Ihmiskeho on älykäs. Se ottaa ravinnosta kaiken tarvitsemansa tärkeimpien elintoimintojen ylläpitämiseksi. Jos ruokatottumukset ja elintavat ovat epätasapainossa, elimistö uhraa hyvinvoinnin alttarille sen mitä pitää. Usein kehon epätasapainosta kärsivät ensimmäisenä hiukset ja kynnet.

– Hiukset heijastavat elintapojamme. Jos ruokavalio on ravinneköyhä, se näkyy hiuksissa niiden kasvusyklin mukaan. Hiusten kuntoon vaikuttavat myös stressi, hormonaaliset tekijät, ilmansaasteet ja aurinko. Ravintolisillä voi avittaa hiusjuurta kasvattamaan parempaa hiusta, National Account Manager Nanna Moilanen New Nordic Oy:stä toteaa.

Hyvä terveys, ja sitä kautta hyväkuntoiset hiukset, voivat olla nuorena itsestäänselvyys. Iän karttuessa, keski-iässä ja sen jälkeen, kaunis iho ja tuuheat hiukset vaativat yleensä enemmän panostamista kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tähän haasteeseen Karl Kristian Bergman Jensen tarttui perustaessaan New Nordicin vuonna 1990 Tanskan Roskildessä. Hän halusi olla mukana kehittämässä kasviuutteita sisältäviä tuotteita, jotka lisäävät elinvoimaa ja antavat mahdollisuuden aktiivisempaan elämään ikääntyessä. Jensen sai liikekumppanikseen Marinus Blåbergin. Nykyisin yritystä johdetaan Ruotsista käsin, ja tuotteita myydään ympäri Eurooppaa, Pohjois-Amerikkaa ja Aasiaa.

– Yrityksen palveluksessa on nykyisin noin viisikymmentä työntekijää. New Nordicin arvoja ovat puhtaus, turvallisuus ja tehokkuus. Tuotteet valmistetaan Ruotsissa ja Tanskassa kaikkia Euroopan säädöksiä ja lakeja tarkasti seuraten, Nanna Moilanen kertoo.

Palkittu Hair Volume viettää tänä vuonna kymmenvuotisjuhlaansa. Tuotesarjan ensimmäinen ja tunnetuin tuote, Hair Volume -tabletit, on saanut rinnalleen kokonaisen tuoteperheen, joka ammentaa tehonsa pohjoismaisten ome- noiden uutteesta ja muista hiusten elinvoimaa lisäävistä rakennusaineista. Tuotteita on myynnissä muun muassa useissa terveyskaupoissa, verkkokaupoissa ja nyt myös allbrands.fi-sivustolla.

Tehokapseleita ja herkkuja hiuksille

Ihon ikääntymistä visualisoidaan usein omenan kuvilla – nuori, hehkeä iho on kuin kiiltäväpintainen ja punaposkinen omena, ikääntynyt iho kuin jo rypistynyt ja nahistunut lajitoveri. Sama mielikuva toimii myös hiuksiin. 

New Nordicin tunnetuin tuote on hiusten kasvua ja tuuheutta edistävät Hair Volume -tabletit, joiden teho on todistettu kliinisissä testeissä. Ravintolisän ainutlaatuinen raaka-aine on omenauute, joka sisältää protoantosyanidi B2 flavonoidia. Juuri tämä ainesosa auttaa omenaakin pysymään tuoreena pidempään. 

– Omenauute stimuloi hiusjuurta. Hair Volume -tuotteissa käytetään pohjoismaisista omenista saatua uutetta, Nanna Moilanen kertoo. 

Muita hiusten kannalta olennaisia ainesosia ovat biotiini ja sinkki, joiden lähteitä ovat muun muassa viljatuotteet, liha ja sisäelimet, kanan- muna, pavut ja pähkinät. Hair Volume -tableteissa on edellä mainittujen ainesosien lisäksi myös luonnollista piitä sisältävää hirssiä, peltokortetta, keratiinin valmistukseen tarvittavia aminohappoja sekä hiusten omaa pigmenttiä syventävää kuparia. Biotiini edistää myös ihon hyvinvointia ja sinkki kynsien hyvinvointia. 

Nanna Moilanen on kokenut Hair Volume -tablettien tehon itsekin, kun stressi näkyi harmillisena hiustenlähtönä. Hän kannustaa käyttämään tabletteja vähintään kolmen kuukauden kuurina, mutta näkyviä tuloksia voi havaita jo kahdessa kuukaudessa.  

Yksi tabletti päivässä riittää, ja se nautitaan veden kera. Herkkusuille sopii myös sisartuote, omenanmakuiset Hair Volume Gummies -geelipa-lat. Annostus geelipaloilla on (valitettavasti vain) kaksi päivässä.

Holistista hoitoa

Hair Volume -tuoteperheen tuoreimmat tulokkaat ovat kasviuutepohjaiset hoitotuotteet: shampoo, hoito- aine ja kiiltoseerumi. Shampoossa on muun muassa riisiproteiinia, joka saa hiukset tuntumaan paksummilta. Hoitoaine, jota voi käyttää myös naamion tapaan, vähentää sähköisyyttä ja lisää hiusten kosteutta. Yrttipohjaista hiusseerumia voi suihkauttaa pesun jälkeen helpottamaan muotoilua. 

– Hiuksia on totuttu hoitamaan ulkoapäin. Mitä laadukkaammat tuotteet, sitä parempi. Mihin tahansa hiustenhoitotuotteisiin voi yhdistää ravintolisät ja saada hyviä tuloksia, Nanna Moilanen summaa.