkaus) saa olla valmiiksi tehty. Lavalla saa olla yksi avustaja. Pinni NHS 22-päivätapahtuma alkaa klo 11.00, jolloin kilpailijoilla ja malleilla on käytössä toisen kerroksen yksityistila. Kisaajan ja mallin (ja mahdollisen avustajan) tulee olla paikalla viimeistään klo 13.00. Tällöin koreografin kanssa käydään läpi lavaliikkuminen klo 15.05 ja 18.15 päälavan kilpailijaesittelyä varten.

Livekilpailun aikana klo 14.00-15.00 NHS-kilpailun tuomaristo (16 henkeä) seuraa kisaajan työskentelyä kisalavalla sekä antaa ns. superfinaalin äänet klo 15.05 alkavassa mallien catwalkissa. Nämä äänet lisätään ensimmäisen äänestyskierroksen ääniin, jotka tuomarit ovat antaneet anonyymeille valokuville. Livekisan tärkeys on siis lopputuloksissa suuri.

Lavaesittelyn jälkeen kilpailijalla ja mallilla on vapaata ja mahdollisuus siirtyä hotelliin. Myös 2. kerroksen ”takahuone” on käytössä koko päivän ajan.

Kilpailijan ja mallin tulee olla Vanhalla viimeistään klo 17.45, (kokoontuminen 2. kerroksen tilassa) ja kaikki kisaajat malleineen esitellään yleisölle klo 18.15 Vanhan pääsalin esiintymislavalla. Jokainen kisaaja huolehtii, että mallin hiukset ja vaatteet jne ovat tiptop-kunnossa lavalle mennessä. Kisaajat ja mallit kävelevät ensin lavalle yhdessä pareittain, ja tämän jälkeen jokainen malli esittäytyy yksin.

Tämän jälkeen kilpailijoilla ja malleilla on ns. vapaa aikaa, ja mahdollisuus ruokailuun. Kisaajat ja mallit saavat liikkua vapaasti juhla-alueella.

Tulosjuhla alkaa noin klo 21.30 (tämä voi vielä muuttua).

Pinni kustantaa kilpailijalle yhden 2 hh hotellihuoneen lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi 14.-15.5.22 Sokos Hotelli Vaakunasta. Jokainen kisaaja saa kaksi kappaletta (2) NHS 22 gaalalippua, joilla saa illallisbuffetin jälkiruokineen, alkujuoman sekä 2 juomalippua.

Kisaaja kustantaa itse matkakulunsa + kaikki muut mahdolliset asu, meikkaaja  jne kulut.

Kummastakin sarjasta tuomaristo arvioi työt paremmuusjärjestykseen sijat 5.-1., ja ensimmäiseksi sijoittunut on naisten tai miesten sarjan voittaja. Nämä julkistetaan lavalla 14.5.22.

Juhlailtana tuomaristo valitsee kaikista kymmenestä työstä ns. superfinaaliin Pinni Nordic Hair Star -voittokolmikon, joka voi olla eri tai samat kuin sarjavoittajat. Tämän äänestyksen tuomaristo tekee livekilpailun/lavapreesensin mukaan lauantaina 14.5.22.

PALKINNOT?  Pinni NHS 22- voittaja saa Pinni Nordic Hair Star -tittelin, upean diplomin sekä erikoispalkinnon. Kaikki 10 finalistia tullaan palkitsemaan upealla ”Master Photo Class”-palkinnolla, josta kerromme lisää myöhemmin.

TÄRKEÄÄ: Kisan järjestää Pinni-lehti, eikä Nordic Hair Star -kilpailuun lähetettyjä kuvia saa julkaista ennen kilpailun finaalituloksia muissa lehdissä tai sosiaalisessa mediassa. Mikäli näin käy, kilpailija diskataan kisasta. 15.4.22 julkistettujen finaaliin päässeiden on lupa julkistaa tieto sosiaalisen median kanavissa. Finalistit eivät saa osallistua tämänkään jälkeen kuvilla muihin hiuskuvakisoihin ennen 14.5.22. Kaikki muut NHS 22-kisaan osallistuneet ja siinä finaaliin pääsemättömät saavat osallistua muihin kisoihin 15.4.22 jälkeen.

Lähettäessään kilpailukuvansa Pinniin kilpailija sitoutuu noudattamaan näitä sääntöjä.

MUUTA: kilpailuun kilpailija hankkii malliltaan luvan käyttää kuvaa veloituksetta Pinnin ja yhteistyökumppaneiden eri medioissa ilman eri korvausta. Pinni ei myöskään maksa valokuvaajalle erillistä julkaisukorvausta, vaan jokainen kilpailija huolehtii siitä itse.

TIEDUSTELUT: [email protected]

ONNEA KILPAILUUN!