Pääomasijoittaja Verdane on tehnyt enemmistösijoituksen Lumene Groupiin

Pääomasijoittaja Verdane on tehnyt enemmistösijoituksen Lumene Groupiin

Lumene-konserni pitää sisällään ihonhoito- ja meikkibrändi Lumenen sekä hiustenhoitoon erikoistuneen Cutrinin. Verdane tukee Lumene Groupin kasvua tarjoamalla tukea digitaalisen kuluttajaliiketoiminnan ja kestävien liiketoimintamallien kehittämisessä.

Kuvassa Lumene Groupin toimitusjohtaja Johan Berg (vas), Lumene Groupin tuotekehitys- ja vastuullisuusjohtaja Tiina Isohanni, Verdanen johtaja Hanna Eiderbrant ja Verdanen osakas Janne Holmia.

Pohjoismaisiin kasvuyhtiöihin erikoistunut pääomasijoittaja Verdane on tehnyt enemmistösijoituksen suomalaiseen kauneusalan konserniin Lumene Groupiin.

Lumene ostetaan sijoitusyhtiö Langholm Capital Partnersilta. Lumenen vahvasta ja tunnistettavasta brändistä on muodostunut yhtiön kotimarkkinoilla Suomessa kansallinen ikoni. Yhtiön tuotteilla on myös kasvavaa kysyntää kansainvälisillä markkinoilla, kun kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia luonnonmukaisesti tuotetuista kauneus- ja kosmetiikkatuotteista.

”On hienoa aloittaa yhteistyö Verdanen kanssa, joka on yksi Pohjoismaiden aktiivisimmista digitaaliseen kuluttajaliiketoimintaan keskittyneistä kasvusijoittajista. Verdanella on vahvaa näyttöä pohjoismaalaisten kuluttajabrändien kasvun vauhdittamisesta, ja he ovat auttaneet monia yrityksiä skaalaamaan ja kansainvälistämään liiketoimintaansa. Pääsemme nyt vauhdittamaan kasvuamme digitaalisissa ja perinteisissä kanavissa yhdessä Verdanen paikallisten ammattilaisten kanssa. Tavoitteenamme on vastata kuluttajien kasvavaan kysyntään kestävästi hankituista ja tuotetuista, luonnonmukaisista kosmetiikkatuotteista. Haluamme kiittää Langholm Capitalia hyvästä kumppanuudesta, jonka aikana Lumene Group on kasvanut nykyiseen asemaansa”, kertoo Johan Berg, Lumene Groupin toimitusjohtaja.

”Olemme ylpeitä saadessamme toimintaamme mukaan sijoittajan, joka jakaa arvomme kauneuden- ja ihonhoitoalan kestävän kehityksen edistämisestä ja jonka osaaminen vauhdittaa kasvumatkaamme”, täydentää Tiina Isohanni, Lumene Groupin tuotekehitys- ja vastuullisuusjohtaja.

”Lumenen ja Cutrinin tiimit ovat tehneet erinomaista työtä kehittäessään alansa johtavia, laadukkaita tuotteita, jotka perustuvat luonnosta peräisiin oleviin ainesosiin ja joiden brändi pystyy vastaamaan kuluttajien vaatimuksiin. Verdane on sijoittanut yli 40:een digitaaliseen kuluttajaliiketoimintaan, ja portfolioomme kuuluu muun muassa Blush, CAIA Cosmetics, Eleven ja NordicFeel. Odotamme innolla pääsevämme hyödyntämään tätä asiantuntemusta Lumene Groupin kansainvälisen kasvun ja kestävän kuluttajaliiketoiminnan vauhdittamisessa. Uskomme, että pystymme tuomaan merkittävää lisäarvoa Lumene Groupin nykyiseen liiketoimintaan Verdanen Elevate-tiimin kautta ja vahvistamaan brändien digitaalista markkinointia sekä verkkokauppatoimintaa”, kertoo Hanna Eiderbrant, Verdanen johtaja.

”Langholm on ylpeä kumppanuudesta Lumene Groupin kanssa. Olemme yhdessä rakentaneet yhden Pohjoismaiden tunnetuimmista ja rakastetuimmista kestävän kauneuden brändeistä. Seuraamme jatkossa Lumene Groupin matkaa vähemmistöosakkaana ja toivotamme Verdane-tiimin tervetulleeksi yhtiön hallitukseen”, sanoo Bert Wiegman, Langholm Capital Partnersin toimitusjohtaja.

Sijoitus tehtiin Verdanen lähes 600 miljoonan euron Verdane Capital X -rahastosta, joka suljettiin helmikuussa 2019. Verdane Capital X:n lisäksi Verdane tekee parhaillaan sijoituksia sen 540 miljoonan euron arvoisesta Edda II -rahastosta. Kaupan tarkempia yksityiskohtia ei julkisteta.