Oikeat ja ei-niin-oikeat värit
Värianalyysi on noussut jälleen hius- ja kauneusalan kuumaksi trendiksi, kun turhia hankintoja pyritään ekologisista ja säästösyistä välttämään. Monella on kokemusta vaatekaapissa roikkuvista ostoksista, jotka ovat kyllä kauniita, mutta jotka eivät imartele kantajaansa. Olisiko värianalyysistä jatkossa virheostosten välttäjäksi?
Moni tietää oman vuodenaikansa nelikentästä: kevät, kesä, syksy ja talvi, mutta ei pysty erottamaan väreistä omia sävyjään tai tiedä pitäisikö omasta lempiväristä valita lämmin vai viileä versio. Presidentin rouvaa neuvottiin mediassa pari päivää sitten valitsemaan kirkkaan valkoisen sijaan kellertävämpiä valkoisen sävyjä, mikä osoittaa, että päivänselviä nämä asiat eivät ole kenellekään.
VÄRIANALYYSI on hius- ja kauneusalalla tämän hetken kuuma trendi. Yhä useampi hakeutuu värianalyysiin saadakseen tietää, mitkä värit korostavat parhaiten heidän ominta kauneuttaan. Värianalyysissä selviää niin vaatteiden, meikin kuin hiustenkin osalta kullekin parhaiten soveltuvat sävyt. Ja mikä parasta, sieltä saa mukaan oman väriviuhkan, joka helpottaa vaateostoksilla.
VÄRIANALYYSI perustuu siihen, että jokaiselle löytyvät omat, meikittömän ihon pohjasävyn ja hyvän luonnonvalon avulla esiin saatavat värit ja sävyt, jotka saavat tämän näyttämään terveeltä ja hyvinvoivalta. Muut värit ja sävyt eivät tuota samaa tulosta. Ne saattavat vanhentaa, tuottaa tummat silmänaluset ja vaikka miten lisäisi meikkiä, ikään kuin häivyttää persoonan.
OIKEIDEN VÄRIEN ja sävyjen löytäminen vaatii koulutusta ja tarkkaa silmää. Värianalyysejä voi opiskella yksityisten kouluttajien kautta tai esimerkiksi pukeutumisneuvojien koulutusohjelmissa. Suomessa käytetään yleisesti joko neljää tai 12 väriperhettä, joista jälkimmäinen tarjoaa hyvinkin tarkkoja ja yksilöllisiä tuloksia.
AIEMMIN SUOSITTU neljän väriperheen malli jakaa värit kevät-, kesä-, syksy- ja talvityyppeihin. Kuitenkin monet värianalyysejä tarjoavat toimijat ovat siirtyneet 12 väriperheen järjestelmään, joka huomioi sävyjen vivahteita ja tarjoaa tarkempia suosituksia. Laajempi väriskaala vähentää riskiä, että tietyn väriperheen kaikki sävyt eivät sovi henkilölle täydellisesti.
Värianalyysin hinta vaihtelee paikkakunnan ja tekijän mukaan, mutta yleisesti se maksaa noin 200-250 euroa.
Vinkit värianalyysiin
Analyysiin tullaan mieluiten ilman meikkiä, jotta ihon pohjasävy näkyy selkeästi. Kevyt päivetys ei haittaa, mutta itseruskettavia tuotteita ja juuri ennen analyysia tapahtuneita etelänmatkoja suositellaan välttämään, koska ne voivat vaikeuttaa värien määrittämistä.
Itse analyysi kestää noin 1-1,5 tuntia. Tämän aikana asiakkaalle valikoituu henkilökohtainen väripaletti, jonka avulla hän voi valita parhaiten sopivat sävyt koruihin, vaatteisiin ja meikkeihin. Oikeiden värien löytäminen voi tuoda esiin piilevän kauneuden ja tehdä jokapäiväisestä pukeutumisesta ja meikkaamisesta nautinnollisempaa.
Värianalyysi on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin paitsi kohonneena itsetuntona, myös parempina ja kestävimpinä valintoina pukeutumisessa ja kosmetiikassa.
Mikä on sinun värisi?
By Meikkitaiteilija ElinaK @meikkistudioelinak @makeupfactoryfinland