Parturivieras Irlannista

Parturivieras Irlannista

||||||

Dublinilaisen Jacks Barber –liikkeen omistaja, 26-vuotias Paddy Corrican vieraili Suomessa Groom-partureiden vieraana elokuun lopussa. Ensimmäinen kerta Suomessa oli Paddylle ikimuistoinen.
Videolla koulutusta Paddyn tyyliin:

Paddy Corrigan esitteli parturitaitojaan helsinkiläisessä Groom Rock -liikkeessä elokuun lopulla.

Parhaat tekniikat, joilla luodaan tämän päivän trendikkäimmät parturityylit?
– En voi sanoa mitään tiettyä tekniikkaa, jota voisi käyttää jokaiselle asiakkaalle, vaan kaikki riippuu ensinnäkin asiakkaan hiustyypistä ja myös siitä, mikä asiakkaalle sopii. Mutta yleisesti sanoisin, että koneleikkuu on tarpeellinen silloin, kun haetaan tyyliin selkeitä osioita tai feidataan tarkasti – saksilla taas luon rakennetta ja tasapainoa.
Entä parhaat työvälineet?
– Valintakysymys, sillä tänä päivänä erilaisia koneita ja saksia on tarjolla hyvin paljon. Kysymys on varmaan siitä, mitkä välineet on varaa ostaa. Mielestäni tärkeää on myös hyvien tuotteiden käyttäminen, jotta lopputuloksesta tulee se, mitä on haettu. Olen jo vuosia luottanut Pomp & Co. –irlantilaissarjaan!

Muodikkain parturointi nyt?
– Irlannissa hyvin suosittua on nyt pitkähköt taakse föönatut tyylit, joissa pituutta löytyy sekä takana että sivuilla. Kruunualueella ja niskasta hiusta leikataan selkeään kartion muotoon. Uskon, että tämä trendi säilyy vielä ainakin vuoden.
Olet ensimmäistä kertaa Suomessa. Eroavatko suomalaisparturit muista?
– Jokaisella on oma tyylinsä ja juuri se tekee meistä jokaisesta yksilöitä ja luo työn jälkeen oman twistinsä. Se, että saa asiakkaita liikkeeseensä riippuu enemmänkin siitä, kuinka luot omasta tyylistäsi erityisen ja teet siitä taidetta. Asiakkaalle parturissa käynti on myös persoonakysymys.

Pahin hiusmokasi?
– Otin ison kasan hiuksia ja kävin sen kimppuun feather razor –partahöylällä. Tunsin asiakkaan ja hänelle piti sitten selittää, miksi terä jäi kiinni hiukseen. Hahahaa, tämä tapahtui urani alkumetreillä ja olin kauhuissani. Mutta onneksi näistä virheistä oppii.
Terveiset suomalaispartureille?
– Arvostan suuresti jokaista parturia ja kampaajaa, joka jakaa saman intohimon työhön kuin minä.